Subiect: Acvariul meu
Buna seara, numele meu este Cata Mascas, 28 ani din Oradea. In urma cu 8 luni am avut posibilitatea si ocazia sa achizitionez 1 acvariu pe care mi l-am dorit si la care am visat. Am cumparat acvariul cu suport, si doua avarii de 60 de litri bonus . Acvariul cel mare are dimensiunile: 130/35/45 cm. Din start am vrut sa il aranjez pentru ciclide africane, dar nu am putut pentru ca a venit cu pesti cu tot
si nu eram inca pregatit de ciclide pentru ca sunt un invatacel in ale acvaristicii.
In sfarsit, dupa atata timp am reusit si mi-am luat inima in piept sa aranjez acvariul pentru ciclide africane pentru ca am primit de la un prieten niste nigrofasciatus convict si albino. In urmatoarea zi am aranjat acvariul cu niste pietre si cu autocolant negru pe fundal dar am o problema cu acest lucru: Acvariul meu are o intaritura exact pe la mijlocul acvariului si se vede nu tocmai frumos si nu am avut resurse necesare sa bricolez sau sa achizitionez un decor 3d. Acum in acvariul mare am urmatoarele specii de pesti: --
Corydoras vreo 6 buc
Nigrofasciatum dungati vreo 6 buc
Nigrofasciatum albino vreo 6 buc
Pseudotropheus Elongatus Mpanga 4 buc
Maylandia Esthere 4 buc
Pseudotropheus Acei Msuli 4 buc
Pseudotropheus Kingsizei 4 buc
Toate ciclidele africane sunt puiuti maxim 4 cm. Au fost achizitionati din Tm.
Ca filtrare am 1 filtru Resun BF-200 si inca 1 nu put sa il recunosc pt ca nu scrie numic pe el dar are debit mult mai mare decat resun-ul.
Lumina : 1 tub osram daylight de 36 w.
Pietre de la munte toate. Cred ca sunt cateva calcaroase pt ca le-am luat din zona Pesterii Ursilor deoarece am citit ca in acea zona sunt pietre calcaroase
Intr-un acvariu mic am xipho, 4 cory si niste plante. In acel acvariu am tot un filtru resun dar nu stiu exact ce model.
Sper ca nu v-am plictisit si incerc sa incarc ceva poze cu acvariul si locatarii: