21

Re: "Nano" 10l

Cam in 1-2 saptamani maxim vor trebuii sa nasca cele 3 femele cu oua deja se vad pe oua, acele 2 puncte negre(ochi) si se mai vede parca putin corpul puilor, deci ar cam trebui sa faca pui big_smile dar am o intrebare,in acel acvariu mai am vreo 15 pui de guppy de vro 10-14 zile de cand s-au nascut si ei, ce ziceti oare ar manca pui de creveti??? avand in vedere ca pui de creveti nou nascuti au cam 2mm??? :smoke

Nu sunt sigur dar cred ca  :frog

23

Aha neutral  sad Dar poate vor supravietui si pui de creveti printre moss, riccia, si restul plantelor big_smile oricum pui de guppy au momentan cam 4-5 mm  :noroc

Ceva pui de creveti o sa ramana , cel putin tu ai facut un bazin pentru creveti eu am bagat in camera inca un bazin de 45 l tot pentru creveti dar sunt cam delasator si nu am pus apa , o sa ma ambitionez . Succes cu aia micii ! :fok

25

Ok wink poi in acel acvariu de 45l pune nistre pitris,ceva plante, un filtru sau burete bolbositor, lasa-l la ciclat sau cand faci schimbul de apa pune apa din acvariul mare in asta de 45l wink si asta de 45l il poti tine si tu sa inmultesti creveti smile

Pana una alta Remus mi-a luat-o inainte cu ala micu de creveti asa ca trebuie sa tin cont si de parerea lui , nu am de ales . big_smile

27 Editat de Pop Remus (2012-03-18 11:44)

lol Bine Marius wink

Eu o sa fac unul steril numai pentru inmultire creveti, dupa ce se fac puii mai marisori ii mut in ala mare si renunt la asta micu , e ceva temporar .La tine a aparut vreun pui ? ca la mine in ala mare deja puii (cati au mai ramas )au crescut cat aia mari . smile Pot sa-i inmultesc dar vine MG :frog

29

Poi momentan toate cele 3 femele le vad inca cu ouale,cam saptamana asta ce vine cred ca ar trebui sa faca pui ca deja se vad pe oua 2 ochi negri si parca corpul puilor deci....  smile  dar oricum cred ca v-or supravietui fiindca si pui de creveti v-or fi cam ca si pui de guppy (guppy au cam 4-5mm si pui vor avea cam 2 mm) big_smile oricum acum am pus mult moss la crescut pe pietre si crengute,revin in cateva minute cu poze big_smile

am luat si eu exemplul lui Remus si am bagat intr-un bazin de 7-8 litri vreo 6 creveti!

poate ne ajuta cineva cu un sfat legat de parametrii optimi pentru reproducere. (temperatura, PH, planare, filtrare, etc.). cand spun cineva ma refer la cei care chiar au reusit sa ii reproduca in captivitate.

pe mine unul nu ma intereseaza sa-i vand, dar daca reusesc sa-i reproduc va invit cu draga inima sa vi-i donez.

duminica placuta!

Audaces fortuna juvat semper fidelis

www.acvariidevis.ro/forum/topic/14092

31 Editat de Pop Remus (2012-03-18 15:03)

Incredibil m-am uitat cu lupa la ouale crevetilor si intauntru se vad puisori mama ce fain se vede cand te uiti cu lupa la ei  :s)  :s)  cred ce in cateva zile acea femela v-a naste,si ca sa fiu sigur ca o sa am toti pui de la toate femelele acum le fac dintr-o caserola maternitate si le voi pune riccia si pistia acolo si v-oi baga cele 3 femele cu oua ca sa se nasca pui in pace si sa nu fie atacati de nimeni si de nimic, poi red chery sunt destul de rezistenti temperatura o am 24C,filtrare cu burete bolborositor,sa nu fie filtru cu pompa fiindca atunci trage puii foarte mici in bureti,ph-ul nu am facut teste niciodata big_smile cam 6.5-7.0 cam asa ar fi,schimb apa o data la 2 zile cam 1l si pun apa de la robinet tratata cu JBL biotopol plus,le mai trebuie multa vegetatie in special moss,riccia si alte plante si deasemenea substrat,in rest bafta cu ei,apropo ai spus ca ai pus vreo 6 nu prea stiu daca se vor inmulti asa de putini dar poate se vor inmulti de ex. eu am acum vreo 20 si ceva si dupa ce v-or naste cele 3 femele voi avea sper ca mai multi big_smile si acum pozele:

32

Azi m-am uitat mai atent in maternitate la toate femelele si una aia cu oua mai putine(avea numai vreo 5 acolo sub ea, si celalate 2 au cam 15-20 oua) deci asta cu 5 oua, nu mai avea oua si m-am uitat mai atent prin moss si riccia si am vazut pui fff mici, m-am uitat cu lupa la ei ca sa ii pot vedea bine  lol  ,acum am numai vro 5 pui big_smile dar dupa ce vor naste si celalate 2 mari cu multe oua v-oi avea mai multi big_smile  :hug

Bravo Remus ! :apl

Poti sa ii tii linistit cu puii de guppy, nu se vor atinge de ei, mai ales daca ai moss si alte cele prin acvariu.
@sergiu: eu inmultesc creveti (red cherry, sakura, white pearl, tiger shrimp si am decis sa incerc si cu mossura crown) si am urmatorii parametrii: ph 7 (a mers si la 6,6 si la 7,5), kh 4, gh 4, nitrati 0,15, nitriti 0 (cel mai important parametru, la 0,2 i-am intors cu rotile in sus), filtrare filtru extern eheim eco, intern dennerle de colt cu vata, si plante ... destule. Dar le ajunge o simpla creanga cu moss sa ii tina ocupati. Cum vrea marius , acvariu steril, nu stiu in ce masura o sa tina pentru ca ei au nevoie permanenta de ocupatie, lucreaza ca furnicile incontinuu si daca nu au pe ce sa lucreze e posibil sa fie stresati si sa nu se inmulteasca sau mai stiu eu ce (nu e o certitudine).

PS: Remus, femelele de orice nu nasc, fata / depun, femeile nasc. Dar mai e vreme sa pui la punct diferentele astea  lol .

35

Ok Mircea  lol  lol  acum astept sa fete celalate 2 femele care au o multime de oua sub ele 15-20 oua fiecare big_smile

Eu sincer iti zic, nu am examinat cu lupa nici una din femele  lol , decat mossura crown sa vad daca au coronita pe cap, dar la abdomen inca nu  lol .
Cand mai aduni niste banuti sa iei un filtru (evident daca ai ganduri mari pentru nanoul asta) intern de colt. Dennerle fac niste filtre foarte frumoase. Sau daca nu , un hang on sau extern mic, nu sunt foarte scumpe. Buretele ala ia toata frumusetea acvariului.

37

Da din pacate stiu neutral acum mi-am dat seama cand v-a creste mossul si riccia va fi dragut acvariul big_smile, si acel burete nu numai ca este urat dar ocumpa si mult spatiu ,cam cat costa un filtru de la dennerle de colt??? eu m-am gandit poate la unul tip cascade de la AquaOne cu vreo 34lei parca big_smile,dar oare nu v-a trage in el creveti si pui lor???

Îi pui dres în capăt pe unde trage apa şi nu o să-i tragă

39 Editat de Pop Remus (2012-03-21 12:34)

"dres" hmmm ce este  lol  tongue ? ceva plasa,sau ce big_smile ?

dres de dama...