Salutare,
Parerea mea e ca te complici prea mult cu crevetii sau cu pestii ce se hranesc cu alge.
Nu vei scapa de alge niciodata cu o astfel de metoda.
Algele vor continua sa creasca iar pestii/crevetii nu vor face fata.
Algele nu apar doar din cauza fertilizantilor.
Apar din cauza unui dezechilibru in acvariu.
Atata timp cat ai dioxid de carbon (sau Easy Carbo) sansele ca algele sa apara, sunt mici.
Faptul ca ai intrerupt fertilizarea, nu e bine.
Acum ai cu ce fertiliza.
Easy carbo este un alternativ foarte bun la CO2.
Are si proprietati algicide daca se dozeaza in cantitati mai mari.
Apa oxigenata face minuni iar pretul este de doar 3 lei/200ml.
Am facut tratament cu apa oxigenata (H2O2) de doua ori in acvariu plantat, contra algelor Staghorn si am avut succes 100%.
Asa arata alga dupa tratament:

A murit si s-a albit iar in cateva zile a disparut complet.
Se spune ca apa oxigenata poate fi periculoasa pentru vietuitoare (am pierdut 1-2 creveti).
Se dozeaza 50 ml la 50L in cazul tau si dupa 20 minute schimb de apa 50%.
Pentru inceput as recomanda doar 25 ml la 50L si dupa 20 minute schimb de apa 50%.
Trebuie imprastiata in tot acvariul si nu intr-un singur loc ca risti sa arzi plantele.
Este o substanta oxidanta foarte puternica.Prima data am ars niste Staurogyne din cauza ca am aplicat cu seringa direct pe ele.
Cam asa aratau dupa tratament:

Se poate evita arderea.
In 2-3 zile urmaresti rezultatele.Daca tratamentul nu este de succes incerci cu 50 ml.
Acest tratament te va ajuta sa scapi de algele filamentoase si de algele fuzz (cele de pe Heteranthera). Dupa aceea ramane doar sa speri ca nu vor mai aparea.
Easy Carbo si fertilizarea te vor ajuta la mentinerea acvariului fara alge.
PS: Asta e Ludwigia Red (Rubin):

Dupa ce am cautat poza am observat ca si a ta este tot Ludwigia Red (m-am inselat cand am presupus ca s-ar putea sa fie alta planta).
Din pacate am pierdut-o din motive necunoscute.
Iti urez succes si daca ai nevoie de ajutor, nu ezita sa ma contactezi.
O seara placuta.
Cele mai ieftine sisteme CO2, fertilizanti, butelii, lampi la comanda, etc