floreamarian37 A scris::apl :apl :apl
Nici nu vreau sa ma gandesc cate experimente ai facut pana sa ajungi in faza asta.....
Fiecare experiment a sfarsit cu reset din cauza algelor
la un moment dat le-am pierdut sirul, dar stii cum e vorba aia, pana nu te dai cu capul de tocul de sus... :stupid
mariuspopa69 A scris:Trebuie sa faci biologia bro
))))
Mie mi-a placut mult biologia din clasa a XI-a, am stat doi ani sa o studiez mai bine
mariuspopa69 A scris:Omu' munceste, si eu as vrea sa am ce are el, dar e greu.... toata admiratia :apl
Multumesc. Nu e greu, cel mai important e sa ai rabdare si sa nu-ti fie frica de esecuri (inevitabile la inceput), de cate ori am "luat-o" eu de la alge... 
Horia A scris: Inseamna ca de asta am eu alge. Tu bagi de doua ori pe sapt dozele spuse iar eu bag zilnic cate 4 ml micro - macro - easycarbo. Daca bagi PPS nu e suficient? PO4, Mg si K sunt supliment?
Eu bag separat pentru ca altfel m-am pomenit cu NO3 la 40ppm si PO4 la 0,6ppm (raportul NO3/PO4 din bazin undeva la 60/1)...nitratii tind sa creasca datorita transformarii NH3>NO2>NO3, in timp ce fosfatii si potasiul ajung in bazin mai mult prin aditie si nu in urma unor procese biologice. Mai mult, apa de la robinet (cel putin la noi ) are NO3-10 ppm si PO4 0 ppm (am repetat testul sa fiu sigur), deci e din start in dezechilibru care apoi se accentueaza si mai mult in bazin de vreme ce raportul NO3/PO4 din PPS este 10/1 si NO3 mai creste si de la rahatul de peste/plante in descompunere, etc. si cum am spus mai sus NH3>NO2>NO3, astfel NO3 creste de nebun, iar PO4 sta mic. Asta nu poate insemna decat alge
Raportul ideal NO3/PO4 este 10/1.
NU conteaza cat bag eu. NU trebuie sa iei ca reper valorile scrise de mine ca NU vor merge in veci in bazinul tau. De asta am si publicat schema de fertilizare pentru ca stiu ca NU poate fi copiata in alt bazin decat daca e plantat doar cu UG si eriocauloni si un pic de Hc cuba, are acelasi numar de pesti (si de maidanezi
) pe care sa-i hranesca la fel ca mine de doua ori pe saptamana, sa foloseasca aceeasi apa, aceeasi lumina, sa aiba aceeasi cantitate de manado (asta chiar trage nutrientii in exces, l-am prins eu cu niste PO4
) Aceeasi cantitate de CO2, sa tina acelasi ph , sa aiba doua pietre seiryu de aceleasi dimensiuni, sa aiba in filtre acelasi material filtrant...ma opresc aici ca lista e lunga. In practica nu cred ca poate fi reprodusa schema de fertilizare in alt bazin si sa aiba succes, poate doar printr-o ironie a sortii sa mai existe un bazin in care sa se fertilizeze identic...Insa ce am spus mai sus referitar la dezechilibrul intre NO3/PO4 ramane valabil pentru 90% dintre bazine. Aici cred ca ajuta destul de mult Matrix, ma gandesc sa iau si eu 1 litru sa vad ce si cum...