301

Re: acvariul meu

La urmatorul acvariu, promit solemn ca ma voi gandi la toate aceste mici detalii, care pana acum nu le stiam. Acum va ramane asa cum e, seara cand sunt la birou si am veioza aprinsa nu e bai cu neonii, cand nu sunt acasa la ora 22 cand se sting neoanele.....problema lor big_smile de murit de stres nu o sa moara ca e vorba de cateva secunde pana se acomodeaza, cand isi dau seama ca de fapt tot in siguranta sunt.
Vorbeam cu un amic(catag) despre treaba cu droserele la tuburi, concluzia discutiei: cu cat droserul e mai de calitate cu atat neonul respectiv va functiona la adevarata lui valoare, ca sa ma exprim asa. Eu folosesc drosere vito, care din nou, nu stiam cate de slabe sunt, sunt ieftine ce-i drept, asa va scadea si durata de viata a tuburilor. Exista si aici acele corpuri de care zici, dar nu m-am interesat de ele, am mers pe mana majoritatii: droserele.

Radu, eu sunt convins ca rar de inseli cand e vorba de acvaristica, mai ales la partea hardware, tocmai de aceea am apelat la cunostiintele tale, daca tu spui ca una din doua e mai eficienta, eu te cred pe cuvant si merg pe mana ta, nu e nevoie de alte modalitati de a ma convinge, varsta si experienta ta in acvaristica isi spune cuvantul. Noi astia....necopti tongue avem ce invata de la oameni ca tine. Multumesc pentru aprecieri.
Paul, inca o data scuze, din nou simt lipsa unui mesaj privat, s-ar evita cu mult discutiile off topic.

Stiu stiu ca o sa zici iar: "nu-i nimic dane fara suparare, am mai zis-o" lol

Va salut pe toti, amicii mei.

302

Ma bag si eu cu o umila parere pt. Dan (Avatar).

Daca tot ai priza programabila, si ti-e mila de fishes... pana vei reusi sa faci tot ceea ce ti-ai propus, poti sa modifici orele de functionare, in sensul ca setezi priza sa se stinga cat e afara un pic de lumina.
Nu stiu unde ai tu acvariul dar, de exemplu la mine intra lumina naturala in incaparea cu acvariul, si atunci nu ii trimit direct in bezna...
Iar acum, ca va veni vara (si se schimba ora) le voi face orarul, in asa fel incat sa le fie bine.

Acuma, stiu ca tu tii ca plantele sa fie frumoase, dar cred ca oricum pe perioada iernii trebuie sa aiba un program diferit de cel din perioada verii.
Asta stiu de la plantele de apartament pe care le am. Se simte o schimbare... si teoretic si celor din acvariu cred ca le-ar place un fel de perioada de hibernare, si una de activitate, de "boom".

In concluzie lumina se aprinde mai devreme... si se stinge mai devreme ca tu sa ai tot atatea ore de iluminat pt. plante.

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

303

Aqua Pro Aquarium interna M700 de filtrare de pana la 120 de litri, cu o multime de accesorii.Antrebarea care mio pun este urmatoarea:aceasta pompa este dotata cu un saculet de carbune activ.Oare ce se va antampla cu plantele daca al voi introduce an acvariu.Astept raspunsuri din partea dumneavoastra.

304

Daca mai ma iei cu dumneavoastra nu-ti mai raspund! wink Cosmine poti sa il folosesti fara probleme. Prima faza a filtrarii este biologica, in care apa va fi curatata de catre un burete.
A doua etapa a filtrarii este chimica, in care apa curge prin carbon activ.
Curatarea filtrului se poate face cu usurinta, deoarece componentele pot fi demontate, curatate si asamblate din nou usor.
Plantele nu vor avea de suferit!

305

adica carbunele nu afecteaza plantele ??? eu am un hailea bt 700 si am scos carbunele si am inlocuit cu un burete mai fin pana imi iau altceva. merge sa bag carbunele la loc ???

306

Sper sa nu aibe de suferit plantele.Dar ce voi face an momentul an care voi baga fertilizanti an acvariu am facut comanda de:Easy Life Pro Fito,Easy Life EasyCarbo,JBL Bio CO2 Vario Complet.Oare nu va trebui sa scot carbunele activ.Anca sunt nelamurit.

307 Editat de pelly67 (2010-03-28 00:28)

nu mi-ai spus asta de la inceput! carbunele activ din filtru iti va neutraliza toata fertilizarea asa ca nu il vei mai folosi, il poti inlocui cu vata perlon sau bile ceramice.Filtrarea cu carbune activ poate reduce nr de elemente necesare din apa. Cu schimburi regulate de apa si o buna rata de crestere a plantelor acest tip de filtrare ar trebui evitat.Carbunele activ se foloseste pentru a elimina clorul, mirosul sau a substantelor nedorite. Din pacate, carbunele activ va elimina si elemente active din medicamente sau fertilizare, de aceea nu se foloseste in acvarii plantate.

308

Acum multumesc esti un domn adevarat.Multumesc de sfaturi.

309

Poti pune o poza actuala cu acvariul tau ca sa vad cum evolueaza plantele tale.Ami plac tare mult cele cu frunza mai rosie.Aici la Deva nu gasesc nicaieri.

310

uite plantele rosii care iti plac asa de mult! wink

311

Ludwigia glandulosa

312

Red Cabomba (Cabomba furcata)

313

Buna ce mai faci.Chiar sunt foarte frumoase plantele tale dar si acvariu.O sa postez doua poze la mine daca poti sa ma ajuti cu denumirea lor.Si te mai antreb daca le voi putea baga an substrat.

314

Cabomba (Cabomba caroliniana) + Ludwigia glandulosa

315

Nymphaea Lotus 'Zenkeri' - Red Tiger Lotus

316

ar mai fi si altele dar inca nu am reusit sa le aduc (mentin) la stadiul de rosu...se mentin verzi sad

317

Multumesc de ajutor.Abia astept sami vina comanda saptamana viitoare.

318

pelly67 A scris:

Cabomba (Cabomba caroliniana) + Ludwigia glandulosa

Planta din spatele Ludwigiei glandulosa este Limnophila aquatica (Ambulia). Ma insel si data asta ca in cazul Acorus? lol

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

319

Radule sa sti ca ai dreptate! atat de mult seamana! tongue

320

Buna ce zici pot folosi aceste neoane:TL-D Aquarelle /89,Tub Neon T8 Osram Lumilux DeLuxe 965.As vrea sa le combin.