Re: Va salut cu drag
inca 1 poza, facuta de dimineata :melc
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Va salut cu drag
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
inca 1 poza, facuta de dimineata :melc
Frumos setup ! Imi place!
Da reactorul tau e un reactor foarte eficient.Atentie cand dai drumul la CO2 in acvariu,si anume la discusi.Exista un achilibru pe care trebuie sa-l cauti,in aportul de CO2,mai ales daca ai apa cu duritate mica,si fluctuatiile de Kh devin foarte accesibile din pacate chiar si cu Phcontroler,apoi apare problema cu oxigenul,asta pt ca daca vrei sa ai efect maxim la CO2 ar trrebui sa opresti oxigenarea iar la temperatura ceva mai ridicata la care se simt bine discusii oxigenuldispare usor din apa,mai ales daca esti nevoit sa faci un tratament cu temperatura,unul din cele mai frecvente remedii naturiste pt sanatatea discusilor.Discusii trebuiesc usor obisnuiti cu CO2ul mai ales ca sunt marisori si adaptarea e un pic mai lenta.
Sunt si eu deacord cu fertilizarea recomandata de Radu,si anume Ferropoll saptamanal,dupa practica mea inpartit in doze zilnice si adaugat cu putin inainte de aprinderea luminii, dar si Feropoll 24 drops foarte necesar ,adaugat la putin dupa aprinderea luminii, adaos de K din cea dea 6 saptamana de viata a setupului,urmand peste inca 2-4 saptamani sa faci si aditia de macroelemente respectiv NPK
Sper ca sclarii tai sa nu se aleaga perechi pentru ca le vor face viata un cosmar discusilor!
Frumos setup ! Imi place!
Da reactorul tau e un reactor foarte eficient.Atentie cand dai drumul la CO2 in acvariu,si anume la discusi.Exista un achilibru pe care trebuie sa-l cauti,in aportul de CO2,mai ales daca ai apa cu duritate mica,si fluctuatiile de Kh devin foarte accesibile din pacate chiar si cu Phcontroler,apoi apare problema cu oxigenul,asta pt ca daca vrei sa ai efect maxim la CO2 ar trrebui sa opresti oxigenarea iar la temperatura ceva mai ridicata la care se simt bine discusii oxigenuldispare usor din apa,mai ales daca esti nevoit sa faci un tratament cu temperatura,unul din cele mai frecvente remedii naturiste pt sanatatea discusilor.Discusii trebuiesc usor obisnuiti cu CO2ul mai ales ca sunt marisori si adaptarea e un pic mai lenta.
Sunt si eu deacord cu fertilizarea recomandata de Radu,si anume Ferropoll saptamanal,dupa practica mea inpartit in doze zilnice si adaugat cu putin inainte de aprinderea luminii, dar si Feropoll 24 drops foarte necesar ,adaugat la putin dupa aprinderea luminii, adaos de K din cea dea 6 saptamana de viata a setupului,urmand peste inca 2-4 saptamani sa faci si aditia de macroelemente respectiv NPK
Sper ca sclarii tai sa nu se aleaga perechi pentru ca le vor face viata un cosmar discusilor!
Multumesc frumos pentru urari Narcis, am sa fiu atent cu CO2-ul ca sa nu le dauneze discusilor.
Ultima stire : astazi am luat macro de la cristi ionescu + maine imi ajunge un mic transport de la codrut cu plantele : Bacopa Monnieri, Didiplis Diandra, Heteranthera Zosterifolia, Rotala Rotundifolia, Echinodorus tenellus, Hemianthus Micrantemoides, Micranthemum Umbrosum, Sagittaria Subulata, Eleocharis parvula si Glossostigma Elatinoides.
Dupa care urmeaza plantarea lor cu multa grija si cat mai multa iubire cu fertilizanti, co2 si lumina :smoke
Ai de munca ca la Paste.... :noroc
Ultima stire : astazi am luat macro de la cristi ionescu + maine imi ajunge un mic transport de la codrut cu plantele : Bacopa Monnieri, Didiplis Diandra, Heteranthera Zosterifolia, Rotala Rotundifolia, Echinodorus tenellus, Hemianthus Micrantemoides, Micranthemum Umbrosum, Sagittaria Subulata, Eleocharis parvula si Glossostigma Elatinoides.
Dupa care urmeaza plantarea lor cu multa grija si cat mai multa iubire cu fertilizanti, co2 si lumina :smoke
Mai Gabi, mai cu mila, tu cumperi toate plantele de pe forum? Mai lasa-ne si noua!
Frumos aranjament, iar dupa ce le vei planta si pe cele noi ... :sok
O intrebare: mai nene, dar cine-i acest Cristi Ionescu?
Mai sunt si altii care vand si nu le faca nimeni reclama. Sunt mai bune ale lui?
Absolut, sunt cele mai bune solutii....probate.
In alta ordine de idei, i se face reclama tocmai pe considerentul de calitate.
ID: cristi_ionescu_79 si tel. 0744 422 289
Bafta !
Mai sunt si altii care vand si nu le faca nimeni reclama. Sunt mai bune ale lui?
Colegu iti multumesc de urari. Eu nu il stiam pe cristi ionescu si nu am folosit produse de la el, insa mi-a fost recomandat de foarte multi...asa ca astazi am cumparat 1litru de macro la 25lei de la el. Acum sa vedem cat de bun este; in plus de asta vreau sa iau si micro de la el(acum nu mai avea); toti care folosesc produsele lui sunt fff multumiti + ca sunt ieftine comparativ cu cele de la firmele cu renume.
Ca exemplu : eu am acvariu de 400l; el zice asa sa pun 1ml macro/40l apa zilnic, deci eu o sa pun 10ml/zilnic...rezulta ca sticla de 1litru la 25 lei ma va tine aprox. 3luni si 10 zile, acum depinde de cat de plantat este acvariul daca se necesita mai mult sau mai putin, oricum asta vine undeva la 8lei/luna, pai ca sa iau de la o firma consacrata sigur nu ma costa doar 8lei/luna :stupid :stupid :stupid
Momentan nu am nici o parere despre produsul cumparat de la baiat, am sa imi dau cu parerea dupa ce termin sticla + ca pozele vor vorbi :sok
sTTTk A scris:Ultima stire : astazi am luat macro de la cristi ionescu + maine imi ajunge un mic transport de la codrut cu plantele : Bacopa Monnieri, Didiplis Diandra, Heteranthera Zosterifolia, Rotala Rotundifolia, Echinodorus tenellus, Hemianthus Micrantemoides, Micranthemum Umbrosum, Sagittaria Subulata, Eleocharis parvula si Glossostigma Elatinoides.
Dupa care urmeaza plantarea lor cu multa grija si cat mai multa iubire cu fertilizanti, co2 si lumina :smokeMai Gabi, mai cu mila, tu cumperi toate plantele de pe forum? Mai lasa-ne si noua!
Va multumesc
Dupa ce pun aceasta comanda, va cer sfatul pentru noi achizitii :sok
Din nou o intrebare: acest Ionescu, are vreun acvariu expus pe acest forum?
![]()
![]()
De exemplu, eu (fara a face reclama) mi-am achizitionat fertilizantii de la colegul nostru ,,marian4232" , dar macar el ne arata rezultate in urma folosirii acestor produse, chiar daca se joaca cu componentele solutiilor dupa nevoile acvariului sau. Ma repet, nu vreau sa fac reclama cuiva.
Scuze Gabi.
Marian le da prafuri , iar Cristi le da lichide.
Daca pui nu stiu ce apa si nu-ti prieste este vina ta ca nu ai pus nu stiu ce fel de apa referitor la Marian , pe cand la Cristi nu poate sa-ti spuna ca seringa nu a masurat bine datorita faptului ca el da in stare lichida. :smoke
Fara reclama
Amandoi au aceiasi reteta cu apa distilata. Ce, este chiar asa greu sa completezi cu apa distilata cumparata de la piese auto? Eu o prepar la munca cu o instalatie pentru baterii de acumulatori. Marian le trimite doritorilor si preparate cu apa, doar cumparatorii platesc transportul si nu are nimic de pierdut. Nu crezi ca e mai bine sa-ti dea fiecare praf in parte pe gramaje(mai ales cand ai nevoie de o reteta preparata in functie de nevoile acvariului)?
PS: Ne asumam singuri riscurile tinand cont ca nu cumparam produse de firma.
Scuze ,,sTTTk" pentru inerventia in topicul tau, desi sunt sigur ca multi isi pun intrebari referitoare la aceste solutii chimice pe care unii dintre noi le folosim ca ferilizanti micro si macro. :pls ^:)^ :pls
Stai linistit colegu, eu al luat de la cristi ionescu acum pt ca mi-a dat distilata solutia, probabil o sa iau si de la marian; momentan nu pot sa afirm ca este sau nu buna; partea cu prafurile este buna pt cei experimentati care situ cand au nevoie mai mult sau mai putin dintr-un anumit element; cum eu nu stiu si sunt la prima mea tentativa de fertilizare cu macro mi se pare mai comod asa :smoke
nu stiu daca sunt mai bune ale mele, dar categoric sunt mai "cunoscute" ale mele deoarece eu sunt cel care a promovat fertilizarea de tip PPS in romania. d-aia multa lume asociaza fertilizarea PPS-Pro cu numele meu. Am fost singurul caruia i s-a umplut frigiderul cu carne de catre fanii produselor de firma, pentru ca ofeream fertilizanti foarte buni calitativi, dar mult mai ieftini comparativi cu cei de firma ....
de ceva timp a inceput si marian sa se dea pe partia facuta de mine .... trebuie sa mai treaca niste ani pentru el, la fel cum au trebuit sa treaca si pentru mine .... poate chiar mai putini pentru el, ca partia e deja facuta, piata e deja formata de catre mine ...
Din nou o intrebare: acest Ionescu, are vreun acvariu expus pe acest forum?
![]()
![]()
acest ionescu nu are acvariul expus pe nici un forum ...
dar totusi, acest ionescu iti poate arata niste plante crescute cu pps-pro si micro
Tonina Fluviatilis si Rotala Macrandra
ROTALA MACRANDRA
ROTALA SP VIETNAM
LUDWIGIA INCLINATA VAR. VERTICILLATA 'CUBA'
LUDWIGIA INCLINATA VAR. VERTICILLATA 'CUBA' & TONINA BELEM
Foare frumoase.
cristi ai pm
si eu am luat de la domnul cristi ionescu fertilizanti...si au fost f bune, dar de data asta vreau sa incerc si de la marian....nu stiu ce sa zic...de la cristi ionescu nu am vazut acvarii dar cei vechi il recomanda....asta inseamna ca au fost f f multumiti de rezultate...pe de alta parte marian si-a expus acvariu si rezultatele cu fertilizantul lui...si are rezultate f f f bune si el...parerea mea este ca fiecare este liber sa ia de unde crede el mai de civiinta...in ceea ce ma priveste vreau sa iau si de la marian tocmai ptr a putea face diferentza de calitate ...eu...ptr mine!!!!!! cu cristi ionescu m-am inteles f bine, i-am explicat omului ca sunt incepator si ca nu am nici un habar de acvaristica si l-am rugat sa-mi dea sfaturi....mi-a cerut o poza doua recenta ale acvariului meu asta ptr ca mi-a explicat dansul ca fertilizarea nu prea este dupa ureche si nici la litrii de apa existenti in acvariu...ci este in f stransa legatura cu nr plantelor din acvariu...(asa am inteles eu de la el)...acum am sa procedez la fel cu marian...am sa-l rog frumos sa ma ajute ptr a-mi putea face fertilizantii optimi ptr acvariul meu...
Poate s-a exagerat putin cu "tonalitatea" discutiei despre cei doi ...in definitiv amandoi sunt niste acvaristi de seama...poate se diferentiaza prin experienta unul fata de celalalt dar nu cred ca ar fi cazul ca discutia sa ia forma peiorativa referitor la unul sau la celalalt!...PAREREA MEA!
daca tot suntem la aceasta discutie; mie personal mi-a placut foarte mult modul in care cristi ionescu aka PPS-PRO mi-a facut prezentarea produsului si am stat de vorba vis-a-vis de fertilizare + ca mi-a dat cateva sfaturi particulare, bravo cristi :apl si multumesc pt '' zeama''; daca eu personal am sa fiu multumit de rezultate sigur am sa devin un client fidel (pana acum nu pot sa zic decat ca esti un baiat de nota 10 pt modul in care ai vb cu mine si ca mi-ai fost recomandat de alti baieti cu acvarii superbe si cu vechime in acvaristica).
...bine punctat domnu' remus.
multumesc frumos, dar sa stii ca si marian ar fi procedat la fel. nu am cumparat pps-pro de la el
, dar ne cunoastem personal si sunt convins ca si el te-ar fi sfatuit cu aceiasi placere ....
sincer, nu as fi intervenit in discutie, dar mi-a displacut un pic tonul lui @bitanu .... "cine e acest ionescu.... "
multumesc frumos, dar sa stii ca si marian ar fi procedat la fel. nu am cumparat pps-pro de la el
![]()
![]()
![]()
, dar ne cunoastem personal si sunt convins ca si el te-ar fi sfatuit cu aceiasi placere ....
sincer, nu as fi intervenit in discutie, dar mi-a displacut un pic tonul lui @bitanu .... "cine e acest ionescu.... "
sunt sigur ca si marian este un baiat de treaba, inca nu il cunosc; eu zic ca aici pe forum este locul ideal unde ne putem etala cunostintele sau ne-cunostintele despre acvaristica cat si de a ne cunoaste (pe unii mai mult, pe altii mai putin) :- :sok
poza noua dupa o mica-mica plantare :smoke
pfff....eu nu mai pot zice nk.....decat un bine meritat bravoo!...gabi....a iesit excelent din punctul meu de vedere (de incepator), mie chiar imi place ce vad...dar sa lasam consacratii sa-si spuna parerea!!!!
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Va salut cu drag