Bine ai venit!
"Problema" iluminatului este una foarte controversata in continuare... Sunt persoane pro si contra pauzei la pranz. Eu una m-am decis sa nu fac pauza la pranz pentru ca intr-un lac natural, nu vine nimeni sa stinga lumina la pranz (sa ascunda soarele
).
Atunci am setat sa se aprinda in asa fel incat sa-mi convina mie. De la 11 dimineata la 8 seara. Plantelor mele le place asa, iar fishes s-au obisnuit. Ei nu trebuie sa aiba neaparat o lumina puternica sa se poata hrani. Trebuie sa te asiguri doar ca sunt 100% treji, iar asta implica sa-ti cunosti foarte bine fauna.
Uneori in acvaristica trebuie ca si noi sa ne aducem aportul personal, fiindca din pacate, nu chiar toate lucrurile sunt scrise in carti. Va trebui sa-ti pui amprenta personala si atunci satisfactia este de asemenea extraordinar de mare.
Un factor important de luat in calcul pentru setarea perioadei de iluminat este si amplasarea acvariului. Daca este intr-o camera foarte luminoasa, eu as merge pe un program mai scurt de iluminare, daca este intr-o incapere umbroasa, un program care sa satisfaca necesitatile plantelor. Asta va trebui sa studiezi tu si sa ajungi in timp sa vezi ce si cum merge mai bine.
Bine-nteles ca vor mai sosi si alti colegi cu idei...
Mult succes!
Life is better with animals... Life is better with friends
Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.