Re: Upgrade 300...
Filtrare insuficienta, schimburi rare de apa, posibila antrenare in coloana de apa a substratului fertilizant.
Sa încerce remedierea celor menționate mai sus :sok
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Upgrade 300...
Pagini « 1 … 12 13 14 15 16 … 38 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Filtrare insuficienta, schimburi rare de apa, posibila antrenare in coloana de apa a substratului fertilizant.
Sa încerce remedierea celor menționate mai sus :sok
Schimb de apa il face saptaminal Paul filtrarea mi sa parut si mie mai aiurea in acvariu mi sa parut ca are filtrul cam mic pentru un acvariu de 100 litri.Se poate sa fie si de la mincare oare.El hraneste pesti de 3 ori pe zi.
Pe vremea cand aveam filtrele bolborositoare am avut si eu asa ceva dar mult mai putina.
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa reduc din cantitatea de mancare la pesti, consecinte, a mai disparut din ea dar nu in totalitate.
Acum de cand am filtrele astea mai performante a disparut de tot.
Mentionez ca eu schimbam (si acum la fel) apa odata pe saptamana in jur de 30%-40%
Schimb de apa il face saptaminal Paul filtrarea mi sa parut si mie mai aiurea in acvariu mi sa parut ca are filtrul cam mic pentru un acvariu de 100 litri.Se poate sa fie si de la mincare oare.El hraneste pesti de 3 ori pe zi.
O face schimbul saptamanal dar poate nu este suficenta cantitate de apa scoasa.
Da, este in joc si mâncarea dacă este data în exces. Oricum filtrarea reprezinta peste 70% din calitatea biotopului, asta este părerea mea din practica zilnica.
Am inteles sefu maine merg la el si ai predam lectile. :sok Sper sasi faca temele ca altfel are de pierdut.Si pacat de plante si de acvariu. :fok Mersi si tie Oly pentru raspuns. :sok
Sau mai poate fi alege din clasa Hair, Thread, Fuzz, Filamentoase cu alte cuvinte.
Oricum ideea e sa reduci drastic fierul (fara solutiile nutritive o vreme), nitratii de masurat (la nevoie de redus mancarea la pesti), clasicele schimburi de apa, reducerea temporara a luminii si CO2 (pana se reduce amploarea invaziei), sau chiar un "black out" de 3-4 zile, in situatii disperate tratament cu apa oxigenata (dar nu prea merge la asta), sau plantele sever afectate scoase in afara acvariului si tratate cu concentratii ceva mai mari, dar cu riscurile de a pierde unele plante cu frunze fine. Replantari cu plante cu crestere rapida.
Am fost astazi la prietenul meu si iam explicat care este situatia ma inteles.Va opri fertilizarea o vreme si va lua un filtru mult mai mare pentru ca acela este mult mai mic.A oprit si co 2.Lam rugat sasi faca cont si sa posteze si el pe forum.Multumesc mult de ajutor sper sai fie si lui. :fok
Incet-incet o sa fim si mai multi din jud. HD :apl :sok
Prindem si noi putere ...
Buna tuturor dupa o perioada destul de lunga am revenit cu ceva poze.Dar nu am reusit sa fac schimbul de apa pentru ca miau depus ambele perechi de scalari in aceasta saptamina.
:sok Nenea Cosmine, ce D-zeu faci dom'le cu plantele alea de cresc asa frumos.
Scalari tai au inceput sa dea icre pe banda rulanta? :fbr
Foarte frumos acvariul tau :sok imi place si mie extraordinar de mult, dar, pentru ca intodeauna exista un "dar", incearca sa ascunzi furtunul de la CO2. Acesta este sfatul meu, in rest este super frumos acvariul tau. :sok
Ape limpezi si sa auzim de bine!
Arata bine acvariul tau!
Combinatia nuantelor de verde si rosu ii da un anumit dinamism.
Dar parca as fi vrut sa vad si o fotografie de ansamblu... sa se vada mai bine cum sunt asezate plantele etc. De fapt, asa cum il vezi tu.
cosmine::ceva althernathera de aia rosie misto nu vinzi? :noroc
Multumesc mult Lucia pentru aprecieri :sok +.Am sa mai postez niste poze dupa ce voi face schimbul de apa.Deocamdata nu pot pentru ca miau depus ambele perechi de scalari.Tare mult as vrea sa vadem si noi niste poze cu acvariul tau.Iti multumesc inca odata si ape limpezi. :acv
Frate Cosmine, mie imi place rau ce-ai pus tu la cale acolo! :apl :apl :apl
Sunt fericiti chiriasii tai sa aiba parte de un asemena paradis. Bravo inca o data!
:sok :sok
Boby pentru tine ceva althernathera de aia rosie misto se gaseste oricind si la orice ora.Iti multumesc din suflet pentru plantele trimise de tine.Cind am primit coletul de la tine mam blocat.Noul acvariu cind nil arati ca ieu unul nu mai am rabdare.Eu incet incet ma redresez,vineri mai avem un mic pas si cred totusi ca va fi bine dupa acea.In rest ape limpezi si la cit mai multe acvari reusite :sok
Frate Romeo micile vietuitoare din acvariul lor nu mai sunt chiriasi ei sunt proprietari cu acte in regula Iti multumim pentru aprecieri siti dorim ape cit mai limpezi si acvari cit mai frumoase :acv
le-ai facut si buletin?
oricum arata fericiti cu sau fara :-
Au carte de identitate prietene si carte de alergator Astia sunt pesti ue
:sok Au nevoie de toate conditile pentru ca de asta sau luptat sa intre in ue.Si daca va fi nevoie le fac si pasaport :sok
Fereste-i de BOC! asta le baga cip si tii pune la taxe si impozite dupa ce le taie in prealabil 25 % din mancare.
Ceva perling pe anumite plantute de la mine in acvariu.Sper sa va placa cum este amenajat.
Pagini « 1 … 12 13 14 15 16 … 38 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Upgrade 300...