Daca tu consideri ca a contrazice pe cineva in mod civilizat, fara sa jignesti, inseamna "fudulie", ma inclin, inseamna ca ma aflu intr-o confuzie regretabila. Te-am contrazis si o fac in continuare (de data asta fara fudulie...
) din doua motive:
1. Ai facut comparatie intre chironomide si tubifex, tubifexul fiind atit de riscant, incit aproape se autoelimina din categoria "hrana recomandata" (parerea mea).
2. Am depasit de mult atitudinea celui care "cade pe spate", imediat ce i se serveste o informatie, fie ea chiar de pe un site de specialitate. Asta nu inseamna blazare ci obisnuinta de a filtra informatiile si a le corela cu cele capatate din experienta proprie.
In ceea ce priveste larvele de Chironomus, acestea contin "hemoglobina", proteina care faciliteaza transportul oxigenului. Daca adaugam si faptul ca aceste larve sunt detrivore (se hranesc atit cu resturi vegetale cit si cu resturi de origine animala), sper ca ne imaginam amindoi de data asta, care este continutul lor proteic. Sper sincer sa nu ne "distantam" unul de altul, in urma unui simplu schimb de opinii. 
Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!