221

Re: My small island

MariusMinu A scris:

Deci noi doi nu cadem de comun acord in privinta relatiei gh , kh , ph , co2 , colac peste pupaza eu aveam multe lebede si scaune la chimie (note de 2 si 4) deci astept si eu pe cineva care se pricepe mai bine la treaba asta . yikes

Acum imbini utilul cu placutul. Inveti la chimie si aplici in acvariu  lol

Cand trebuia sa inveti nu era motivatie, acum ai  :sbr

222

danielt A scris:

Eu stiam ca gH inseamna apa moale/tare. pH inseamna apa acida/bazica.

pH-ul parca e influentat de ionii liberi de Calciu iar gH-ul de totalitatea ionilor liberi din apa Ca/Mg/Na

De aceea ne mai intalnim cu pH scazut si gH mare.

Astept corectii daca vorbesc prostii.

Eu cred ca ph este influentat de co2 .

223

Pai este. CO2-ul se combina cu apa si formeaza un acid, acidul carbonic. Ceea ce inseamna ca pH-ul scade. Eu ma refeream la semnificatia valorilor.

224

Valorile le stiu cat de cat , acum astept sa vad si niste rezultate mai bune in acvariul meu , si intre timp ca sa nu ma plictisesc mai apare cate o alga , sa ma readuca cu picioarele pe pamant :stupid

225 Editat de lup cosmin (2012-03-04 23:10)

Încet,încet acvariul începe sa prindă contur prietene  :sok Scalari sunt foarte frumoși prietene  :sok

226

Multumesc Cosmin  ^:)^

227

Ceva poze big_smile sper sa va placa  :fcool
P.S: Rog un moderator sau admin. sa stearga poza 6 sau 8 si sa lase una singura, am pus 2 din greseala  smile

228

Poze din ce in ce mai reusite  :apl  Bravo Remus !

229 Editat de Pop Remus (2012-03-23 17:04)

Multumesc Marius  :noroc  smile
Ca tot nu am ce face pun o lista cu plantele pe care le am in acest moment:
-Rotala rotundifolia "red"
-Cabomba carolina
-Kriptocoryne
-Didiplis Diandra
-Staurogyne sp.
-Anubias var. "nana"
-Java moss
-Java fern
-Micranteum umbrosum
-Hemiantus Cuba (HC)
-Blyxa japonica
-Echinodorus bleheri
-Echinodorus glandiforus
-Hydrocotyle leucopcela
-Pistia(doar cateva fire pentru a nu face umbra plantelor)

230

Hydrocotyle leucophcela "pearling" big_smile

231

Asta da perlare  :apl si ce frunze frumoase are planta asta , cred ca o sa cumpar si eu hydrocotyle :fbr .

232

Da si mie imi pace ff mult acesta planta  :s)

233

Poze din acesta seara,unele plante seara nu prea mai perleaza fiindca dupa ora 7:30 opresc bomba de co2 big_smile o las sa  merga in camera adica deschid un robinet care nu lasa sa intre gazul de co2 in acvariu big_smile

234

Reusite pozele  :fok Planta din poza 5 didiplis de cand o ai ? ca in lista de acum cateva zile vad ca nu apare . Te intreb pentru ca planta nu creste in apa dura , iar daca a crescut de cand ai luat-o inseamna ca nu ai mari probleme cu duritatea .

marius sa stii ca la mine a incept sa ii mearga destul de bine si am duritatea chiar f mare...stiu ca plante are nevoie de o duritate mica dar vad ca se mai si adapteaza

236

Este posibil sa se adapteze dar nu cu foarte mari diferente de duritate , cateva grade acolo , dar la gh 20 planta asta stagneaza , am patit-o chiar eu in trecut .

237

Poi acum nu mai am duritate mare in acvariu fiindca am scos acele pitere calcaroase din acvariu nu am mai trecuto in acea lista cu plante fiindca momentan am doar un singur fir l-am lasat sa vad daca ii merge bine wink

238

Vezi ce face planta , creste sau stagneaza  :fconf ,e ca un fel de test de gh daca planta se dezvolta inseamna ca ai duritate scazuta (mai putin de 15 gh )Bine acum pot fi o groaza de motive sa stagneze planta (lumina ,fertilizare , ph etc ) eu ma refer mai degraba daca planta creste la tine in bazin .

239

Ok o voi supraveghea wink

240

Mersi wink