mike01 A scris:temperatura apei a scazut de ieri de la 23 la 21. nu am incalzitor
pestii au cam 2-2.5 cm, i-am cumparat acum o saptamana de la 2 petshop-uri diferite (cate 4)
schimbul de apa: am scos 10l din acvariu si am pus in galeata cu apa cam 7-8 picaturi (ca sa se dizolve mai bine, daca puneam noua apa si apoi picaturile nu se dizolva la fel de bine) iar apoi am pus apa in care am dizolvat albastru in acvariu
deocamdata nu se observa pete, poate au racit sau au paraziti
pun si o poza dar nu cred ca se intelege ceva

Nu ai incalzitoooor??????
Pai din cauza variatiilor de temperatura, sistemul lor imunitar este distrus.
Ar fi bine cat de rapid sa achizitionezi un incalzitor cu termostat. Adica il setezi la 25 de grade, si el va functiona doar cand va fi necesar. (nu consuma multa energie electrica)
Eu inteleg ca esti incepator.... dar cum sa pui niste fiinte in acvariu si sa nu te interesezi de ceea ce le trebuie lor? Sa faci in asa fel incat sa le asiguri minimum de conditii?
Nu-ti fie frica de schimbul de apa. E ca si cum deschidem noi fereastra sa aerisim.
Pestii nu beau apa, o respira! E important sa fie cat mai curata si oxigenata!
7-8 picaturi de albastru de metil e putin.
E nesemnificativ. Nu inteleg de ce n-ai pus direct in acvariu. Se dizolva foarte repede....
Ma rog, pana nu remediezi situatia... orice pestisor vei cumpara, din pacate pentru el, va suferi aceeasi soarta.
Trebuie sa cumperi un inclazitor.
Si plantelor le va face bine sa aibe o temperatura cat de cat constanta.
L.E. Ti-am recomandat albastru de metil, fiindca suntem cativa care il folosim in acvariul principal, o data pe luna sau mai rar. Asa ca o dezinfectare. Nu-ti fa griji, ca nu e bomba chimica! 
Life is better with animals... Life is better with friends
Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.