21

Re: Import de pesti experiment

Salut Mircea, bine ai venit! Cel mai important lucru, acvariul (si ce frumusete 360L), vad ca il ai, sfaturi pentru substrat ai primit, filtru ai luat.Te astept cu interes sa vad ce frumusete o sa faci in acvariu. Si stai linistit toti am fost incepatori, eu chiar mai sunt big_smile dar cu sprijinul colegilor evoluam :sok

ERRARE HUMANUM EST SED PERSEVERARE DIABOLICUM / A gresi e omenesc, dar a persevera  este diabolic

Mersi Horia de incurajari. Si io sper sa scot ceva frumos din acvariu asta ... dar deocamdata ma zbat in mediocritate sad si in cantitati prea mari de No3 in acvariu.

23

:noroc Aceleasi probleme le am si eu. Problema e ca momentan nu am cum sa ma ocup de el 100% ca acvariul il am intr-un oras si eu stau in altul si are grija de el, cum se pricepe mai bine, scumpa mea sotie dar sper ca in cel mai scurt timp sa remediez acest impediment si sa ma pot ocupa asa cum as vrea de acvariu

ERRARE HUMANUM EST SED PERSEVERARE DIABOLICUM / A gresi e omenesc, dar a persevera  este diabolic

Uf, e bine ca ai cine sa il ingrijeasca! Eu am primit direct renegarea "il cumperi, da io nu ma ocup deloc de el" smile) , deci...  Oricum , cum ziceau colegii pe forum, pe asta imi formez mana si apoi mai vedem smile). cand incep sa nu mai moara gupy sau cory (care practic trebuie sa fi foarte imbecil sa ii omori) atunci am sa caut specii mai pretentioase si mai "fumoase. Oricum ce a fost greu a trecut (ma refer la investitie in aparatura), mai urmeaza un singur hop: instalatie CO2, dar inca stau pe ganduri ca degeaba bag eu plante ca se pare ca am dusmani in acvariu smile).

25

Da am noroc ca are grija, bine, se ocupa de hranire ca inca nu am luat hranitor, neoanele se sting singure iar fertilizantul il pun eu la saptamana cand ajung acasa de asta nici nu zice nimic big_smile iar referitor la problema ta cu plante si eu am trecut prin ceva asemanator numai ca eu a trebuit sa schimb populatia de pesti ca am tinut musai sa bag creveti si incet incet tetrazonii, botia, guppi, moly, xifo, conconius si callistus au zburat din acvariul meu la fratele meu big_smile. Ce vreau sa zic prin acest lucru e ca daca vrei ceva neaparat (in cazul tau plante mari frumoase si multe iar in cazul meu creveti) trebuie sa te zbati si sa ai ambitie :sok

Pai io sincer iti spun ca as vrea sa combin putin aquascaping cu pesti, desi am vazut pe forum ca lumea care are plante frumoasa are neoni sau creveti inauntru smile), dar incerc big_smile...
Io mi-am comandat hranitor de la SERA cu 19 euro sau ceva de genu de pe un site si merge excelent. o data pe saptamana il incarci (sau depinde cata mancare dai) si grijile s-au dus.
Io am comandat si inca nu a venit un crevete albastru (sau homar nu sunt sigur), dar spune-mi te rog, merg impreuna cu pestii? (am cam ce ai avut tu in acvariu).

27

E posibil sa fi comandat un rac albastru. Nu stiu prea multe despre ei pentru ca eu am acvariul mic (100 cm l si 180 L) iar fauna e compusa in mare parte de pesti micuti - neoni si nu m-au interesat. Nu cred ca i-ar afecta ca sunt rapizi iar raci lenti dar sincer mie nu prea imi plac ca se fac marisori big_smile

Problema nu e ca sunt mai rapizi decat pestii, dar noaptea pestii "dorm" si atunci am inteles ca ii ciupeste. Am sa il aduc, sa il testez, urmreasc pestii sa vad daca apar rani sau cozi rupte, il scot si il duc inapoi la shop. Si nu stiu daca e rac sau homar sau crevete :-ss, am sa il vad cand vine si pun o poza pe forum sa va cer parerea.

Ce parere aveti despre aducerea unui betta in peisaj? Micutz inca, fara femela, sa nu il apuce "dragostea"