201 Editat de Andi66 (2010-08-10 15:40)

Re: Plantat 320l

Hai, hai nu mai fi asa modest.... tongue
Pana la urma poate ne dai si noua pontu' cu pietrele, acum Bogdanel chiar ma facut curios....de unde ?
Zi-ne locul ca ne inarmam cu dalti si baroase.... yikes

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

202

in texas pe langa spital cam putine pietre...:))...eu am in oras la mine un depozit unde aduce am vazut si pietre mari zic ei de munte...au o textura verzulie asa...cand am sa am timp, poate astazi am sa trec pe acolo cu niste otzet in buzunar sa vad daca sunt calcaroase...si daca sunt bune am sa le fac cateva poze...

“Misiunea mea este sa- mi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine.
Ne întelegem bine, ca între asasini.”
Emil Cioran

203

cam ce stil se vrea a fi? daca e spre nature al lui amano trebuie lemne.. daca e spre iwagumi poate.. dar se folosesc altfel de roci..
Se vede ca ar mai trebui lucract la aranjament, in primul rand e prea simetric.. incearca sa folosesti regula 1:1,6, eu am ramas surprins de ce poate iesi..
Apoi cele 2 aranjamente, cel din dreapta e ok, dar staurogynele parca plutesc..
cel din stanga, pietrle parca nu se imbina asa de bine.. sunt cateva locuri goale.., pe care banuiesc ca o sa le umpli.
Pietrele sunt ok, personal nu as fi mers pe ele, dar se pare ca se potrivesc cat de cat..
deasemnea sunt de parere ca triunghiul de eriocauloni din stanga ar fi trebuit spart si pus la baza pietrelor..
E. Seteceum sta bine acolo, insa nu sunt la fel de sigur cand va creste.. o sa fie prea mare trecearea de la el la HC.. Eu iti recomandam, desi stiu ca nu iti place, sagitaria, tenneleus sau cryptocorine parva..
In schimb imi place mult cum sta eleocharisul acolo..

Banuiesc ca stilul asta e aproape nou pt tine, dar eu zic ca o sa iasa bine...
P.S. ai aflat cum se numesc pastilele alea? am cautat aseara pe net si am aflat ca dennerle nu au deloc macro, nimic nimic.. deci chiar sunt curios.

204 Editat de Baracuda (2010-08-10 18:02)

narcis.b A scris:

Eh... iar...un nou inceput ,vechime: 2 zile ...rog nu aruncati cu pietre,face si omu` ce poate :smoke
http://img44.imageshack.us/img44/3183/picture001qh.jpg
Sigur nu ati fost obisnuiti la mine sa vedeti asemeni acvarii goale...sincer nici eu....uneori cand ma apropii de acvariu ma cuprinde teama!  lol  :apl  Deci asta a iesit! :hug
Dupa ce isi da drumul HCul se vor monta inca cateva pietre ,mici pentru a mai taia din liniile de simetrie :sok

Nenorocul tau este ca, ce realizezi, este privit in comparatie cu realizarile anterioare si cu potentialul indiscutabil pe care l-ai dovedit. De aici cred ca vin micile observatii critice ale unor colegi. Daca n-ar fi fost asa, sint sigur ca elogiile ar fi curs in unanimitate. Eu unul sint fermecat de imagini si totodata surprins de frecventa cu care schimbi set-up-urile. De cite ori nevasta-mea ma intreaba "iar umbli la acvariu"?, ii raspund ca habar nu are ce inseamna asta... in cazul altora lol Felicitari pentru munca si pentru rezultatele ei! :apl

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

205 Editat de narcis.b (2010-08-10 19:38)

Pai fratilor,mi-e greu sa va zic de unde sunt pietrele...intrucat sunt achizitionate mai demult...in general pe unde trec si imi sare ceva in ochi devin strangator  lol .Am uscatoria blocului plina de diversi bolovani si buturugi...aha,acum inteleg de ce uneori vecinii se uita ciudatxel la mine  lol  :hug 
Da pietrele sunt granit de pe la Cheile Dobrogei
Merlin si eu as fi vrut pietre ceva mai mici si mai multe...dar de unde? asta am gasit asta am pus. Mai trebuie sa fac rost de 5 pietre mai mici asemeni gri,sa fac o terminatie  mormanului din stanga ,dar sa se intinda HCul ca nu vreau sa opresc din curentii fertilizanti. Stil??? A da! Stilul meu! :apl  lol Nu sunt foarte hotarat cum vreau sa arate in final...ar va mai primi mici upgradeuri .Nu sunt convins ca Staurogyna va ramane acolo...daca da,va trebui sa mai pun una pe undeva ca arata prea stingher. Erio  Cinereum creste mult prea mare pt a le lasa in jurul stancilor,ocupa prea mult loc si se vede substratul...si nu-mi place,altfel acolo pusi imi da sentimentul unei liziere de padure,ma rog din "unghiul meu" poate obtuz da-i al meu! lol Sti bine ca plantele de care vb nu sunt pe lista mea...Erio Setaceum nu va fi lasata sa creasca mai mult decat acum...poate 2-3 cm in plus si atat
In rest muuuult HC...fac rost si de o mingiutza ,instauram reguli si dau drumul la football la pestisori ...nu stiu cum or sa fluiere in apa... :smoke
Aaaaa nu am uitat sa intreb...de pastile...
Mercy Radu ca imi ti partea...dar un pic are dreptate!  :hug
Cu temperatura o duc bine pt ca in casa merge cel putin un aer cond de 12000btu daca nu chiar amandoua,e chiar rece in casa smile iar in acvariu am 26 maxim

206

Felicitarile mele Narcis este frumos si va fi si mai frumos dupa ce isi vor da drumul plantele.Mie chiar imi place ce ai facut acolo la tine in acvariu. :sok

207

Mda...trebuie sa tinem contca setupul are 2 zile,plantele sunt putine,inca nu s-au legat...in mare rocile se vor vedea mult mai putin canr isi va da drumul HCul,preconizez pe ideea de a se inlantui campul cu muntii si de a se vedea doar ceva "creste"
Mai e pana acolo sigur,in felul asta se va crea efectul de profunzime,si monobloc...lucru pe care defapt mizez,asemeni vor fi importante si pietrle mici ce le voi adauga...:)

208

eu cred ca nu vad padurea(liziera) de copaci.. e drept, ceva ai tu in cap.. dar nu cred ca vedem din acelasi punct..
sper sa nu fi inteles gresit.. eu mi-am spus parerea si am spus exact ce am crezut.. nu vroiam sa te laud si doar atat, are cine sa faca asta.. (Radu a spus-o mult mai elegant)
Cu pietrele am inteles, ffiecare se descurca cum poate.. dar pt mine deja a devenit frustrant aspectu asta.. CHiar ma gandeam cand plec acum, sa imi iau si niste seyru sau dragon stones ca am vazut.. sa imi fac damblaua.. dar o sa fie ciudat sa ma intorc acasa cu pietre dupa mine.. in fine mai reflectez aici..
Chiar astept sa se maturizeze un pic, sa vad cum o sa se vada setaceumul langa HC..
Cu stilul ai perfecta dreptate, e stilul narcis.. si felicitari pt el   :sok
Daca nu te-ai suparat tu pe mine de ce ti-am zis ieri, trag nadejde ca acum cu atat mai putin..

p.s. am gasit si minge.. de cladofora tongue

209 Editat de narcis.b (2010-08-10 23:14)

Nici pe departe Merlin ,nu ma supar!In primul rand in perioada asta din an nu mai am timp de acvariu,astfel am decis rapid sa renunt la plantele mari,cresteau intr-una la fiecare 3-4 zile trebuia sa le scot sa le trimez sa le reasez etc si nu am timpul necesar cu atat mai mult cu cat ajung seara dupa stingerea lumini la acvariu ,stresam sistemul aprinzand....eh...asa am decis rapid sa fac ceva care sa-mi ofere o bataie minima de cap,un sistem care sa mearga aproape singur macar vreo 2 luni.Astfel s-a nascut acest setup...sigur facut rapid si cu ce aveam la indemana.Poza pe care am facut-o are un handicap si anume e facuta de sus pt ca vara nu-mi permite lumina din camera sa fac din alt unghi,vazut acvariul direct din fata, privire perpendiculara ,arata cu totul altfel,iar daca hcul se va inghesui asa cum vreau sa cred ca se va intampla sunt sigur ca am sa te conving. "Liziera "pe care tu nu o vezi ,e normal,pt ca e numai in imaginatia mea,asta presupune ca odata legat bine covorul de HC va fi ridicat in zona aceea astfel sa nu se vada decat varfurile la Erio C. modul crescator si apoi usor descrescator va crea iluzia de departare..probabil primii 3 Erio vor dispare intre timp...Si inca o data te rog sa iei in calcul ca nu am pus pietrele de care vb ,in mijlocul campului de HC...vor veni si acelea ,in esenta am imaginea in minte si crede-ma ca nu fac kitchuri ,muntii vor fi aproape plini de hc iar sentimentul de goliciune va dispare...cel putin asa aspir! lol  :noroc

210

foarte frumos. nici nu vreau sa ma gindesc cum va fi cind va creste acel hc. poti umple toate nanourile de pe forum cu el. sincer te felicit si pentru noul setup si pentru locul ocupat la concurs. bafta si succesuri! smile

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

211

narcis.b A scris:

Pai fratilor,mi-e greu sa va zic de unde sunt pietrele...intrucat sunt achizitionate mai demult...in general pe unde trec si imi sare ceva in ochi devin strangator  lol .Am uscatoria blocului plina de diversi bolovani si buturugi...aha,acum inteleg de ce uneori vecinii se uita ciudatxel la mine  lol  :hug 
Da pietrele sunt granit de pe la Cheile Dobrogei
Merlin si eu as fi vrut pietre ceva mai mici si mai multe...dar de unde? asta am gasit asta am pus. Mai trebuie sa fac rost de 5 pietre mai mici asemeni gri,sa fac o terminatie  mormanului din stanga ,dar sa se intinda HCul ca nu vreau sa opresc din curentii fertilizanti. Stil??? A da! Stilul meu! :apl  lol Nu sunt foarte hotarat cum vreau sa arate in final...ar va mai primi mici upgradeuri .Nu sunt convins ca Staurogyna va ramane acolo...daca da,va trebui sa mai pun una pe undeva ca arata prea stingher. Erio  Cinereum creste mult prea mare pt a le lasa in jurul stancilor,ocupa prea mult loc si se vede substratul...si nu-mi place,altfel acolo pusi imi da sentimentul unei liziere de padure,ma rog din "unghiul meu" poate obtuz da-i al meu! lol Sti bine ca plantele de care vb nu sunt pe lista mea...Erio Setaceum nu va fi lasata sa creasca mai mult decat acum...poate 2-3 cm in plus si atat
In rest muuuult HC...fac rost si de o mingiutza ,instauram reguli si dau drumul la football la pestisori ...nu stiu cum or sa fluiere in apa... :smoke
Aaaaa nu am uitat sa intreb...de pastile...
Mercy Radu ca imi ti partea...dar un pic are dreptate!  :hug
Cu temperatura o duc bine pt ca in casa merge cel putin un aer cond de 12000btu daca nu chiar amandoua,e chiar rece in casa smile iar in acvariu am 26 maxim

Narcis, prin ce am spus, nu am vrut sa-ti tin partea (mai ales ca este vorba de Merlin, a carui autoritate o recunosc si o respect), pur si simplu asta este parerea mea. Simplu: mi-am imaginat situatia in care un incepator ar fi postat o fotografie cu un astfel de acvariu, sint convins ca toata lumea avea numai cuvinte de lauda. In cazul tau insa, ne-ai obisnuit cu imagini care frizeaza perfectiunea si de aceea ne este greu sa uitam anumite set-up-uri, care sunt puncte de referinta pentru tot ce faci acum si vei face in viitor. La urma urmelor asta este soarta "artistului", in mintea publicului ramin doar capodoperele, care stirbesc uneori din valoarea creatiilor ulterioare.

212 Editat de narcis.b (2010-08-11 18:12)

Ca deobicei ai dreptate Radu!Sincer nu o fac de amorul artei,imi place imi doresc si sunt nerabdator sa am un nou setup.Odata gata setupul trag cateva cadre si il "desfac"...nu stu daca e bine sau rau... Acum poate uni nu realizeaza ca e dificil sa creezi  o imagine intr-un acvariu relativ mare,numai cu gazoane si alte verdeturi marunte,lucru un pic mai facil intr-un nano,unde mai pui ca intotdeauna sunt obligat sa creez iluzia de profunzime intru-cat prin comparatie cu lungimea (120) profunzimea sau latimea este de doar 45cm astfel pt scapeuri am un handicap...de care sunt gata sa scap la anul cand va fi schimbat cu alt acvariu construit dupa cerintele unui scape  :apl  Da ,Merlin are ceva dreptate,dar el poate reuseste sa aduca pe avion cativa bolovani mici...dar eu? sa incarc juma` de cala cu stancile necesare pt scapeul meu? Pe de alta parte, daca urmarind evolutia acvariului consider ca e o gluma proasta il desfac rapid si o iau de la cap! Si,da,merlin chiar stie cum se creaza un acvariu mai ales un nano,nimic de zis,dar am o viata inainte sa incerc toate variantele ce atata graba! lol  :noroc

213

Eu unul, abia astept noi poze peste vreo luna asa smile

214

Cum le faci si le desfaci tu mai Narcis...ca un om mare! :sok
Vorba lui Radu B. în disputele avute cu soția, putem sta liniștiți ca tu dărâmi și clădești lunar sau cu ritmicitate de unu la 2 luni! lol
Vorba lui Dan, pozele de peste 1 luna vor produce iar "panica" și rumoare printre iubitorii de gazoane si peisaje montane. Probabil ca la momentul vorbirii noastre, CO2 sfaraie la randament maxim!
Ti-a ieșit ....din nou de............ excepție! :sok  :apl

215

Oooo domnu`Paul! Ce placere!  Domnilor eu va multumesc la toti ,desi chiar nu e mare lucru in balta mea...speram sa arate cat de cat peste ceva timp...

216 Editat de Baracuda (2010-08-12 10:34)

narcis.b A scris:

Ca deobicei ai dreptate Radu!Sincer nu o fac de amorul artei,imi place imi doresc si sunt nerabdator sa am un nou setup.Odata gata setupul trag cateva cadre si il "desfac"...nu stu daca e bine sau rau... Acum poate uni nu realizeaza ca e dificil sa creezi  o imagine intr-un acvariu relativ mare,numai cu gazoane si alte verdeturi marunte,lucru un pic mai facil intr-un nano,unde mai pui ca intotdeauna sunt obligat sa creez iluzia de profunzime intru-cat prin comparatie cu lungimea (120) profunzimea sau latimea este de doar 45cm astfel pt scapeuri am un handicap...de care sunt gata sa scap la anul cand va fi schimbat cu alt acvariu construit dupa cerintele unui scape  :apl  Da ,Merlin are ceva dreptate,dar el poate reuseste sa aduca pe avion cativa bolovani mici...dar eu? sa incarc juma` de cala cu stancile necesare pt scapeul meu? Pe de alta parte, daca urmarind evolutia acvariului consider ca e o gluma proasta il desfac rapid si o iau de la cap! Si,da,merlin chiar stie cum se creaza un acvariu mai ales un nano,nimic de zis,dar am o viata inainte sa incerc toate variantele ce atata graba! lol  :noroc

Se pare ca bate un vint cu efect de influenta dinspre Constanta spre Bucuresti, cel putin pe mine m-a influentat, am refacut si eu set-up-ul dupa nici o luna de zile wink Narcis, am uitat sa te felicit pentru locul ocupat la concursul international. Asa cum te cunosc, vei spune ca nu este un rezultat grozav, poate ai dreptate dar din punctul meu de vedere, insasi participarea este un succes.

217

Toti oamenii se plictisesc de acelasi lucru.
De aceea exista varianta reset setup smile.
Si eu am tot schimbat in ultimii doi ani si mi se pare ceva normal.

Sa auzim de bine.

Cele mai ieftine sisteme CO2, fertilizanti, butelii, lampi la comanda, etc

218

bitanu A scris:

Mai, dar va luati dopuri pentru urechi? lol  Fetele voastre ce spun de atatea reamenajari destul de dese? Cum scapati? Ca la mine... :pls

Doar cand se fac cheltuieli Bitanu...in rest sunt fericite ca au baietii prin preajma,fara a "sari gardul"  Sincer a mea e chiar fericita ca am preocupari din astea mai pasnice acvaristica si foto e drept ca sunt destul de scumpe cel putin foto...mai avem cate un mic "iuresh" lol dar evident rspunsul meu de genul "pentru tine ,iubita,sa te imortalizez si sa te fac vedeta mea!" e in masura sa ingroape"securea razboiului"  lol  :pp ...cu atat mai mult cu cat doar ce mi-am facut cadou un obiectiv 17-50mm f2.8 AF-s VC XR Di II LD IF Aspherical...dar dupa cum bine stiti nimic nu e prea mult pentru iubita sotie! :kiss  :hug  :apl

219

Norocosule.
Un obiectiv foarte bun.
Si eu am in plan unul asemanator, daca nu Tamron atunci Sigma.
Tot cu diafragma fixa.
A mea nu e prea multumita ca petrec mult timp la acvarii sad

Cele mai ieftine sisteme CO2, fertilizanti, butelii, lampi la comanda, etc

220

Succes la cumparaturi!
Sper ca in iarna sa pun mana si pe un superzoom tot asa unul luminos...eh apoi mai am in plan si un fix de 50mm f1.4 seria G ...uf...boala grea...si scumpa  lol