Fara intentia de a se supara cineva imi astern si eu parerea.
Coco si Aquahappy, din punctul meu de vedere, fiecare aveti dreptate si va spun de ce.
Unul din principiile mele este: "Ce nu stii, nu te afecteaza."
@ Aquahappy - Pe vremea lui Ceausescu intr-adevar nu erau multe pe rafturi, dar putini erau cei ce si le doreau. Ganditi-va bine si amintiti-va, ca nu suferea nimeni ca nu are 4 modele dintr-o anumita marca de pantofi, sau de TV, sau de masina. Asa cum spui, neavand pe sa-si cheltuie banii, isi permitea omul o pereche de jeansi sau pantofi sport ("adidasi", sau moda Puma..:) )
Daca toata lumea avea Dacie, era Ok, si suficient sa ai Dacie.
Nu murea nimeni cand vedea ca un prim secretar avea Mercedes si numar scurt la masina... Ala avea o functie si .. era a a lui...
@Coco - Se mergea in concedii anual, sau la un restaurant Duminica, tocmai cauza faptului ca oamenii nu aveau pe ce cheltuii banii.
Daca nu erau "tentatii" pe raft.. Ce sa faca cu ei? O masa pentru 2 persoane la un restaurant (o cina completa) era in jur de 100 - 110 lei (daca nu mai mult). O sana cu un corn 5 lei. Daca stam sa ne gandim bine.. nu era tocmai ieftin.
Asa ca eu va sugerez, sa nu va incrancenati, pentru ca un sambure de adevar spuneti fiecare dintre voi.
Iar parerea mea sincera este ca totusi nu se pot compara aceste doua "perioade" din viata noastra.
In primul rand oamenii de atunci neavand acces la "capitalism" nu gandeau in felul in care gandim noi azi.
Recunosc uneori ma apuca nostalgia, si zic.. "pe vremea aia cand cineva termina scoala, avea un serviciu, si o locuinta", dar uneori stau si ma intreb "oare as mai fi vazut eu Viena?", "as mai fi avut eu ocazia, sa-mi deschid ochii si mintea cu ce se intampla si ce exista in lume, daca n-as fi avut acces la cunoastere?".
Practic intre noi, generatiile care am prins aceste doua perioade, tot timpul vor exista persoane cu pareri pro si contra. Nu are rost sa ne macinam ...
A propos de istorie...
Ingropati securea razboiului!
Eu asa am invatat la scoala se incheiau conflictele... 
P.S. Baiul tot de la cunoastere a inceput, cand Eva a muscat din mar si hop Adam l-a mancat pe tot...
Ce nu stii, nu te afecteaza...
Life is better with animals... Life is better with friends
Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.