Nu spun ca nu ai dreptate, dar hai sa ne amintim nerabdarea pe care am avut-o toti la inceput, sa ne cumparam primul acvariu, sa-l populam.....sa asteptam si primii pui....sa constatam cu stupoare ca ne mor pestii, inexplicabil.....:).
Cred ca sunt putini cei care cicleaza un acvariu ca la carte, care rezista tentatiei de a avea si pestii in el din primele zile.Rabdarea si priceperea se dobandeste pe parcurs.
Sa uram fetei ape limpezi, mult noroc, si, cel mai important, rabdarea de a citi , de a se informa in legatura cu ceea ce inseamna un acvariu.
Andreea, vei constata ca de la un filtru intern, un incalzitor si un termometru, vei ajunge sa-ti doresti, substrat de calitate, o butelie de CO2, un filtru extern, o lumina mai puternica......etc, toate necesare , in aceeasi masura, pentru a creea un colt de rai la tine in casa.
Mult succes si ape limpezi.
Ancistrus A scris:best.of.joy A scris:M-am informat despre acvariu si pesti inainte sa ii iau , dar vroiam sa fiu sigura ca fac totul bine si daca tot este un forum pentru INCEPATORI , am pus cateva intrebari , nu inteleg din ce a reiesit ignoranta mea...
Acvariul are capacitatea de 26 l
Andreea, supararea ta nu va scapa pestii de la chinurile in care ii bagi, eu nu cred ca te-ai informat absolut deloc in legatura cu ce inseamna un acvariu, in primul rand ai cumparat un acvariu extrem de mic, si ai bagat foarte multi pesti in el, pesti care cresc mari... Iar forumul asta este unul pentru toti iubitorii de acvaristica, nu doar pentru incepatori
.
best.of.joy A scris:Am luat cate unul din fiecare pentru ca cel de la magazin mi-a spus ca pentru inceput nu e bine sa iau mai mult de 5-6...A spus sa iau cativa ,sa-i las 2 saptamani sa se acomodeze ,sa ma prind si eu care e faza , si pe urma sa-mi iau mai multi si sa populez acvariul...
5-6 pesti pot insemna si din aceeasi specie, in cazul tau erau Guppy (tot ei saracii...) buni de cumparat, dar tu ai vrut sa cumperi "tot ce inoata" din acel magazin, asta arata clar ca nu te-ai interesat deloc inainte sa cumperi. Deja am senzatia ca "cel de la magazin a spus" a devenit un de fenomen pe care dai vina cand devi constient de naivitatea ta (cred ca este valabil chiar si dincolo de acvaristica).
best.of.joy A scris:Cine credeti ca si-ar lua din prima 20 de pesti si s-ar astepta sa aiba o minunatie de acvariu dupa 2 zile?
La intrebarea ta raspund asa: Orice iubitor de acvaristica, care s-a interesat inainte in legatuta cu mediul, pestii si acvariul unde ii va baga