Re: acvariul meu
cu lumina este o adevarata arta! ma interesez la greii in domeniu si am sa-ti comunic!
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » acvariul meu
Pagini « 1 … 15 16 17 18 19 … 66 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
cu lumina este o adevarata arta! ma interesez la greii in domeniu si am sa-ti comunic!
Cosmine asta ar fi o solutie viabila pentru tine: Tub Neon T8 Osram Floura - 27 ron
Tub Neon T8 Osram Natura -27 ron
la gasesti la www.nevertebrate.ro
osram 965 este un neon f bun.. poate cel mai bun din cele alternative.
Nu crezi ca ar fi mai bine sa foloseasca doua 965 de la Osram ? Ar avea un castig si la numarul de lumeni...La mine de exemplu, in cazul tuburilor fluorescente de 30W, 965 are 1600 lumeni , Floura are 1000, iar Natura 1300.
Am folosit combinatia 965 cu Floura si am avut ceva probleme si cu algele...bine, acvariul avea doar 1 luna jumate pe vremea aceea si poate nu s-a intamplat din cauza luminii neaparat, doar ca dupa ce am dat jos Floura si am mai pus inca un 965, alegele au inceput treptat sa dispara.
Buna ce zici pot folosi aceste neoane:TL-D Aquarelle /89,Tub Neon T8 Osram Lumilux DeLuxe 965.As vrea sa le combin.
Este intradevar foarte bun din gama sa! Eu personal folosesc din gama JBL, i-am recomandat cele 2 tuburi in ideea ca raportul pret calitate era unul pozitiv. mai zice ca vrea sa le combine....de aici se intelege ca ar avea 2 corpuri/capac ....sau ca doreste alternanta in timp a tuburilor!?! a mai pomenit de T8, deci plaja de jonglare se limiteaza la acest diametru, asa ca ramane la latitudinea lui ce va alege. are deja 3 variante!
Nu stiu pe unde sa te prind...
Sunt sigura 100% ca aici vei citi.
Vreau sa te intreb ceva, fiindca am vazut ca plantele tale dau chef...
Tu ai facut sau faci teste de apa inainte de a le fertiliza?
La 3 zile cel tarziu! sau dupa ce fac schimbul saptamanal. verific cu testul de la jbl, 5 in 1 . de cand fertilizez se vad schimbarile in bine. cam scump dar asta e!
poi daca acum e scump sa vezi cum e cand iti faci acvariul mai mare (da,o sa fie mai stabil sistemul dar deja vorbim de alte gramaje la ferilizantii lichizi,Co2 si altele..adica bani,bani si iar bani)
JBL 5 in 1 folosesc si eu. Ce valori ale apei ai?
NO3 mg/l = cca.10
NO2 mg/l = 0
GH cca. >7d
KH cca.7d
pH cca.6,9
tot ce e mare este scump!
La 3 zile cel tarziu! sau dupa ce fac schimbul saptamanal. verific cu testul de la jbl, 5 in 1 . de cand fertilizez se vad schimbarile in bine. cam scump dar asta e!
Cel mai important este faptul ca se vede intr-adevar o schimbare.
Cred ca oricare ne-am urca pe pereti, sa te sichinui / cheltui si sa nu se vada nimic... Testul acela de 5 in 1 vreau sa-l iau si eu. Si ...acuma vreau sa profit putin de amabilitatea ta...
Cu ce se incepe?
Cu JBL Ferropol? Apoi ferropol 24? Citind acum si ce a zis Bogdivaio... imi dau seama ca eu n-am luat in calcul volumul de apa... Am noroc ca n-am foarte multe plante... Niste anubias, echinodorus..
Lucia eu nu folosesc gama JBL pentru fertilizare. Ajut plantele cu Easy Life EasyCarbo, Easy-Life ProFito,PPS-Pro( de la userul cristi ionescu) si CO2 de la JBL. De pe la JBL ma folosesc mai mult de partea tehnica, asta nu inseamna ca produsele lor nu sunt bune!Aditivarea se face la cantitatea de apa/cat de plantat este acvariul. Verifica bine daca se merita sau nu pentru acvariul tau.
Flacon cu 50 de bandelete pentru analiza urmatorilor parametri:
1. pH intre 5.5 si 9.0
2. Duritate carbonica KH intre 0 si 40° GKH
3. Duritate totala GH intre 0 si 50° GTH
4. Nitriti (NO2) intre 0 si 20 mg/l
5. Nitrati (NO3) intre 0 si 200 mg/l
Da asta vreau sa-l iau si eu!
Acolo la nevertebrate ti-am pus poze cu algele mele, dar n-ai mai zis nimic...
Ma gandeam ca daca le dau un "push" plantelor... o sa mai concureze cu algele, pana vin mult asteptatele neritine...
Buna multumesc de informati.Acum depinde de ce voi gasi aici la noi.Daca nu sun pe cineva la cluj poate ma poate ajuta.Easycarbo si Profito au ajuns astazi mai trebuie sa ajunga maine sau poimaine si JBL Bio CO2 Vario Complet.
Easy Life EasyCarbo este si bun impotriva algelor, sau mai bine zis ca factor secundar in lupta cu algele.
Am admirat poza ta ...este"misto" pacat ca s-au extins si la plante
Easy Life EasyCarbo este si bun impotriva algelor, sau mai bine zis ca factor secundar in lupta cu algele.
Am admirat poza ta ...este"misto" pacat ca s-au extins si la plante
Si mie imi pare rau de plante.. Iti multumesc tare mult!
Acum am sa caut mai multe despre fertilizare si sa-mi fac intr-adevar un calcul... Eu am 250l apa... Cred ca totusi mai ieftin ies cu melcii... Si daca se si inmultesc... fac afaceri si ies in castig...
Cred ca realizezi ca din cand in cand imi mai aud si eu cate una ... legat de acvariu...
"ai zis ca daca e mai mare e mai putin de lucru si mai ieftin"
Antradevar sau extins pe cele doua plante dar poate reusesc sa scap de algele de pe plante.Dar nu stiu din ce motive au aparut.Antradevar am tinut lumina la anceput non stop.Acum merge doar 10 ore cu pauza de 2 ore la amiaz.
de imultit garantez ca nu ai sa-i imultesti melci la tine in acvariu..si zic eu ca nu are rost sa fertilizezi daca ti carasi si pentru plantele ce le ai tu...anubias creste bine si fara fertlizare,la fel si valisneria,se dezvolta mai incet dar nu au probleme
de imultit garantez ca nu ai sa-i imultesti melci la tine in acvariu..si zic eu ca nu are rost sa fertilizezi daca ti carasi si pentru plantele ce le ai tu...anubias creste bine si fara fertlizare,la fel si valisneria,se dezvolta mai incet dar nu au probleme
Repede imi tai tu aripile!
Acuma imi faceam si eu planul de un bussiness... Sa-mi scot parleala...
Pagini « 1 … 15 16 17 18 19 … 66 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » acvariul meu