381 Editat de Baracuda (2010-03-30 14:51)

Re: acvariul meu

bogdivaio A scris:

mna poi deasta si trec la ciclide..pentru ca acolo te concentrezi mai mult pe pesti si nu pe plante cum e la astea plantate

Ai inteles gresit, pentru mine plantele sunt mai importante decit pestii, de aceea nu concep niciun set-up fara ele, inclusiv pentru ciclide americane sau Malawi. Si nu ma refer la un numar redus de plante, mie imi plac "padurile". De fapt te poti concentra la ce doresti, eu ma concentrez pe ambele.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

382 Editat de bogdivaio (2010-03-30 15:02)

si mie imi plac plantele ca doar toata ziua ma uit la ele si le inspectez cre cum a crescut si unde mai tre sa tund si la fel ca paul ma blindez de plante de nu mai am unde sa le pun(vreau de toate in 60 de litii lol )

Dar majoritatea care s-au apucat de ciclide tocmai asta mi-au spus,pe mine ma intereseaza pestii nu plantele!..chiar discutam cu un mare crescator de ciclide din cluj si cunoscut si in tara pentru asta,excat asta mi-a spus " La acvariile cu ciclide te concentrezi pe pesti pe cand la cele plantate toata atentia iti este pe plante"
EWu vreau sa le reproduc mediul natural din Lacul Malawi,deci asta inseamna fara "padure" big_smile
Acum fiecare cu gusturile lui "gusturile nu se discuta" big_smile

383

plantele sunt totul intr-un acvariu! fara ele pestii ar avea de suferit atat pe plan fizic cat si estetic!...parerea mea!

384

paul eu zic sa te documentezi mai bine in legatura cu ciclidele din Lacul Malawi si sa vezi cum traiesc ei in mediul lor natural!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OlH4oDClKuA&feature=related[/youtube]

385

bogdivaio A scris:

si mie imi plac plantele ca doar toata ziua ma uit la ele si le inspectez cre cum a crescut si unde mai tre sa tund si la fel ca paul ma blindez de plante de nu mai am unde sa le pun(vreau de toate in 60 de litii lol )

Dar majoritatea care s-au apucat de ciclide tocmai asta mi-au spus,pe mine ma intereseaza pestii nu plantele!..chiar discutam cu un mare crescator de ciclide din cluj si cunoscut si in tara pentru asta,excat asta mi-a spus " La acvariile cu ciclide te concentrezi pe pesti pe cand la cele plantate toata atentia iti este pe plante"
EWu vreau sa le reproduc mediul natural din Lacul Malawi,deci asta inseamna fara "padure" big_smile
Acum fiecare cu gusturile lui "gusturile nu se discuta" big_smile

Respect parerile tuturor, dar in egala masura tin cont si de ale mele. Fiecare din noi este liber sa dea importanta oricarui aspect legat de acest hobby. Ramin la principiul impacarii si caprei si verzei, in masura in care compromisul este pozitiv. In multe cazuri notiunea de crescator este legata de cea de producator/vinzator. Bineinteles ca un astfel de om va da importanta aspectului practic in detrimentul celui estetic.

386 Editat de pelly67 (2010-03-30 15:45)

bogdivaio A scris:

paul eu zic sa te documentezi mai bine in legatura cu ciclidele din Lacul Malawi si sa vezi cum traiesc ei in mediul lor natural! [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OlH4oDClKuA&feature=related[/youtube]

frateeeee nu vorbeam de ciclidele tale! eu ziceam asa in general daca tu imi gasesti vreo postare vis a vis de ciclide...iti trimit 2 buturugi de vis!

387

bogdivaio A scris:

paul eu zic sa te documentezi mai bine in legatura cu ciclidele din Lacul Malawi si sa vezi cum traiesc ei in mediul lor natural!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OlH4oDClKuA&feature=related[/youtube]

Este f. adevarat, acesta este mediul! Eu imi puneam intrebarea ce se intimpla negativ, daca pentru estetica, adaugam si plante. Repet pentru estetica. Daca ar fi sa reproducem "la singe" biotopul pestilor din acvariile noastre, cred ca peste 50-70% din plantele/decorurile folosite, nu si-ar gasi locul in bazine. Este o situatie pe care in mod tacit, o acceptam numai din motive estetice.

388

Bogdane eu am rainforest in acvariu, pe toate pervazele si 50% din camere! cum crezi ca se poate trece peste noapte la ciclide dupa atata iarba? wink

389

pelly67 A scris:

Bogdane eu am rainforest in acvariu, pe toate pervazele si 50% din camere! cum crezi ca se poate trece peste noapte la ciclide dupa atata iarba? wink

Simplu: prin erbicidare! lol

390

lol:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

391

frateeeee nu vorbeam de ciclidele tale! eu ziceam asa in general daca tu imi gasesti vreo postare vis a vis de ciclide...iti trimit 2 buturugi de vis!

poi frateeeeee ..eu si cu radu purtam o discutie vis-a-vis de ciclide si porma ai venit tu cu afirmatia ta(parerea),deci ce ai fi vrut sa inteleg prin asta?!..noi vorbeam despre ceva anume si tu ai zis ceva la "general"(cand zici general se refera la toatate tipurile inclusiv cele de ciclide sau tu te-ai referit la gradul din aramata lol)
In fine,fiecare cu chichitele lui lol....cert e ca pe langa un acvariu plantat o sa am si unul cu ciclide big_smile

392

bogdivaio A scris:

poi frateeeeee ..eu si cu radu purtam o discutie vis-a-vis de ciclide si porma ai venit tu cu afirmatia ta(parerea),deci ce ai fi vrut sa inteleg prin asta?!..noi vorbeam despre ceva anume si tu ai zis ceva la "general"(cand zici general se refera la toatate tipurile inclusiv cele de ciclide sau tu te-ai referit la gradul din aramata lol)
In fine,fiecare cu chichitele lui lol....cert e ca pe langa un acvariu plantat o sa am si unul cu ciclide big_smile

Bogdane, sa nu uitam totusi ca este topicul lui Paul, despre acvariul lui. Hai sa ii apreciem stoicismul cu care rabda discutii off topic! Sau chiar este interesat de ele? lol

393

poi din cate am inteles,zicea ca nu se supara...daca zice ca nu e ok ce am facut atunci nu ma resemnez big_smile

394

bogdivaio A scris:

poi din cate am inteles,zicea ca nu se supara...daca zice ca nu e ok ce am facut atunci nu ma resemnez big_smile

Asteptam sa vedem ce zice bossul! Oricum cred ca am participat la cel mai lung topic de pe forum. Meritam o... bere!

395

parca vad ce ne mai "pasteurizeaza" Paul...Paul fi bland! tongue

396

bogdivaio A scris:

parca vad ce ne mai "pasteurizeaza" Paul...Paul fi bland! tongue

M-ai facut sa rid in hohote! Sa vad daca mai rid, cind se va pronunta Paul...

397 Editat de Avatar (2010-03-30 18:52)

Paul nu se supara ! lol e TARE ca....un tanc, daca glontu' nu trece prin el, cu siguranta nici aceste offtopicuri....si in plus ar trebui sa fie oarecum mandru, uite, e cel mai POPULAR (ca sa nu zic populat), topic de pe intregul forum ! Nici pana administratorii nostri nu indraznesc sa intervina tongue:P:P

398 Editat de Baracuda (2010-03-30 19:06)

Paul nu se supara ! lol e TARE ca....un tanc, daca glontu' nu trece prin el, cu siguranta nici aceste offtopicuri....si in plus ar trebui sa fie oarecum mandru, uite, e cel mai POPULAR (ca sa nu zic populat), topic de pe intregul forum ! Nici pana administratorii nostri nu indraznesc sa intervina tongue:P:P

Da, Paul este un dragut, sa speram ca si administratorii ne vor intelege. La urma urmei, se leaga prietenii, este adevarat ca virtuale, dar prietenii.

399

Domnilor am revenit! lol ce ziceati de off topicuri?...ce sunt alea?...sa-i dam inainte, unde am ramas...:P

400 Editat de Lucia (2010-03-30 19:32)

Stiu ca astepti domnii.... dar  nu mai stiu cum sa caut..... sa aflu ceva, afisat pe forum.

Undeva s-a postat dozajul pt sarea amara...
Si deja.... ma dor ochii....

Poate domnii, vor sti ei... si ma vor scuti de atata cautare...

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.