21

Re: Acvariu nou

Si al meu are intarituri longitudinale.

22

Al meu la fel,are... numai Dan se plange ca nu are intariturile la acvariu si nu inteleg cum e posibil doar omul l-a cumparat de nou.  :smoke

23 Editat de laur98 (2011-09-01 22:18)

Aste-a alemele sunt intarituri? Da, si acvariul l-am luat din Hornback. Nu stiu cum tie nu ti-a dat si intarituri.

@laur: nu are intarituri ---> face "burta" de 3 mm ---> stres
           filtrul intern nu face fata ---> apa cu impuritati, este favorizata aparitia algelor ---> stres
           lumina subdimensionata ---> plantele nu se pot dezvolta armonios ---> stres
           daca as avea de ales, din nou, intre acest pachet de la hornbach si cel propus de dl radu, as merge pe recomandarea dlui radu ---> mai putin stres
ape limpezi tuturor!

Poate vrei sa spui ca nu are intarituri pe sub acvariu.

24

laur... intariturile sunt cele 2 benzi de sticla aflate sub marginea superioara a acvariului, in fata si in spate. smile

25

Puteti uita ce am spus mai sus smile

buna dimineata. diseara ma apuc de lipit. credeti ca e vreo problema daca voi pune intarituri de 8mm pe sticla de 6mm? de asemenea, voi pune si o bucata de polistiren extrudat sub acvariu. wish me luck!  smile

Pescar hoinar

27

Dane ce te-a apucat?!  lol ...te apuci de golit acavriul?!  :smoke
Frate lasa-l asa acvariul cum l-ai cumparat ca doar nu l-au facut astia de prosti. :-
Daca tot vrei sa lipesti intariturile longitudinale sa le lipesti la 1-2 cm de buza de sus si nu e musai ca ele sa fie pe toata lungimea sticlei e suficient de 60 cm.  wink

P.S. va trebui sa modifici si lumina la cavriu pentru ca ultimul tu din spate va avea proiectia fix pe intaritura chestia de care ma plangeam eu  mad

28

Intariturile se lipesc cu acvariul gol, fara apa, altfel ce rost mai au? Sunt concepute sa tina geamul fix in partea de sus, sa nu faca burta... daca le lipesti cu acvariul plin cu apa, le lipesti peste burta deja facuta :omfg

29

Mai bine lasa-l asa cum la-i luat ca nu se se va sparge :-

am observat ca daca scot 30l de apa, "burta" scade de la 3mm la 2mm. voi goli acvariul cu inca 30l si daca sticla este dreapta, voi aplica acele intarituri. nu scot pietrisul si toata apa.
@bogdivaio: nu am problema cu neoanele, nu sunt puse la margine.

sper sa revin cu vesti bune  :pls

Pescar hoinar

31 Editat de bogdivaio (2011-09-02 13:24)

Poi Dane cum nu sunt puse la margine?!, doar am vazut poza si iti spun eu,cand o sa lipesti intaritura longitudinala pe geamul din spate lumina de la neonul T5 o sa bata exact pe fasia de sticla lipita, deci o sa-ti optureze spectrul  :smoke  ,nu ma referam ca iti da sticla in neon,ci lumina lui.
Crede-ma m-au uitat la mine avand capacul nemodificat si asa o parte din neonul din spate "musca" sticla.

P.S.asculta ce a zis Ancistrus ca bine ti-a spus, goleste acvariul!

Lupule, lasa bre acvariul in pace si monitorizeaza burta aia, daca creste, atunci ia masuri! Eu am luat acvariu de 60l cu acele benzi si le-am ... taiat  lol  lol ca erau permanent murdare si nu le stiam rostul la inceput si nu ma bate gandul sa le lipesc inapoi ca nu am probleme deloc. Parerea mea wink!