81

Re: Pe nepregatite

narcis.b A scris:

Nu e bine cu chironomide
Hrana bogata in proteina va accentua starea masculului de reproducere.In stadiul in care esti nu-ti ramane decat schimburi de apa dese si solutii antistresss

Pai Narcis, concitadinul tau bondo are alta varianta despre chironomide lol Eu sint de acord cu tine, Cezara trebuie sa-i hraneasca momentan cu hrana usoara, fara multe proteine. In plus, daca ar putea separa masculul de femela, ar fi bine.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

82

Stii tu treaba cu fudulia smile Eu am zis sa las de la mine, dar tu tot insisti. Citeste aici daca nu ma crezi pe mine http://theaquariumwiki.com/Bloodworm

83 Editat de Cezara (2010-05-13 19:13)

Bondo, nu stiu cui te adresezi, dar banuiesc ca e intre voi treaba. Nu le`am mai luat nimic altceva de mancare. Am luat doar niste Atvitol de la JBL, am pus deja in apa. Nu am idee unde sa o duc pe ea micuta. Asta o sa o alerge continuu? sau cand o sa iau plante va fi mai bine ca se va ascunde? Pana cand ar fii nevoie sa`i separ...?

Bondo, ai un PM

Etiamsi omnes, sed non ego.

84

smile Stai linistita, nu ma adresam tie smile
Ti-am raspuns la PM

85

Multumesc!! Ma straduiesc sa fac ceva bine, sper sa am succes:( oricum sunt tare amarata

86

Daca pestii erau sanatosi cand i-ai luat,nu-s probleme,vor rezista bine mersi si 2 saptamani fara hrana,deci nu te uita la faptul ca nu mananca.
Daca in schimb femela era afectata de vreo boala...stressul din noul acvariu ,amoniacul etc. ar putea sa agraveze serios problema

87

Nu cred ca e bolnava. Nu cred ca era afectata de ceva cand am primit`o. Acum nu pare bolnava, dar e groaznic de stresata de catre mascul. Nu ii da pace niciun minut. Ea vrea sa manance, el o alearga. Saraca sta ascunsa dupa filtru, are pete negre destul de accentuate pe ea si burtica i s`a colorat puternic intr`o nuanta de roz. Am pus vitamine, altceva nu stiu ce sa le mai fac. Sper cand iau plante si are pe unde sa se mai ascunda sa fie mai bine.

88 Editat de Baracuda (2010-05-14 13:20)

bondo A scris:

Stii tu treaba cu fudulia smile Eu am zis sa las de la mine, dar tu tot insisti. Citeste aici daca nu ma crezi pe mine http://theaquariumwiki.com/Bloodworm

Daca tu consideri ca a contrazice pe cineva in mod civilizat, fara sa jignesti, inseamna "fudulie", ma inclin, inseamna ca ma aflu intr-o confuzie regretabila. Te-am contrazis si o fac in continuare (de data asta fara fudulie... lol) din doua motive:
1. Ai facut comparatie intre chironomide si tubifex, tubifexul fiind atit de riscant, incit aproape se autoelimina din categoria "hrana recomandata" (parerea mea).
2. Am depasit de mult atitudinea celui care "cade pe spate", imediat ce i se serveste o informatie, fie ea chiar de pe un site de specialitate. Asta nu inseamna blazare ci obisnuinta de a filtra informatiile si a le corela cu cele capatate din experienta proprie.
In ceea ce priveste larvele de Chironomus, acestea contin "hemoglobina", proteina care faciliteaza transportul oxigenului. Daca adaugam si faptul ca aceste larve sunt detrivore (se hranesc atit cu resturi vegetale cit si cu resturi de origine animala), sper ca ne imaginam amindoi de data asta, care este continutul lor proteic. Sper sincer sa nu ne "distantam" unul de altul, in urma unui simplu schimb de opinii. smile

89

De ce va luati mereu de continutul proteic al unui aliment si de ce considerati ca procentul de proteina este cel mai important factor...?!

Cezara, ce iti fac pestii? Pune-le cateva plante, cat de nepretentioase, incat sa poata femela sa se acunda! Cand o sa vrea sa depuna, repede, o sa iasa singura...

90

ciprian01 A scris:

De ce va luati mereu de continutul proteic al unui aliment si de ce considerati ca procentul de proteina este cel mai important factor...?!

Cezara, ce iti fac pestii? Pune-le cateva plante, cat de nepretentioase, incat sa poata femela sa se acunda! Cand o sa vrea sa depuna, repede, o sa iasa singura...

Aceasta a fost... tema "iscata". Cind se va dori sa discutam despre aminoacizi, lipide, glucide, oligoelemente, etc, poate ca o vom face smile

91

Imi cer scuze daca am exagerat, dar eu doar mi-am spus parerea dupa ce am citit de chironomide si mi-a spus un coleg ceva mai experimentat de acestea.
In ceea ce priveste tubifexul, eu il folosesc chiar si la discusii mei, n-am avut probleme pana acum, iau de la un prieten de incredere, insa asta nu inseamna ca nu exista riscuri mari, si din aceasata cauza nu as putea zice cuiva sa cumpere, l-am dat doar ca un exemplu.

92

bradraqua A scris:
ciprian01 A scris:

Aceasta a fost... tema "iscata". Cind se va dori sa discutam despre aminoacizi, lipide, glucide, oligoelemente, etc, poate ca o vom face smile

haideti sa o facem pt ca este un subiect f util, de multe ori (cred) neinteles, si care ai iscat multe controverse in general!
Daca se doreste, rog pe cineva sa deschida un topic!

93

bondo A scris:

Imi cer scuze daca am exagerat, dar eu doar mi-am spus parerea dupa ce am citit de chironomide si mi-a spus un coleg ceva mai experimentat de acestea.
In ceea ce priveste tubifexul, eu il folosesc chiar si la discusii mei, n-am avut probleme pana acum, iau de la un prieten de incredere, insa asta nu inseamna ca nu exista riscuri mari, si din aceasata cauza nu as putea zice cuiva sa cumpere, l-am dat doar ca un exemplu.

Si eu folosesc frecvent, rezultate mai mult decat ok!
Hai sa discutam in topicul care va fi  (poate) creat!

94 Editat de Cezara (2010-05-14 18:10)

Ok..cu plantele stiu problema. Dupa cum spuneam, duminica de dimineata o rezolv. Pana una alta, hai sa`i fac de rusine pe cei doi impostori. Scuzati calitatea pozelor, am calitati, dar talentul in ceea ce priveste fotografia imi lipseste cu desavarsire.

95

Domnu` Rami

96

Inca un cu el

97

Sticks, saracuta de ea, n`am poza buna deloc deloc cu ea...dar sper sa ii pot face unele bune cand isi revine

98

Si mai pun una cu ea, sa vedeti cam cat de trista e de fapt situatia:((

99

Mai, dar sunt frumosi...cred ca deabia astepti plantarea si cred ca ei o sa se bucure si mai tare. Astept poze cu "jungla" si cu locuitorii ei.....:P

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

100

bondo A scris:

Nu-i nicio problema, nu este nevoie de scuze. Toti gresim sau trecem prin momente de genul asta. Stiu ca sunt multi si am toata admiratia fata de cei care isi hranesc pestii cu tubifex, am facut-o si eu, dar odata cu virsta am devenit mai precaut sau mai comod, nu mai am curajul sa-mi asum astfel de riscuri. Toata stima!