21 Editat de emyemanuel (2010-06-26 21:37)

Re: Salut la toata lumea!

Sincer,asvrea sa mai raresc un pic din plante si sa incerc sa le grupez un pic,sa nu mai fie asa ca intr-o jungla.O sa schimb autocolantul cu unul negru si o sa pun si o banda in partea superioara a acvariului,deasupra luciului apei.Cum e ideea? :ang

Ape limpezi,
Emy

22 Editat de emyemanuel (2010-06-26 21:49)

Exact!Am acolo cam30-40 pui de guppy!La 2 luni am sa le dau drumul in cel comunitar.Deocamdata au 0 saptamana.

Ape limpezi,
Emy

23 Editat de emyemanuel (2010-06-26 22:00)

Asa ,puii sunt deja obijnuiti cu apa(Ph,Kh,NO2,No3.....),nu trebuie sa-i mai chinui cu alte valori a apei.Cand stiu ca femela mai are putin si fată,o bag acolo.Este destula junglă încăt să nu-i pape.Apoi o scot și rămân doar puișorii.După ce-i scot pe ăștia,gata,renunț la ea,pt. că o să mă u,plu de guppy.Nu că nu-mi plac,dar o să stea cam înghesuiți in 70Litri!

Ape limpezi,
Emy

24 Editat de bogdivaio (2010-06-26 22:00)

puii de vivipari sunt foarte rezistenti deci si sa vrei sa-i omari nu prea poti  lol  lol  lol .. linistit poti sa-i muti altundeva ca nu au nici o problema cu schimbarile valorilor la apa

25 Editat de emyemanuel (2010-06-26 22:05)

lol nu este stasul acvariului.Ideea e că îmi e greu să stau cu bidoane sau alt acvariu mai mic....știi cum e:alte filtre,alt incalzitor,alte neoane......așa,e ceva gen”2în1” lol Așa arata la inceput.

Ape limpezi,
Emy

Ăia nu sunt melci!Sunt bule de aer.Aveam o piatra lunga de 40 cm si o bagasem in pietriș și făcea o ”perdea”de aer.Am scos-o acum.Am 6 pui de melci pomaceea.

Ape limpezi,
Emy

27 Editat de bogdivaio (2010-06-26 22:17)

melcii nu o sa-ti iasa din acvariu doar daca nu le place apa si asta o sa observi si tu pentru ca o sa stea tot mai mult la suprafata chiar incercand s-o paraseasca...ca nu ai pus apa pana la nivel nu e un impediment pentru ei ,melcii merg foarte bine si pe sticla goala! deci daca pana acum nu s-au transformat in Kamicaze nici de acum incolo nu o sa ai probleme cu ei.

Imi este teama in privinta pestilor,mai ales xipho care obisnuiesc sa sara din acvariu(mai ales masculii)..deci pune o sticla deasupra acvariului si astfel indepartezi eventualele neplaceri big_smile

28 Editat de emyemanuel (2010-06-26 22:24)

Ahaaaaaa...deaia nu ies din apă?Cine mi i-a dat zicea că se ridica pe sticlă și mai ies din acvariu.Citez” o să auzi:POC!!!” lol  lol  Mă găndeam și eu că totuși nu prea au de ce să iasă din apă...că doar nu-s :frog ca să iasă la UV.Păi și atunci pot să-l umplu până sus?Aproape până sus că nu e masa pe care stă acvariul în boloboc și o să apară o diferentă.Am xifo de 3 luni și până acum nu au sărit.Mai degrabă sanitarii,care stau ce stau o juma de oră pe fundul acvariului și dintr-o dată își iau viteză și rup tot in cale, să ia o gură de aer lol  lol

Ape limpezi,
Emy

29

nu il umpli pana sus ca daca trebuie sa mai lucrezi la el si bagi mana in el volumul dezlocuit de apa prin introducerea mainii tale o sa faca apa sa se reverse pe masa. pui un autocolant de 2 cm la baza de sus a acvariului si apa cat sa nu se vada nivelul din acvariu.

30 Editat de emyemanuel (2010-06-26 22:33)

Păi în cazul ăsta,să văd de unde fac rost de niște autocolant negru!Că aș vrea să-i pun și pe fundal,în locul celui cu pietre care-l am acum!Am făcut rost de la muncă de o bucată sticlă de 6mm de 100cm/50cm,2 bucăți de 100/40 și 2 de 40/40.Am să-mi cumpăr un silicon pt. lipit acvarii.Întrebare:cum să fac cu peștii?Vreau să iau pietrișul din acvariul ăsta,plantele,BROSCUȚA,filtrele......cum să fac?Asta cam peste o lună,să se facă puii de gup mari,să pot să-i bag direct acolo și să renunț la plasa despărțitoare.Precizez că NU am unde să țin 2 acvarii.Știu că ar trebui să-l ciclez,dar având în vedere că folosesc același pietriș,aceleași filtre și eventual aceeași apă,mai este nevoie de perioada de ciclare?

Ape limpezi,
Emy

31 Editat de emyemanuel (2010-06-26 22:39)

bitanu A scris:

Parca in penultima poza acvariul tau este ceva mai ""ordonat"". Ce s-a intamplat de l-ai sorcovit?  :sbr

Poza este din Aprilie...parcă.Deci..ăhăăăă demult!Plantele mi-au crescut mult după ce am făcut ”bomba” de CO2!

Ape limpezi,
Emy

Am făcut rost de la muncă de o bucată sticlă de 6mm de 100cm/50cm,2 bucăți de 100/40 și 2 de 40/40.Am să-mi cumpăr un silicon pt. lipit acvarii.Întrebare:cum să fac cu peștii?Vreau să iau pietrișul din acvariul ăsta,plantele,BROSCUȚA,filtrele......cum să fac?Asta cam peste o lună,să se facă puii de gup mari,să pot să-i bag direct acolo și să renunț la plasa despărțitoare.Precizez că NU am unde să țin 2 acvarii.Știu că ar trebui să-l ciclez,dar având în vedere că folosesc același pietriș,aceleași filtre și eventual aceeași apă,mai este nevoie de perioada de ciclare?

Ape limpezi,
Emy

Mai durează un pic!Cam o lună...

Ape limpezi,
Emy

Precizez că NU am unde să țin 2 acvarii.Știu că ar trebui să-l ciclez,dar având în vedere că folosesc același pietriș,aceleași filtre și eventual aceeași apă,mai este nevoie de perioada de ciclare?

Ape limpezi,
Emy

35

Da! dar probabil se scurteaza mult aceasta.Depinde si cum ai lucrat cu mediile si respectiv cat s-a distrus din coloniile de bacterii.Numai testele iti vor spune cat de repede se desfasoara "ciclarea"

36 Editat de Lucia (2010-06-28 17:44)

Buna Emy si bine ai venit! smile

Eu vreau doar sa-ti mentionez un lucru, legat de filtrul de carbune activ.

Acest carbune activ este un mediu filtrant care purifica apa din punct de vedere chimic. Am vazut ca tu ai dat drumul acvariului de prin ianuarie anul acesta.
Acel carbune ar trebui, ori indepartat, ori inlocuit cum spunea si Paul (pelly67), cu perlon.

Acel carbune activ datorita litrilor de apa pe care ii filtreaza ajunge la o saturatie, moment in care toate substantele nocive sunt lasate din nou in apa.
Practic dupa un anumit timp de folosire devine nociv. Atunci ori se inlocuieste cu altul nou, ori se pune perlon, ori.. nimic.

Parerile despre mentinerea permanenta, sunt impartite. Eu prefer sa-l folosesc mai rar, adica doar dupa tratamente. 

Numai bine, multa sanatate si bucurii! smile

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.