21

Re: Va salut cu drag

bradraqua A scris:
sTTTk A scris:
bradraqua A scris:

Nu am auzit de reincarcarea unei sonde de pH, ma intreb cu ce se face? Oricum calibrarea acestora (indiferent ca sunt din sticla sau mat. plastic), trebuie facuta cam o data la 3 luni, cu mare grija fata de temperatura ambientala, acesta trebuind sa fie in jur de 25 grade. Daca temperatura este mai mica sau mai mare, calibrarea nu se face cu exactitate.

asta am gasit pe net : Pentru "incarcare" se tine in solutie KCl 12 de ore. Daca o tii mai mult nu cred ca dauneaza. Concentratia solutiei de KCl pentru reincarcare depinde de tipul sondei.
+ mai multe printr-un simplu search pe google, dar din cate cred eu si sper ca am inteles se refera la curatarea ei deoarece acidul clorhidric ajuta la regenerarea solutiei din interior, si la prelungirea vietii bobitei de sticla semipermeabila.

Despre ce acid clorhidric este vorba? KCl este clorura de potasiu. HCl este acid clorhidric.
Gabi, chiar daca s-ar incarca astfel de sonde, eu unul nu as face asa ceva, nu as mai avea incredere in acuratetea functionarii. Singurele operatii in care am incredere sunt curatarea si recalibrarea.

asa este, spuneam doar ce am citit, ca si fapt divers  :fbr
cea pe care o am acasa are 1 an si o curat prin spalare sub jet e apa + calibrare cu solutie bufer ph7 - atat, si vreau sa zic ca mereu o verific cu test ph jbl si arata fff bine, adica eu sunt multumit momentan  big_smile

Multi vad, putini cunosc !

22 Editat de Baracuda (2010-10-13 18:27)

sTTTk A scris:
bradraqua A scris:
sTTTk A scris:

asta am gasit pe net : Pentru "incarcare" se tine in solutie KCl 12 de ore. Daca o tii mai mult nu cred ca dauneaza. Concentratia solutiei de KCl pentru reincarcare depinde de tipul sondei.
+ mai multe printr-un simplu search pe google, dar din cate cred eu si sper ca am inteles se refera la curatarea ei deoarece acidul clorhidric ajuta la regenerarea solutiei din interior, si la prelungirea vietii bobitei de sticla semipermeabila.

Despre ce acid clorhidric este vorba? KCl este clorura de potasiu. HCl este acid clorhidric.
Gabi, chiar daca s-ar incarca astfel de sonde, eu unul nu as face asa ceva, nu as mai avea incredere in acuratetea functionarii. Singurele operatii in care am incredere sunt curatarea si recalibrarea.

asa este, spuneam doar ce am citit, ca si fapt divers  :fbr
cea pe care o am acasa are 1 an si o curat prin spalare sub jet e apa + calibrare cu solutie bufer ph7 - atat, si vreau sa zic ca mereu o verific cu test ph jbl si arata fff bine, adica eu sunt multumit momentan  big_smile

Incepi sa vii de acasa... Calibrarea se face cu doua solutii 7 si 4, asta pentru a stabili punctele de reper atit pentru valori mari, cit si pentru valori mici. Este scris in manualul de utilizare.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

23 Editat de sTTTk (2010-10-13 18:30)

stiu ca si cu 4, dar eu am facut doar cu 7 pana acum  :stupid , vreau sa cumpar Set solutii JBL ProFlora Cal :
Contine solutiile de calibrare pH 4 si pH 7 (de 50 ml fiecare).
Contine 50 ml apa distilata pentru clatire si 50 ml solutie de curatare/depozitare (KCl).
Contine 3 recipiente pentru folosire in timpul procesului de calibrare si curatare.

24

sTTTk A scris:

stiu ca si cu 4, dar eu am facut doar cu 7 pana acum  :stupid , vreau sa cumpar Set solutii JBL ProFlora Cal :
Contine solutiile de calibrare pH 4 si pH 7 (de 50 ml fiecare).
Contine 50 ml apa distilata pentru clatire si 50 ml solutie de curatare/depozitare (KCl).
Contine 3 recipiente pentru folosire in timpul procesului de calibrare si curatare.

Buna achizitie!!! :apl

25

Dl Radu un sfat pt fertilizare imi dati ?

26 Editat de Baracuda (2010-10-13 18:50)

sTTTk A scris:

Dl Radu un sfat pt fertilizare imi dati ?

Sfaturi este mult spus, eu iti spun ce fac eu la acvariile mele. Ferropol saptaminal, micro si macro de la Cristi Ionescu si CO2. Nu folosesc substrat fertilizant, in schimb folosesc Volcanit cu aprox 3-7% fier. Sa nu ma intrebi cite bule/sec bag ca nu are importanta, fiecare acvariu are necesitatile lui specifice. Iti vei da seama cite bule trebuie, urmarind evolutia plantelor. Evident ca vei incepe cu o bula pe secunda. Foarte important este reactorul pentru CO2, acesta trebuie sa fie de foarte buna calitate pentru a face amestecul apei cu CO2 intr-un procent cit mai mare. Filtrul de tigara si difuzoarele ceramice nu intra in discutie!

27 Editat de sTTTk (2010-10-13 20:38)

:froll am reactor dennerle cycleturbo xl, m-am documentat despre el si am inteles ca este unul dintre cele mai bune ! in weekend am sa cumpar micro si macro  :smoke

28

cateva poze  :smoke

29

Frumoase exemplarele de Discusi :apl , la capitolul plante stai mai rau, asta inseamna ca trebuie sa te apuci de gradinarit serios....

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

frumosi discusi...si dupa cum se vad din poze f curosi!!!!....dar f f frumosi scalarii( astia sunt de nasul meu)...apropo'...nus cam multi pesti??...si daca da nu renunti la scalari??...ii cumpar eu:P.. :hug  :pls  :noroc

“Misiunea mea este sa- mi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine.
Ne întelegem bine, ca între asasini.”
Emil Cioran

31

nenea remus, scalarii astia or sa se faca cat godzila, iti spun cu mana pe inima ca peste 1 an or sa fie mari de tot, in 2 luni de cand ai am s-au facut dubli, mananca de rup si sunt ai dracu' de cumintei si mai ales curiosi  :fconf
nu ai dau, cel putin acum !

nu-i dai nu???....uraciosule! :noroc  :noroc  :noroc

Emil Cioran

33

sincer, prefer sa iti dau 1 discus tongue...glumesc...uite o alta poza cu chelu'meu(acvariul); nu este prea reusita

asa ma fa-mi in necaz!!

Emil Cioran

35

+ inca 2 buc

o sa vezi ca-s prea multi pesti.....

Emil Cioran

37

remus242004 A scris:

o sa vezi ca-s prea multi pesti.....

imi mai fac un acvariu si se rezolva, dar uite cand or face pui promit ca iti dau cativa + 1  :noroc ca sa imi urezi de bine  :fbr

38

sTTTk A scris:

:froll am reactor dennerle cycleturbo xl, m-am documentat despre el si am inteles ca este unul dintre cele mai bune ! in weekend am sa cumpar micro si macro  :smoke

Dupa parerea mea, ca un reactor de CO2 sa fie considerat bun, nu trebuie sa elimine in apa bule de CO2 vizibile cu ochiul liber, amestecul gazului cu apa sa se faca in procent de peste 90%.

39

din cate am inteles eu co2-ul se dizolva in timp ce urca pe spirala + ca sus in cap am 1 pompa de apa ce dizolva restul de co2 ajuns acolo !

40

sTTTk A scris:

din cate am inteles eu co2-ul se dizolva in timp ce urca pe spirala + ca sus in cap am 1 pompa de apa ce dizolva restul de co2 ajuns acolo !

Repet: daca din reactor nu ies bule de CO2 vizibile cu ochiul liber, reactorul este de calitate/eficient. In rest, pricipiul de functionare poate diferit de la un tip de reactor la altul. Vezi Reactorul Dupla S, eu il consider cel mai bun aparut pina acum!