441

Re: acvariul meu

narcis.b A scris:

Nu de putine ori am dus apa la limita si chiar peste uneori,pt a testa cateva plante ,imi place sa inteleg limitele si momentele ideale dezvoltarii lor,lucru care fara esecuri nu prea ai cum sa o faci!

cum bine afirmai nu foarte demult....acvaristica este un hobby scump! toate aceste experimente consuma timp si bani! personal invat din mers fiindca multe sau schimbat fata de cand am debutat in acest minunat "sport". ieri pe un alt forum lecturam polemicile constructive a unor acvaristi care probabil au ajuns la stadiul ( cel putin teoretic) de chimisti profesionisti in materie de experiente acvaristice. eu personal nu imi aduc aminte ca la orele de chimie din generala si liceu sa fi fost martor la asemenea dispute pe marginea ....unei fertilizari! daca nu stiai ca discuta de acvarii....puteai sa pui pariu ca preparau bomba atomica:)

442

Da teoretic discutia a plecat de la mine,eu sunt colegul pe care Val cel care a facut topicul,il mentioneaza ca anonim in paranteza, intu-cat observasem de ceva vreme ca de cate ori umblu mai adanc in substrat dezradacinand blixele se inroseste didiplisu,dupa ce am observat o bucata de vreme am inceput sa fertilizez cu amoniac,l-am sunat pe Val sa-i spun ce am gasit bucuros ca ma apropii de o solutie mult cautata de acvaristi,chiar i-am spus ca dupa aprofundarea experimentului voi face un topic...numai ca el mi-a luat-o inainte un pic smile dupa cum ziceam,traim in mare viteza!

443

Un update ceva?....

Fiindca la "cartea de vizita" nu se poate comenta... " smile

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

444

pentru o mare doamna a acestui forum!

445 Editat de Lucia (2010-04-18 22:22)

Multumesc!

E de apreciat ceea ce ai facut acolo la "cartea de vizita"... si eu mi-am dorit , dar timpul... e un bolovan imens care ne apasa pe umeri...

E tare, tare frumos acvariul tau!
Tu si Dan ar trebui sa primiti macar o medalie de onoare simbolica, pentru evolutia deosebita pe care a-ti demonstrat-o aici pas cu pas...

Un singur lucru am sa-ti reprosez.. de fapt e doar un "atras de atentie" ca sa fie totul perfect: Linia de sus a apei ... daca reusesti sa o perfectezi cumva.... Oliver poate sa vina sa va ia la intrebari pe tine si pe Dan... smile si sa-i marturisiti bugetul... poate ca transformat in euro... omul ar suferi realmente un soc... mai ales ca produsele sunt din tara lui... lol

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

446

Mersi frumos Lucia! la mine nu timpul este problema si banii! ...m-am apucat de prea multe si nu mai pot da inapoi! acvariul a venit accidental intr-o perioada moarta dupa sarbatori, iar descoperirea acestui site, implicit a forumului m-a ambitionat si mai tare. linia apei nu am cum s-o mai schimb deoarece roata care tine masuta acvariului s-a deplasat un pic si de aceea nu mai este dreapta. daca bag apa peste aceea linie imi da peste nivelul maxim al filtrului si nu se mai face bine circuitul apei.
despre knott numai de bine!....imi mentin pozitia ca in acvaristica totul se rezuma la bani, este defapt singurul ingredient necesar in mentinerea acestei frumoasa pasiuni. restul vin pe parcurs prin mult studiu si "meditatii" online. daca te preocupa ceva pe lumea asta si depui suflet,pasiune si efort poti face orice! mie reteta asta mi-a reusit mereu! wink

447 Editat de Avatar (2010-04-18 22:39)

Uite ca se poate realiza ceva frumos si intr-un oras mai mic, cu ambitie si pasiune !!! Imi place ca nu te lasi mai prejos Paul, sunt curios cat te-a costat toata investitia (ca tot m-a pus pe ganduri mesajul Luciei)
Foarte multe specii de plante ai adunat pe-acolo, cum spuneam in alte mesaje, este jungla mea Amazoniana preferata wink

448

Dane de la o varsta frageda am fost invatat ca fara pasiune,efort (mental,fizic,financiar,etc) si daruire nu iese nimic! asta este defectul meu, ma apuc de prea multe dar nu ma las pana nu iese cum trebuie! asa si cu acvariul asta. daca ma ajuta Domnu la vara voi demara ceva de super clasa, insa revin....banii vorbesc! pe un alt forum citeam cu mare admiratie postul unui tip care 2 ani a strans banii(cca.4000 euro) si dupa aia si-a facut acvariu! ce a iesit....am vorbit singur juma de ora! knott si toti japanezii aia se pot spanzura impreuna! deci se poate insa cu sacrificii mari! "experimentul" meu pana acum m-a zapacit de numai cca.350.

449 Editat de bogdivaio (2010-04-18 22:57)

Poi paraca ultima data avea o cifra de investitii lol undeva pe la 1100 - 1200 RON(scule,plante,acvariu..toate adunate) deci a investit serios pentru un acvariu de 60l

450

bogdivaio A scris:

Poi paraca ultima data avea o cifra de investitii lol undeva pe la 11.000 - 12.000 RON(scule,plante,acvariu..toate adunate) deci a investit serios pentru un acvariu de 60l

daca citeai mai bine ...era vorba de 1100...1200, adica cca.350euro!

451 Editat de bogdivaio (2010-04-18 23:01)

n-am fost atent la zerouri lol:lol:..la cifrele astea ma refeream big_smile...mai ai investit cam mult cei drept dar macar ai facut ceva reusit..ca sunt destui ce baga bani gramada si nu fac nimic,sunt destule exemple big_smile

452

Frumos wild-ul tau

453

Mai intru sa-l vad din cand in cand... e foarte frumos...

Parca ar merge ceva galben... pe-acolo... ai pestisori rosii si albastrii si eu cred ca ar merge si ceva pe galben ...

454

am cativa rasbora pe un caramiziu pal dar stau cam retrasi!

455

E jungla la tine in acvariu smile La fel e si la mine, nu am mai tuns plantele de o luna. smile) Poate pun niste poze mai pe seara.

456 Editat de pelly67 (2010-04-19 18:59)

la mine este o jungla ...ordonata! daca ai vedea cum stau plantele aliniate! e greu cu aparatu' sa surprinzi realitatea 100%. tund plantele la 4 zile max. wink

457

Stiu ce vrei sa zici...nici la mine pozele nu reflecta realitatea. neutral Nu iese un efect 3D. Apropo de tuns, tebuie sa pun mana pe foarfeca. smile

458

narcis.b A scris:
pelly67 A scris:

nu vei avea pearling cu bombe decat in zona de actiune a difuzorului! presiunea nefiind stabila si la jocul hazardului aditia de co2 se realizeaza zonal si nu are efect total. nici macar ph nu fluctueaza desi nu opresc instalatia deloc. a fost mai mult o incercare, urmeaza co2 presurizat!

Deci devina e lipsa  miscibilizarii CO2 ului cu apa.Solutia un reactor mai bun,adik un reactor extern.Si se va simtii modificarea in mai putin de 15 minute!

Inteleg ca reactorul extern ar fi mai bun decit unul intern sau este vorba numai de spatiul pe care il ocupa cel intern?

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

459

te tin la curent Radule fiindca maine sper sa pun la treaba un "reactor" intern care sa mestece mai bine CO2.

460 Editat de Baracuda (2010-04-19 19:52)

pelly67 A scris:

te tin la curent Radule fiindca maine sper sa pun la treaba un "reactor" intern care sa mestece mai bine CO2.

Paul, ma interesa aspectul pur teoretic, intrebarea se adresa mai mult celui (narcis) care ti-a propus un reactor extern

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!