Re: salutare
zi de doliu astazi...7 micuti ne-au parasit. in incercarea mea de a ii trata pentru ca se tot frecau de substrat luni seara am bagat tremazol de la sera in acvariu. marti seara cand am ajuns acasa erau toti la suprafata ca si cum nu ar fi avut aer, am bagat pompa de aer repede, am facut un schimb de apa cam de 40-50% si am adaugat pentru prima data niste aquatrop de la jbl care creaza blacwater....iar de dimineata erau toti iara la suprafata apei si...7 erau...morti
...sau cel putin 7 am scos eu...astept sa aruncati cu pietre in mine si astept sfaturi de asemenea...cand am plecat de acasa am bagat pompa de aer la loc si isi mai revenisera...
Imi pare nespus de rau!
Pe instructiunile de la Sera Tremazol scrie foarte clar cum se utilizeaza.
Era mentionat de la bun inceput faptul ca aerajul trebuie sa fie la maximum. ("...heavy aeration..")
Medicamentul este bun impotriva parazitilor de genul Dactylogyrus, Gyrodactylus, viermi lati (Bothriocephalus) si a parazitilor care in limba Engleza sunt denumiti -flukes. (momentan nu-mi amintesc traducerea).
Tratamentul ar fi trebuit sa dureze 6 ore, iar pestii sa fie supravegheati tot timpul.
La primul semn ca pestisorii nu s-ar fi simtit bine, sau apa ar fi devenit laptoasa, ar fi trebuit facut un schimb de 80% din apa.
Si eu l-am folosit, si nu s-a intamplat nimic rau.
Ca si info, Sera Tremazol nu e un medicament impotriva ichtioftiriozei. Pentru Ichtio, ar fi fost Sera Costapur, sau similar de la alti producatori.
Acum, e necesar un schimb de apa urgent! 80 % scrie pe instructiuni.
Si incearca sa nu amesteci produsele.
Adica foloseste de la acelasi producator, fiindca exista un anumit risc de a se produce reactii chimice intre ele, fatale pentru pesti.
Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.