Am citit despre manado, dar pare sa arate cam la fel cu al meu (care cica ar fi substrat activ, era singura optiune gasita in petshop la momentul respectiv). In plus am auzit ca e cam zburator si eu am niste cory sapatori.
Multumesc pentru sfatul cu gazonul, am sa incerc cu mai multe. Rezultatul poate fi interesant.
Masurai furtunul meu, e de 10. Am sa caut unul de 16. Scoaterea substratului ma ingrijoreaza mai putin, bagarea aluia nou e mai jale. Ma gandesc sa astept pana gasesc unul sa imi placa, nu e chiar o jale. Volcanit am mai vazut si pe aici pe forum de vanzare uneori, doar nu acum.
Acum, ca pofta vine mancand si uitatul pe net e ca si cum ti-a dat cineva drumul in raionul de inghetata la liber, ma gandesc sa mai imbunatatesc acvariul meu. Unul din puncte ar fi iluminatul - nu am reusit sa-mi dau seama cat au ledurile mele, dar par putine (atasez poze mai jos). Sa incerc sa bag niste neoane pe langa sau sa mai pun niste benzi led? Banda curenta are 30 de leduri. Ma cam gandesc chiar sa montez un bec pe langa acvariu, si sa evit problema plantelor mele plutitoare.
A doua ar fi sa experimentez un pic cu CO2 si sa vad ce iese. Nu prea vreau sa incep cu cine stie ce instalatie supercomplexa la borcanul meu de 60 de litri, si am inteles ca "bombele" sunt greu de controlat la volume mici (adevar? nu?). Exista sisteme mai mici decente? Ceva de genul http://www.nevertebrate.ro/Tropica-Plant-Growth-System-Nano-Set-CO2-complet - sau sunt povesti?
Posibil sa mai aman un pic aventura, intrucat am un drum in Bucuresti peste o luna si acolo m-as putea aproviziona mai bine. Poate intre timp gasesc si volcanit.
PS: Stiu ca suprafata arata "mlastinos" - dar mie plantutele alea imi plac
.