cipa A scris:salutare!!! dupa cum se vede am un juwel de 130l cu doua neoane 2x18 w, din care mai merge doar unu..:( (codul neonului 840), acvariul este dotat cu un incalzitor de la tetratec si un filtru aquale turbo 650, recent am pus si subrtat GBL, petris granulatie 2-4mm, iar in acvariu gasim cateva plante care nustiu cum se numesc si mai am ca si pestisori urmatoarele
4scalari, un caras telescopic, o pereche xipho, 2 ancitrusi, 2Hoplosternum thoracatum, 4Corydoras (2albi, 2 gri). a si sa nu uit 2 siver shark. cam asta este acvariul meu:D
Bun venit, trag speranta ca-ti vei insusi sfaturile colegilor de pe forum, fara comentarii de genul "sunt multi??de ce spui ca sunt multi? mie unul imi par putini, pare gol acvariusunt multi??". Da, acvariul este suprapopulat (am rezerve asupra cantitatii de apa recomandata pentru un scalar) si pe deasupra speciile sunt extrem de incompatibile. Citeste mai mult, invata pe cont propriu abc-ul acvaristic, dupa care, daca poti si-ti doresti, te poti perfectiona cu ajutorul nostru. In mod normal, datorita surselor inepuizabile de pe internet, cred ca incepatorii pot depasi stadiul greselilor grave, prin documentare serioasa, nu beneficiind de fenomenul "mura-n gura". Nu vreau sa fie dezagreabil, imi cer scuze dar, sper sa te mobilizez, sa ai un acvariu cel putin decent. Succes! 
Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!