61

Re: alge si iar alge :P

mai scriu aici, poate ajuta pe cineva..
am refacut setup-ul de 3 zile.

am scos toate plantele, cele afectate grav au fost aruncate (am pierdut 2 soiuri cu ocazia asta si jumate din efectivul de moss), restul au fost stropite cu apa + apa oxigenata, tunse la sange, apoi puse in apa cu apa oxigenata (0.5ml pe litru de apa) si apoi spalate la dus.

intre timp am racait bine geamurile, incalzitorul (a trebuit frecat cu peria la cat de bine erau prinse algele) apoi in apa am pus 1ml apa oxigenata pe 1 litru apa ca sa omoare ce spori sau ce alge am scapat eu din vedere.

schimb 50% apa cu decantata, am plantat ce a mai ramas si .. cam atat in prima zi.

a doua zi a, pus 25ml h2o2 la 50l apa, schimb apa 50%. a treia zi la fel.

ce fire de fuzz am mai gasit sunt albe si imediat ies, saghorn nu l-am mai zarit nicaieri.

ca fertilizare: 1.5 ml easycarbo si bomba activa. o saptamana nu voi fertiliza deloc, las sa se inradacineze plantele.

cel putin momentan pare ca am scapat de alge. cu putin noroc va si ramane asa

Under the sea, under the sea
Darling it's better down where it's wetter
Take it from me
Out in the sun they slave away
While we're devoting full time to floating
Under the sea....

Peste o saptamana plantele tale vor fi varza.
Asa ca apuca-te sa fertilizezi si lasa miturile smile.

Cele mai ieftine sisteme CO2, fertilizanti, butelii, lampi la comanda, etc

63

off cate bordeie atatea obiceie.. lol
cand am intrebat daca fertilizez mi s-a zis sa caut pe google, am cautat pe google cica in prima saptamana nu se fertilizeaza, am mai intrebat o data si din nou, evazive raspunsurile tongue

si cat fertilizez? doza intreaga recomandata? 1ml micro, 1ml pps pro? sau incep cu mai putin?

Take it from me
Under the sea....

Fertilizezi ca de obicei like nothing has changed. Cel putin eu asa procedez dupa fiecare tunsoare.
GL.

65

saru mana, asa voi face  ^:)^

si voi continua cu curele de apa oxigenata. zilele astea fac pauz dar de 2 ori pe saptamana clar mai bag niste apa, sa fiu sigura ca dispare tot. altfel m-am agitat degeaba

Take it from me
Under the sea....

66 Editat de ciprian01 (2010-12-13 03:18)

Marian, tu faci teste periodic la apa? Fe, PO4, NO3?
Folosesti apa de retea sau de osmoza?

67 Editat de 77dah (2010-12-13 03:31)

:melc planorbis sau red ramshorn. eu asa am scapat. problema e ca sunt usor invazivi.

cu alta ocazie, un semi blackout fortat, de vreo 4 zile m-a scapat de staghorn... dar m-a umplut de gsa (pe geamul la care ajungea o portie de luimina naturala) mi-a crapat o priza programabila in timp ce eram plecat de acasa.
la mine merge doar 8 sau 9 ore, cu pauza de masa la pranz wink
cand aveam algute .. si mai putin.
algele sunt de obicei numai efectul. cauza fiind un dezechilibru (fertilizare, co2, lumina...raportul intre toate cele amintite) dar asta stii deja.
cred ca semi resetul pe care l-ai facut nu va avea efectul scontat, cu parere de rau iti spun.

68

nu am putut edita mesajul anterior (adaugarea de poze)
scuze pentru postarea consecutiva

69

si melcisorii nu dau si in plante? ca pomaceea mi-a halit helferi si staurogyne la greu, oricat de recomandati ar fi, i-am scos pe toti.

momentan pare ca a dat roade. daca era un dezechilibru (bine sigur era un dezechilibru..) acum o iau frumos de la 0. am curatat tot, inca dozez apa oxigenata ca omoare ce mai e de omorat. faimosii otto care cica mananca orice nu ma ajuta cu absolut nimic si toti imi recomanda SAE desi atunci cand aveam sae (in primavara) imi spuneau toti sa ii dau ca nu sunt buni de nimic.

si daca intr-adevar e dezechilibru si nu il rezolv degeaba am mancatori de alge ca tot nu se vor duce.

insa daca si de data asta ajung sa ma umplu de alge, cand fac totul ca la carte, numai bani de butelie neavand, anunt cu regret ca ma voi retrage.

Take it from me
Under the sea....

70

Nu te descuraja asa de repede, incet-incet o sa iesi la liman si o sa fi foarte multumita, intradevar nu este usor, iar ceea ce vrem sa realizam ne mananca timp, bani, nervi...iar dupa ani si ani o sa stam sa privim inapoi si o sa radem, gandindu-ne cat de naivi, ne-atenti, ne-experimentati sau pur si silmpu ghinionisti eram...
Cu multa dragoste si daruire o sa reusesti sa realizezi ceeea ce iti doresti, eu am invatat sa ma bucur de ceea ce am in prezent si sa imi doresc mai mult in viitor  :bf

Multi vad, putini cunosc !

71

la mine a functionat asa. melcii nu i-am vazut sa fi mancat si plante, helferi mei sunt bine fericiti. acum, cel mai mare  red ramshorn cred ca are 10 mm diametru cochiliei) deci nu sunt de talia pomaceea. si eu am o experienta cu sae - daca la inceput mai ciugulea o alga sau 2, la un moment dat nici macar de impresie nu mai statea cu gura pe ele. acu se bate cu cory pe buline.
nici eu nu am bani de butelie... poate la anu, in alt bazin (proiectul pentru 2011 ar fi un min 250 plantat sau ...un pond - sa vedem cum stam cu bugetu') pana atunci bomba rulz!
depre renuntat ... ce sa zic. daca nu ar fi toate belele astea - alge, si alte minunatii, care ar mai fi provocarea? nu te-ai plictisi? de fiecare data cand merge bine in bazin(e) ce crezi ca fac? mai fac inca unul ... ca sa-mi dau de lucru smile)

72

eh nu cred ca as renunta de tot, cred ca as pune 2 craci si vallisneria si gata smile)) aia macar daca da in alge, o arunc si o iau de la capat imediat smile)
eh zic si eu cuvinte la nervi tongue
si la mine bomba rulz lol
momentan ma bucur ca arata bine, indica s-a si inrosit putin, nici o planta nu da semne ca s-ar simti rau. moss-ul saracul este decimat dar vad ca e "vioi"
tin pumnii stransi big_smile

Take it from me
Under the sea....

73 Editat de 77dah (2010-12-13 16:02)

si noi iti tinem pumnii!
ma bucur ca au fost " cuvinte la nervi"

sincer iti zic ... abea astept sa .. nu mearga ceva bine ... in bazinul meu de 54 brut...
sa am motiv sa ii dau un reset  cool
dar deocamdata nu ma indur

later edit
vezi si cu bomba aia... ca are si ea niste "cerinte"
de exemplu la mine, ii place sa stea la loc mai intunecat si mai racoros ca sa aibe o temperatura constanta (lumina si caldura grabesc reactiile).
niciodata nu bag o bomba noua, decat dupa ce o tin la "invechit" in acelasi loc racoros - pana se stabilizeaza.

ciprian01 A scris:

Destul de des. Apa de retea.

75 Editat de allexya (2010-12-13 16:34)

lol si eu eram asa, dadeam reset la cateva luni ca nu imi placea cum arata. vechiul setup chiar imi placea sad dar si cel nou e bun tongue e mai..altfel

bomba mea stea in spatele acvariului care il mascheaza. e intunecat dar nu cred ca foarte calduros, tind sa cred ca e constant.
si cat o tii la "invechit"?

Take it from me
Under the sea....

76

cam 3-4 zile...5... depinde, pana se lasa spuma aceea care se formeaza la inceput.
reactia puternica de la inceput da excese, iar eu incerc sa evit asta.
ce pierd? o sampamana maxim din functionarea unei bombe? pentru 3-4 lei ...

77

marian4232 A scris:
ciprian01 A scris:

Destul de des. Apa de retea.

S-ar putea ca Alexandra sa nu faca teste cand face aditii...!

Nu asta e cel mai important.
Rezultate se pot obtine si fara teste.

79

a trecut o saptamana de la mini resetarea mea si nu am fir de alga!! ce mai ramasese pe frunze a murit si a disparut, in fiecare zi iau fiecare frunza la puricat si sunt toate curate big_smile
inca mai bag apa oxigenata din cand in cand, am inceput fertilizarea din ziua 4 doze minime.
incep sa dea si semne de acomodare, nu am avut nici o pierdere dupa urma tratamentelor, nici in randul pestilor, nici in al plantelor big_smile
momentan ma declar foarte incantata de rezultate

Take it from me
Under the sea....

80

Ce ma bucur pentru tine. Sper sa ramana asa in echilibru, ca tare`s pacatoase algele astea. Super de tine ca n`ai avut pierderi asa mari, eu n`am putut salva decat 3 mini fire de bacopa si 2 "capete" de rotala din vechiul aranjament. :hug

Etiamsi omnes, sed non ego.