Subiect: tratament cu sare
Buna,
Am cumparat acum doua saptamani niste guppy. Saptamana trecuta am fost plecata (a avut altcineva grija de mancare pentru ei) si cand m-am intors, 2 femele erau moarte (una care era insarcinata era umflata rau), iar alti vreo 3 aveau ceva ca niste puf albicios pe la botic si la ochi. Am fost cu unul de mostra la magazinul de unde i-am luat, sa intreb de tratament. Mi-au dat Multicura de la EasyLife. azi e a treia zi de tratament, deci ultima. E drept ca nu a mai murit nici un peste, dar nici bine nu s-au facut. Cei trei cu simptome au ramas tot cu acel pufusor la ochi si gura, ba chiar si cu niste pete albicioase parca spre codita. Plus, la unul parca ii dispare luciul, sideful din yona corpului (e mai vizibil cand neonul este stins si se vede ca o pata neagra).
Ce sa fac? sa sacrific cei trei pesti bolnavi? Si dupa aceea, ce fac, schimb doar o parte din apa, trebuie sa dezinfectez totul?
Am citit ca tratamentul cu sare a dat rezultate in unele cazuri? Cum se face? Ce cantitate de sare se pune si cum se etapizeaza tratamentul?
Multumesc.
Raluca