261

Re: acvariul meu

Bogdanele imi pare bine ca-ti place, plantele au luat-o razna de cand fertilizez si bag CO2 de la bomba aia de la JBL. imi este mila sa si le tai cat de frumoase s-au facut. dau la 2 amici din ele dar vreau sa si pastrez pentru noul proiect. mi-am facut un acvariu tampon in care le voi tine temporar!

262

Si la mine au inceput sa se dezvolte frumos si imi pare rau si mie cand trebuie sa le tund...ma omoara inaltimea asta a acvariului,nu poti tine mai nimic,pe cand se face planta mai frumoasa trebuie sa o tai..ofof,spatiul asta lol
Pacat de distanta asta,era bun un butas de  red lotus de la tine lol:lol::lol:

263

de cand l-am tuns sub nivelul apei a stagnat! iti promit ca daca imi da lastari iti trimit!

264

Ms Paul..un adevart domn,jos palaria wink

265 Editat de Baracuda (2010-03-22 15:58)

pelly67 A scris:

de cand l-am tuns sub nivelul apei a stagnat! iti promit ca daca imi da lastari iti trimit!

Lotusul tau isi are "obirsia" intr-o asa numita "nuca"? Adica o formatiune negru-brun de forma si dimensiunea unei nuci?

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

266

bogdivaio A scris:

Si la mine au inceput sa se dezvolte frumos si imi pare rau si mie cand trebuie sa le tund...ma omoara inaltimea asta a acvariului,nu poti tine mai nimic,pe cand se face planta mai frumoasa trebuie sa o tai..ofof,spatiul asta lol
Pacat de distanta asta,era bun un butas de  red lotus de la tine lol:lol::lol:

Sa nu fii atit de nefericit cu inaltimea acvariului. In acvariile inalte (asa cum este unul din ale mele), plantele nu formeaza o coroana tot atit de frumoasa ca in cele mai putin inalte (50-60 cm). Pentru refacerea handicapului este nevoie de munca multa, si mai ales alegerea unor specii care se preteaza la acvarii inalte.

267

asa este Radule! cand am luat-o de la un prieten a scos din substrat 3 asemenea nuci si tare ne mai miram! tongue ....maine am PAG! lol

268

Sa nu fii atit de nefericit cu inaltimea acvariului. In acvariile inalte (asa cum este unul din ale mele), plantele nu formeaza o coroana tot atit de frumoasa ca in cele mai putin inalte (50-60 cm). Pentru refacerea handicapului este nevoie de munca multa, si mai ales alegerea unor specii care se preteaza la acvarii inalte.

Dar eu nici odata nu am avut acvarii mai inalte de 50-60 cm..e foarte greu cu acvarii mai inalte pentru ca nu ai asa aces la substrat,tre sa te bagi pana in gat in apa sa ajungi sa cureti substratul lol:lol:,cel putin pentru mine e foarte incomod un acvariu mai inalt de 60 cm
Problema era ca la acvriul meu cat si a lui paul inaltime e de 34-35 de cm..ceea ce e cam nasol:(

269

Foarte, foarte, foarte fain ....

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

270 Editat de Baracuda (2010-03-22 16:22)

pelly67 A scris:

asa este Radule! cand am luat-o de la un prieten a scos din substrat 3 asemenea nuci si tare ne mai miram! tongue ....maine am PAG! lol

Te-am intrebat pentru ca Bogdan trebuie sa astepte pina cind "nuca" va da nastere cel putin unei plante separate, numai atunci ii vei putea da si lui una. Daca separi dintr-o tufa care reprezinta o singura planta, e chinul de pe lume pina se va dezvolta cum se cuvine. Stagnarea pe care o are lotusul dupa tundere, este rezultatul "prelucrarii noilor date". Prin tundere i-ai transmis mesajul ca nu trebuie sa mai dezvolte frunze inalte. Isi va pastra aceasta informatie destul de mult timp, dupa care va trebui sa repeti actiunea. Nu glumesc, asa se intimpla la aceasta planta, am si eu citeva pe rosu si pe verde. P.S. ce inseamna PAG?

271

PAG=program administativ gospodaresc lol, ai uitat?
informatiile tale acvaristice pentru mine sunt litera de lege!!!! wink

272 Editat de Baracuda (2010-03-22 16:32)

pelly67 A scris:

PAG=program administativ gospodaresc lol, ai uitat?
informatiile tale acvaristice pentru mine sunt litera de lege!!!! wink

Gata, m-am prins, ma gindeam si incercam sa fac o asociere intre PAG si controller-ul de pH, speram din suflet ca ma anunti ca ai reusit sa ai unul. Informatiile date de mine au caracter informativ nu sunt adevaruri de necontestat in materie, oricum ma bucur cind am ceva de folos de comunicat aici pe forum.

273

informative, informative....insa cine are ochi de vazut si urechi de auzit, mai face un pas inaite! probabil cand luptai tu prima data cu acvarile....98% de pe aici strigau...uite mama trec soldatii! tongue

274 Editat de Baracuda (2010-03-22 16:57)

pelly67 A scris:

informative, informative....insa cine are ochi de vazut si urechi de auzit, mai face un pas inaite! probabil cand luptai tu prima data cu acvarile....98% de pe aici strigau...uite mama trec soldatii! tongue

Multumesc mult pt. aprecieri! A fost o perioada exceptionala, eram ca un "burete" pentru tot ce insemna informatie, atita cit exista ea atunci. Surse notabile erau Dl. Boloni si cartea scrisa de Zoltan Kaszony. Ca sa-ti faci o idee: cind aveai nevoie de o informatie de la Dl. Boloni, faceai in medie cam 5 drumuri pina la el acasa. Era (sper ca este in viata) un tip f. introvertit, de la care "smulgeai" informatia extrem de greu si de cele mai multe ori incompleta. Daca aveam la dispozitie mijloacele moderne de acum, sint aproape sigur ca si azi imi cistigam existenta din acvaristica.

275

Chiar este extraordinar foarte frumos.

276 Editat de pelly67 (2010-03-22 23:45)

lup cosmin A scris:

mersi frumos cosmine!...asta daca te referi la acvariul meu!....daca este vorba de comentariul lui Radu....iti multumesc eu in numele lui!

277 Editat de Baracuda (2010-03-23 14:47)

pelly67 A scris:
lup cosmin A scris:

mersi frumos cosmine!...asta daca te referi la acvariul meu!....daca este vorba de comentariul lui Radu....iti multumesc eu in numele lui!

Galant ca de obicei! Sint sigur ca se refera la acvariul tau, care merita toata lauda. De-abia stept sa ti-l faci pe cel mare! Iti pastrez de pe acum niste buturugi "de top", vor fi cadoul meu de... casa noua. Scuze! Trebuia sa postez la donatii?

278 Editat de pelly67 (2010-03-23 15:40)

Radule aici este "cafeneaua" mea! poti....puteti sa-mi scrieti ce vrea sufletul fiecaruia! nu ma supar de offtopic si o gramada de termeni "internautici" pe care nu ii inteleg ,(ex. sticky etc) tonguelol:P...vorba cuiva ..."avem atatea probleme in viata reala...."
PS. apropo de buturugi, am Olanestiul si Oltul la 5 minute cu masina ...daca prind semafoarele pe rosu! azi ploua la Ramnic insa in prima zi cu soare am sa dau o fuga pe maluri si am sa fac cateva poze cu buturugi! daca ai vedea ce aduce apa la mal, ca acvarist ti se face rau! este raiul pe pamant in materie de cioate,buturugi si pietre. am sa strang cateva si daca ai timp ti le pun la autocar. le poti ridica din autogara militari din ora in ora.

279 Editat de Baracuda (2010-03-23 16:06)

pelly67 A scris:

Radule aici este "cafeneaua" mea! poti....puteti sa-mi scrieti ce vrea sufletul fiecaruia! nu ma supar de offtopic si o gramada de termeni "internautici" pe care nu ii inteleg ,(ex. sticky etc) tonguelol:P...vorba cuiva ..."avem atatea probleme in viata reala...."
PS. apropo de buturugi, am Olanestiul si Oltul la 5 minute cu masina ...daca prind semafoarele pe rosu! azi ploua la Ramnic insa in prima zi cu soare am sa dau o fuga pe maluri si am sa fac cateva poze cu buturugi! daca ai vedea ce aduce apa la mal, ca acvarist ti se face rau! este raiul pe pamant in materie de cioate,buturugi si pietre. am sa strang cateva si daca ai timp ti le pun la autocar. le poti ridica din autogara militari din ora in ora.

Multumesc frumos, imi ajunge ce am. Daca tu ai avantajul cu Oltul aproape, sti ce avantaj au Bucurestenii? As adresa intrebarea asta tuturor acvaristilor din capitala si din imprejurimi. Nu stiu citi ar sti sa raspunda. Ma refer la o sursa de plante naturale, aflata la dispzitia oricui o cunoaste ca atare. Lacul Snagov este o sursa pentru procurarea de Vallisneria, vara se vad adevarate paduri subacvatice ale acestei plante. Merge mai greu cu acomodara in acvariu, dar cu rabdare... Gata, nu mai scriu nimic off topic, promit!

280

Paul scuze ca postez aici, o sa sterg dupa ce vede Radu mesajul.

Radu te rog da un ochi aici: http://www.acvariidevis.ro/forum/viewtopic.php?id=91