As dori sa aflu si eu al cui este articolul, sau de unde citezi tu.
Experimentul tau, parerea mea, este irelevant, ce ai spus tu acolo este metoda de formare a apei verzi, in care se cresc endleri si altele.. dar mare parte din vina o poarta in special lumina, mai ales daca este cea naturala.
Sunt de accord cu tine ca amoniac exista in orice acvariu, care cu ajutorul bacteriilor este transformat si transformarea nu este instanta, dar nu despre cantitatea aia de amoniac vorbeam eu si nici tu aici : "Filtrare biologica slaba - cresteri bruste de amoniac si filtrul nu le poate procesa corespunzator si in timp util" ci de surplusul care in mod cert va afecta vietuitoarele.
Discutia asta imi aduce aminte de cel mai tare acvariu de mossuri pe care l-am vazut, un 500l+ numai cu mossuri si fara filtre.
Omul folosea doar niste powerheadu-uri si fertiliza direct cu amoniac. Alge nu existau deloc si acvariul arata deosebit, am impresia ca a si castigat ceva locuri la concursuri.
scifficus, pe viitor cand vrei sa inspiri pe cineva sa citeasca mai mult, incearca sa foloseste alta metoda, pt ca aceasta nu vad cum ar da roade cu cineva, inclusiv cu tine.
pana una alta, discutia s-a cam departat de subiectul topicului adica de mediile de filtrare si as dori sa redevenim ON topic.
P.S. sTTTK as dori si eu sa imi raspunzi la intrebare.
L.E. acesta este acvariul