@octavian Iata cum poti afla care este viteza cu care apa curge in filtrul tau:
v [cm/min] = (Q [litri/ora] x 1000) / (60 x A [cm2]) - formula. Este luata dintr-un articol al altui coleg de pe un forum.
Referitor la filtru: diametrul este de 40cm. Ma crezi sau nu ma crezi
eu dupa ce le dau de mancare la discusii mei inima de vita in 20-30minute maxim, apa imi este filtrata. Eu acum am in functiune doar un singur butoi, celalalt trebuie sa imi vina. Am in fundul acvariului 2 gauri care alimenteaza fiecare filtru. Am folosit fitinguri de 3/4 pentru a nu reduce deditul. Inainte de a intra apa in filtru an un prefiltru pentru filtrarea mecanica. Este vorba de un filtru de apa ce se poate lua din maxazine gen Baumax care a fost putin modificat. In el am bagat burete grosier pentru a tine toate particulele mari de mizerie. In acest fel eu in filtru nu am mizerie. Eu nu am spalat filtrul acesta de cand il am, aproximativ 1 an si cateva luni. L-am folosit la un bazin mai mic dupa care l-am mutat direct la acesta mare.
IDEEA ESTE IN FELUL URMATOR: filtrul nu este WC-ul acvariului. Filtrarea biologica este una si filtrarea mecanica este alta. Din acest motiv trebuie aspirat substratul periodic. Filtrul biologic nu trebuie sa fie plin cu deseuri. Eu spal saptamanal prefiltrul si atat. Restul se observa din clip cum se simt pestii mei si calitatea apei (vizual).
Acum referitor la crengi. Nu mi-a fost teama, am avut ceva emotii mai mari deoarece cand i-am mutat in bazinul mare a fost in momentul in care m-am mutat la casa noua. Au fost foarte stresati cu transportul si in momentul in care i-am bagat in bazin am crezut ca mor, plangeam si sotia nu stia ce sa imi mai faca. Dar dupa o ora....si-au revenit. Astazi ii puteti vedea in clip cum se simt 
Acum tot referitor la filtrare, conteaza foarte mult viteza de trecere in filtru deoarece la o viteza mare bacteriile tind sa se desprinda si la o viteza mica nu se face o oxigenare buna si tind sa plece. Eu am curenti destui in acvariu pentru a duce mizeria in prefiltru, iar ce ramane o data pe saptamana vine aspirat.