Daca isi revine la schimbul de apa e semn ... relativ bun... (de fapt e oproblema de parametrii).
Poate ca e constipat!
Lasa-l o zi intrega fara nimic de papa... apoi ii dai mazare fiarta si decojita.
Ar fi bine sa-i diversifici mancarea cat de mult... nu doar fulgi..
El poate sufera cu vezica inotatoare din cauza hranei... in mod normal, pt carasi e recomandata hrana tip granule, care inainte de a fi data pestilor se inmoaie cu apa din acvariu, cca. 5 minute.
Daca ai rabdare si te uiti atent, ai sa vezi cat de mult se maresc si cat aer iese din ele.
Sare... nu stiu daca gurami se impaca cu sarea... trebuie sa caut... la carasi e OK, dar la gurami....????
Daca cumva am un pic de timp am sa caut si am sa revin.
Reteta la 60l pe care am gasit-o eu si o folosesc este de 2 linguri de sare mare (grunjoasa) NEIODATA.
Lingurile nu trebuie sa fie pline ci rase, adica iei cu un deget surplusul.
Apoi sarea se topeste intr-un vas in apa de acvariu, sau apa statuta, si se adauga treptat in acvariu...
Intr-un timp cat mai indelungat.
Nu e voie sa se creasca salinitatea brusc!
Mare grija!
Pe carasi stiu 100% ca ii ajuta. In schimb, repet, nu stiu despre gurami.
Eu vad rezultatele pe ai mei.
Le stimuleaza productia de mucus si astfel devin mai rezistenti la boli.
Asta este parerea mea si trebuie luata ca atare.
Acum am citit mai sus ca ai facut ciclarea cu pestisorii in acvariu.
Din moment ce perioada critica a trecut, nu mai ai de ce sa iti faci griji. Eventual spune-mi te rog, de cand e setat acvariul?
Scuze pt postul kilometric... 
Life is better with animals... Life is better with friends
Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.