421

Re: acvariul meu

Buna am fost astazi an oras si am gasit aceste modele de neoane:Flora glo,Aqua glo,Power glo si ultimul Sylvania Grolux.Nu stiu daca ma vor putea ajuta.Ce pareri ami puteti da.

422

Foarte frumos s-au dezvoltat plantele, dar si poza pe masura, n-ai zice ca e luminat de tuburi...as zice ca e lumina naturala, o raza de soare wink

423 Editat de merlin21 (2010-03-31 01:27)

lup cosmin A scris:

Buna am fost astazi an oras si am gasit aceste modele de neoane:Flora glo,Aqua glo,Power glo si ultimul Sylvania Grolux.Nu stiu daca ma vor putea ajuta.Ce pareri ami puteti da.

daca tot e offtopic si topicul lui paul e un fel de cafenea.. imi permit sa raspund aici..
ai grija cu astfel de neoane.. daca le combini cum nu trebuie, o sa faci colectie de alge.. de toata frumusetea..
cauta mai bine osram (in ordinea asta) 965, 865, 830, 827..

paul.. plantele cresc bine se pare.. dar de ce nu vrei sa treci la alt nivel.. sa incerci si cu altfel de plante..
un pas intermediar spre cele mai "grele".
si da-i o forma..

424

Foarte frumos s-au dezvoltat plantele, dar si poza pe masura, n-ai zice ca e luminat de tuburi...as zice ca e lumina naturala, o raza de soare wink

esti dibaci Dane!...chiar asa este, am tras jaluzelele ca sa intre o raza de soare!

425 Editat de pelly67 (2010-03-31 11:00)

merlin21 A scris:
lup cosmin A scris:

daca tot e offtopic si topicul lui paul e un fel de cafenea.. imi permit sa raspund aici..
ai grija cu astfel de neoane.. daca le combini cum nu trebuie, o sa faci colectie de alge.. de toata frumusetea..
cauta mai bine osram (in ordinea asta) 965, 865, 830, 827.. paul.. plantele cresc bine se pare.. dar de ce nu vrei sa treci la alt nivel.. sa incerci si cu altfel de plante.. un pas intermediar spre cele mai "grele".
si da-i o forma..

va veni si vremea aia...rabdare!e greu sa dai o forma unui acvariu de 54l, prefer sa le las sa creasca in voie pentru a avea material la vara

426

nu vei avea pearling cu bombe decat in zona de actiune a difuzorului! presiunea nefiind stabila si la jocul hazardului aditia de co2 se realizeaza zonal si nu are efect total. nici macar ph nu fluctueaza desi nu opresc instalatia deloc. a fost mai mult o incercare, urmeaza co2 presurizat!

427

pelly67 A scris:

nu vei avea pearling cu bombe decat in zona de actiune a difuzorului! presiunea nefiind stabila si la jocul hazardului aditia de co2 se realizeaza zonal si nu are efect total. nici macar ph nu fluctueaza desi nu opresc instalatia deloc. a fost mai mult o incercare, urmeaza co2 presurizat!

Deci devina e lipsa  miscibilizarii CO2 ului cu apa.Solutia un reactor mai bun,adik un reactor extern.Si se va simtii modificarea in mai putin de 15 minute!

428

narcis.b A scris:
pelly67 A scris:

Deci devina e lipsa  miscibilizarii CO2 ului cu apa.Solutia un reactor mai bun,adik un reactor extern.Si se va simtii modificarea in mai putin de 15 minute!

reactor extern?

429

pelly67 A scris:

reactor extern?

Da ,efectul il vei simti rapid

430

Narcis, sti cum e?...cat traieste omu' invata! te rog sa-mi spui cum se monteaza! pe furtun? in afara bazinului? se merita oare pentru bombe?

431 Editat de narcis.b (2010-04-05 23:57)

Sigur se merita,se monteaza extern smile da pe furtun ,fie pe returul canistrei daca ai,fie gandesti un dyy de gen!,nu am citit tu ai canistra?
Cand am dat drumul la reactorul extern,la jreo juma` de ora m-am speriat,pestii faceau ca rachetele prin acvariu smile

432

nu nu am. filtrul este intern de tip biobox 1

433

pai si intentionezi sa achizitionezi?

434 Editat de pelly67 (2010-04-06 00:04)

la acvariul asta de 54 net am ajuns la saturatie! intrebam de principiul de functionare in genere nu neaparat sa si pun o canistra exterioara. nu cred ca se merita atata vreme ce nevoile acvariului sunt rezolvate la superlativ cu ce am acum. daca vei citi prima postare vei vedea ca nu am facut rabat de la nimic.....mai putin CO2 care nu este la butelie. urmeaza un proiect la vara cu tot tacamul! acum cu acest 54 l am testat sa vad daca mai stiu sa "sofez" lol

435 Editat de narcis.b (2010-04-06 00:14)

smile) Oky ,da efectul e maxim,cand am montat pt prima oara reactorul extern in juma` de ora ,m-am speriat,pestii faceau ca rachetele! smile
Ideea este simpla,montat pe returul unui filtru canistra ,reactorul extern ,reprezinta o incinta,in care intre apa si CO2 prin partea de sus,incinta plina cu...sa zicem bioboluri,apa inpinsa de pompa va incorpora CO2 care din loc in loc va ramane suspendat pe bioboluri,astfel cantitatea mare  de apa ce trece le va asimila
! Simplu nu? smile

436

ok am inteles pentru gen canistra. se merita ( sau se poate?) adaptarea pe un filtru intern? daca da, randamentul este superior unui simplu difuzor ceramic? apropo de pestii tai care intrasera in priza tongue....efectul eu il doresc pentru plante!

437

Eu unul,in acvariul tau as folosii vechiul sistem dyy,un pet de juma de litru cu fundul taiat,in capul petului atasata evacuarea de la un powerhead,sticla sta vertical in acvariu,si furtunul lasa bule in partea de jos a sticlei,poweheadul inpinge apa in sticla ,in jos,bulele care se ridica se balboteaza bine cu apa si asa se include in apa. Merge foarte bine ,mult mai bine ca difuzorul ceramic,iar la tine poate fi acoperit cu plante...

438

Nu de putine ori am dus apa la limita si chiar peste uneori,pt a testa cateva plante ,imi place sa inteleg limitele si momentele ideale dezvoltarii lor,lucru care fara esecuri nu prea ai cum sa o faci!

439

asta era raspunsul pe care il asteptam! mersi frumos pentru amabilitate! o sa-l pun in practica cat de curand.
cu respect,

440

Pune-l in practica intr-o zi in care esti liber sa ai timp sa studiezi efectul smile)
Chestia asta cu sticla merge super bine,are un singur inconvenient,daca se opreste lumina mai mult de 15 minute sa zicem sticla se va umple cu gaz si la un moment va migra cu totul la suprafata,in rest no problem,simai are o chestie buna ,nu-ti mai trebuie numarator de bule,ca se vad bulele cum intra...Succes