mirceajifcu A scris:acu au ceva frunze de sweet almond care pe zi ce trece sunt tot mai gaurite si ii hranesc cu JBL Spirulina. Castraveti am bagat, dar nefiind invatati, a trebuit sa ii scot ca nu s-a atins nimeni de ei. Salata nu servesc, decat la carne
)...
Le-ai bagat o singura data o frunza de salata si una de castravete si gata... si la mine mananca Hikari Algae Waffers, dar cand le dau castraveti sau salata verde iese bataie. Femelele alunga puii ,masculul (am doar unu mare
) alunga femelele.
"Sweet almond" de care spui tu banuiesc ca este Indian Almond Leaf (Terminalia catappa), adica frunze de migdal indian, iar frunzele astea sunt folosite ca adaos de tanin in acvariu si nu de vegetale. Stiu ca ancistrusii mai rod din ele, ca si crevetii de altfel, dar nu sunt pentru consum neaparat
.
ciprian01 A scris:Cand sunt pui ancistrusii sunt ,,vegetarieni,, in cea mai amre masura. Pe masura ce cresc si se maturizeaza devin mai ,,carnivori,, iar randamentul lor in combaterea algelor scade.
Nu te contrazic (mi s-a reprosat ca sunt un personaj contradictoriu), doar zic si eu asa... de dragul discutiei, ca eu de Ancistrus carnivori este prima oara ca aud. Poate Pleco (Hypostomus plecostomus) omnivori, dar ancistrusi nu prea cred. Puii mai mananca unele alge inchise la culoare, la mine de algele verde crud (am foarte putine gsa) nu se ating, dar cand este vorba de cruditati gen castraveti sau salata verde risca sa fie batuti de maturi care sunt primii la masa. Deci daca ii lasi in acvariu fara mancare dedicata, pot deveni oportunisti... saracii :omfg
PS: Mircea am incercat sa le dau si eu salata verde din aia creata creata (vezi poza), nici nu s-au atins de ea, cica ar fi mai amara la gust... deci cred ca depinde si ce salata le-ai dat, iar castraveti mananca de rup d-aia mici, de gradina, si nu aia lungi de supermarket.