MariusMinu A scris:Duritatea generala GH sau duritatea carbonatului KH nu pot fi scazute decat folosind apa de osmoza, sau apa plata cu continut redus de calciu(sunt vreo 3-4 branduri care au GH, KH foarte mici dar pretul este de 1 leu pe litru :stupid ). Scaderea ph-ului se face cel mai bine prin aditie de co2 , in felul asta au si plantele carbonul necesar dezvoltarii si se asigura si un ph optim :fok
Despre solutia aia nu stiu nimic poate colegii care au folosit-o sa-si dea cu parerea despre ea cat de buna este.
Asa este Marius dar in egala masura, aditia de CO2 se face mai degraba pentru stabilizarea unui pH, in jurul unei valori acceptabile (dorite). Daca dorim sa scadem un pH mare (8 - 8,5) la unul mic (6 - 6,5) si realizam asta fara a asigura o constanta a fenomenului, nu am facut mare lucru, inseamna ca avem de a face cu o duritate "nativa" a apei, lucru pe care trebuie sa-l corectam prin alte metode. In general, corectia pH-ului cu ajutorul CO2 se face in limita unei diferente de o unitate (ex: de la 7 la 6). Altfel nu facem decit sa ne jucam cu aceste valori, producind efecte secundare imprevizibile.
Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!