stiu ca la dus la far...dar cand am spus ambiguu ma refeream la doau sau trei variante:
1. nu era nebun:si i-au insecenat totul sa creada ca e nebun,cum ca ar fi schizofrenic avand ceaa de adoua pesonaliatate ..si daca recunostea ca e nebun scapa sa nu-l duca la far dar ramanea acolo pentru tot restul vietii si cine stie la ce il mai supuneau.
...daca nu juca rolul impus de catre ei,il declarau nebun fara scapare pe motiv ca era schizofrenic si ca la un moment dat claca cum s-a mai intamplat dupa spusele lor,ale medicilor si il duceau oricum la far...doar doctorii ziceau ca ei asta incercau sa-l faca sa "scape" de schizofrenie altfel trebuie sa-l duca la far...sa-si revina in persoana lui Andrew facundu-l sa creada ca Teddy era cea de-a doua personalitate(cea imaginara)..cand defapt eu cred ca era invers
2.el si-a dat seama ca astia i-au inscenta totul sa-l faca sa se creada nebun...bine inteles ca nu am muscat povestea lor si atunci Chuck i-a facut semn doctorului ca e inca limpede baiatu de unde vine si intrebarea lui "Ce e mai rau?!...Sa traiesti ca un monstru sau sa mori ca un om cumsecade" si apoi l-au dus la far
3.era pur si simplu nebun 
Parerea mea ca e ca el era intredevar acel serif Teddy(poveste initiala) si ca astia i-au tot administrat tot felul de medicamente sa-l transforme in nebun pentru ca nu doreau sa se afle de experimentele ce le faceau acolo pe pacienti si cum i torturau atat fizic cat si psihic..doar ca cu omul nostru nu le-a pre iesit jocul si au trebuit sa-l elmine,el fiind lucid in cele din urma