Re: Va salut cu drag
sTTTk A scris:bradraqua A scris:Nu am auzit de reincarcarea unei sonde de pH, ma intreb cu ce se face? Oricum calibrarea acestora (indiferent ca sunt din sticla sau mat. plastic), trebuie facuta cam o data la 3 luni, cu mare grija fata de temperatura ambientala, acesta trebuind sa fie in jur de 25 grade. Daca temperatura este mai mica sau mai mare, calibrarea nu se face cu exactitate.
asta am gasit pe net : Pentru "incarcare" se tine in solutie KCl 12 de ore. Daca o tii mai mult nu cred ca dauneaza. Concentratia solutiei de KCl pentru reincarcare depinde de tipul sondei.
+ mai multe printr-un simplu search pe google, dar din cate cred eu si sper ca am inteles se refera la curatarea ei deoarece acidul clorhidric ajuta la regenerarea solutiei din interior, si la prelungirea vietii bobitei de sticla semipermeabila.Despre ce acid clorhidric este vorba? KCl este clorura de potasiu. HCl este acid clorhidric.
Gabi, chiar daca s-ar incarca astfel de sonde, eu unul nu as face asa ceva, nu as mai avea incredere in acuratetea functionarii. Singurele operatii in care am incredere sunt curatarea si recalibrarea.
asa este, spuneam doar ce am citit, ca si fapt divers :fbr
cea pe care o am acasa are 1 an si o curat prin spalare sub jet e apa + calibrare cu solutie bufer ph7 - atat, si vreau sa zic ca mereu o verific cu test ph jbl si arata fff bine, adica eu sunt multumit momentan