21

Re: carassius auratus bolnav??? Help

Aha...

Atunci e linistitor... lol
Daca face parte din comportamentul lor...
Ce bine! Chiar ma gandeam, ca numai daca e o problema cu apa ar putea aparea... lol

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

22

ce sa ma mai  fac eu cu grasul meu k tot burtica mare are. I-am dat iar mazare fiarta ca la inceput parca ii scazuse ma gandesc ca mananka din plante si daia arata asa. Hrana nu i am mai dat multa.
  Dar imi este tare frica sa nu aibe dropsy sau ceva de genul asta!!!!

23

Am pus si cateva poze

24

+

25

+

26

incearca cu furazolidon. 2 pastile la 30 de litri de apa. ajuta la digestie. nu cresc carasi dar am vazut undeva acest tratament.

27 Editat de Lucia (2010-03-29 22:48)

Ce dragut e!

E buna intentia lui sece4u20, doar ca eu n-as merge pe medicatia umana.

De constipatie, se scapa cu 1 sau 2 zile de post. In unele cazuri am vazut ca se recomanda si 3 zile!
Nu se intampla absolut nimic rau!

Ca sa fie mai linistit(i) se tine lumina stinsa.

In cazuri mai severe se administreaza sare amara, sau in engleza epsom salt.
E indicata si la animale de casa.

Caut si proportia imediat.

Doar ca ziua sau zilele de post sunt cele mai recomandate.
Nu se adauga chimicale, practic se relaxeaza sistemul digestiv.
Oricum in mediul natural cine stie de cate ori adorm cu burtica goala... sad
Nu in fiecare zi e sarbatoare...:(
Si mie mi-e o mila teribila de ei cand ii vad cum cersesc, dar daca e inspre binele lor...
Evit sa ma duc la ei sau langa ei...

In primul rand spune-mi daca ai vazut sa faca... ceva.
Daca nu l-ai vazut cel mai usor este sa nu-i dai o zi sau doua de mancare.

Te imbarbatezi si nu te lasi induplecat! smile

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

28

Gata pana miercuri nu-i mai dau nimik de mancare sper sa nu mi moara guramii smile

29

In mod normal si gurami suporta niste zile de post...

Gandeste-te din punct de vedere religios... e Saptamana Patimilor... le prinde bine si lor...
lol:lol::lol:

30

deci post negru. big_smile

31

azi dimineata am gasit pe fundul acvariului ceva foarte lung si verzui. Sper sa elimine tot.
Sarea are ceva daca o pun in acelasi acvariu cu gurami si un mic sanitar.  Nu i afecteaza pe ceilalati???? Pt 60 de litrii ajung 2 linguritze de sare neiodata????

32

Dar ... nu trebuie sa pui sare neiodata, daca ii tii la post... lol

Pur si simplu nu pui nimic.

Mai sus vorbeam de SARE AMARA, care este altceva, este sulfat de magneziu.
Administrat in cantitati recomandate, are efect laxativ.
Dar daca fish-ul isi da drumul.... nu e cazul sa pui nimic!
lol:lol::lol::lol:

33

Astazi nici o ameliorare saracutzu tot cu burta mare. Din cate imi dau seama park intr o parte este mai umflat.
Piper se joaca cauta de mancare nu da nici un semn sa fie bolnavior decat cu burta mare

PIPER- numele carasului

34

kkristi A scris:

Astazi nici o ameliorare saracutzu tot cu burta mare. Din cate imi dau seama park intr o parte este mai umflat.
Piper se joaca cauta de mancare nu da nici un semn sa fie bolnavior decat cu burta mare

PIPER- numele carasului

Foarte fain nume! smile

Lasa-l pana diseara... smile ... ii trebuie niste timp.... sa se concentreze...
lol lol lol lol lol

35

Deci tot la fel dupa 2 zile de post  DAR PE PARTEA DREAPTA este mai umflat se vede in a 2-a poza as vrea sa-l tratez pana nu e prea tarziu. Spune mi te rog ce trebuie sa-i dau cate zile cum sa procedez ce temp sa-l las tot in acelasi acvariu??

36 Editat de Lucia (2010-04-02 09:40)

Are si solzi desprinsi de catre corp?

Dar daca el nu a facut... nimic.. n-ar trebui pus medicament...
Sunt si eu intr-o dilema fiindca n-as vrea Doamne fereste sa se intample ceva rau...

1. Fugi la un pet shop si cumpara sare amara.(asta e pt constipatie)
Exista si la farmaciile umane dar e mai scumpa.

Topeste o lingurita intr-un vas, cu apa din acvariul lui.
Solutia rezultata o torni incet, putin cate putin... in timp de juma de ora...
Apoi observa azi ce se intampla..

"Am simtit nevoia sa editez... fiindca trebuie sa mai caut si sa ma conving de proportia de sare amara care trebuie folosita. Sper ca la ultima editare sa o trec aici, si sa ramana scrisa o data pentru totdeauna."

Daca nici asa nu va merge, atunci... ce sa zic..

Varianta 2. Incearca un tratament cu Sera Baktopur (lichid) nu sera baktopur direct fiindca alea sunt pastile si sunt mai tari.
In pachet trebuie sa fie instructiunile... care e musai sa fie respectate intocmai.

Diseara voi intra sa vad ce s-a mai intamplat...

Mult succes!

37

si eu sunt la munk pana diseara sa vad cand pot sa fug pana la un petshop.
Solzi nu par ar fi desprinsi de corp dar mi se pare ciudat ca daca ar fi constipat ar fi umflat in burta in mod egal dar el este umflat mai mult intr-o parte.

Saracu tot a facut dar aseara era tot mai subtire si din ce in ce mai transparent .

O sa incerc cu baktopur dar am o dilema nu-i afecteaza si pe ceilalti????   Alt acvariu nu am doar un bol de vreo 10 l

38 Editat de Lucia (2010-04-01 22:07)

Decat in bolul de 10 l....
La ala va trebui pus un bec, incalzitor, termometru, filtru ... sistem de aeraj...
Ce sa zic.. e foarte greu... si din cate am inteles nu ai doar carasi... stai sa citesc primul post...

Asa... deci ai un carasel, 2 gurami si un sanitar?

Se schimba datele problemei....
Sanitarii sunt sensibili la sare si la mai multe tipuri de medicamente.... sad
Pfuiii oare cum sa facem sa fie bine?

Probabil ca ar trebui totusi sa cauti un acvariu de carantina mai OK.
Undeva in jur de 30 l (ar merge pt un pestisor).
Adica dreptunghiular, cel putin un capac improvizat pt siguranta, si ce e mai important o pompita care sa asigure un aeraj, un incalzitor si un termometru, sistemul de iluminat... ce sa zic, hai sa zicem ca merge si fara. Ca doar e vorba de maxim o saptamana..

Stiu ca par multe... dar se pot cumpara toate cat de cat low cost...

O alta solutie ar tratamentul in acvariul comunitar, dar trebuie gasit un medicament care sa il tolereze si sanitarul... Iar la cat sunt de sensibili... sincer, nu m-as baga sa-ti spun prostii si sa se intample ceva nedorit...

Cel mai mult ma roade .. faptul ca nu pot sa-l vad mai bine...

Eventual,... mai incercam sa-i dam o hrana mai buna?
Adica granule, si sa vedem cum se comporta?

La tratat de carasei ma bag, dar la restul... nu stiu ce sa zic.

39 Editat de Lucia (2010-04-01 23:48)

Si... m-am mai gandit ...

http://www.happy-goldfish.com/constipation.php

uita-te pe link...

Umflatura poate proveni din cauza constipatiei...

Parca n-as pune un antibiotic... daca nu e cazul...

Am gasit un link sa intareasca suspiciunile mele... umflatura abdominala provine din cauza hranirii cu granule...

uite:

http://en.allexperts.com/q/Fish-1472/goldfish-20.htm

Sper sa-ti fie de folos...

Ahh! Am uitat!

Daca vrei sa-i dai un pic de mancare, nu-i da altceva decat mazare... uita de granulele recomandate mai sus! smile Alea sunt bune, dar pt viitor ..
Acum am mai descoperit niste chestii.
Dupa post doar mazare e voie.

40

NU am apucat sa citesc si i am dat cateva granule k imi era mila de el. Dar o sa-i dau si o boaba de mazare fiarta.

Am cumparat si baktopur lichid d la sera acum astept pana maine sa vedem cum se mai simte .

Eu iti multumesc pentru tot Lucia