LupuMoralist A scris:@laur: nu are intarituri ---> face "burta" de 3 mm ---> stres
filtrul intern nu face fata ---> apa cu impuritati, este favorizata aparitia algelor ---> stres
Setul AquaPro 80 de la Eheim are intarituri longitudinale
, iar daca nu vrei sa mai faca burta deloc, sa gasesc metode... aceeasi burta o face si setul Juwel
. Filtrul intern este calculat sa functioneze la un acvariu populat normal, plantat normal, urmand (ca si la alte seturi, inclusiv Juwel) achizitionarea altor aparaturi mai performante, daca se doreste performanta si nu hobby modest.
Cu ce este mai bun setul Juwel? Cu puterea iluminarii, avand in vedere ca are o lampa cu 2 tuburi T5, dar nu inseamna ca lumina este si de calitate
. Deci ca si in cazul setului AquaPro 80 de la Eheim trebuie schimbata lumina cu care vine standard. Iar ca filtrare sa nu uitam totusi ca Eheim este inca leader pe piata filtrelor de acvarii
, iar la un acvariu plantat si populat normal, filtrul Eheim functioneaza impecabil.
PS: Strict parerea mea: La acvariile Juwel platesti mai mult brandul fabricantului, decat calitate/performanta, deci pentru un incepator nu se justifica pretul dublu dat pe setul celor de la Juwel. Eu daca mi-as mai lua un acvariu set de firma, mi-as lua tot un Eheim AquaPro 80