681 Editat de narcis.b (2010-06-19 02:00)

Re: acvariul meu

big_smile>  Da paul creste Glosso si cu mai putina lumina,dar nu asa cum trebuie,adica va avea tendinta sa se ridice ,iar cele ridicate vor face umbra pt noii lastari si acestia se vor ridica si mai sus ,total inestetic.Frumusetea acestei plante e sa se asezea aproape de sol fara sa umbreasca ceilalti lastari astfel sa formeze un covor des,cu fruze perfect orizontale si cat mai apropiate de sol.Daca a crescut in sus, dupa ce se indeseste,ca sa ajunga in stadiul de care iti vorbeam,maresti cantitatea de lumina si TUNZI la greu toate frunzele ce stau ridicate,fara mila,astfel ai putea avea un covor frumos.Apoi cand incepe sa fie mai mult de 2-3 straturi unul peste celalat, incepi sa trimezi scotand dn loc in loc cate unu doua fire.Ma bucur totusi ca s-a adaptat bine.Dupa parerea mea Glosso arata mai bine decat Marsileea,asta si pentru culoarea ei si pt faptul ca Marsileea se inchide la culoare cu trecerea timpului si arata covorul mai tarcat.
Si nu mai invata oameni sa infiga cu degetul! smile Fi delicat si exlica=le de penseta! ( tu n-ai rabdare da ei poate au!)In felul asta se deranjaza mai putin si substratul.

682

E zic si eu ...mi-a intrat in cap de mult treaba cu lumina si cel de-al 2-lea neon functioneaza exact cum mi-ai spus. Despre deget  :pp ti-am mai spus ca dupa 5 rasaduri cu penseta eram ca tipul asta  :smoke iar dupa 10  :smoke  :smoke  :smoke .
Oricum Allexia are degetelele mai finute asa ca nu se pune problema sa deranjeze substratul  :frogp

683

Frumos gazon ai Paul.Arata extraordinar.Ape limpezi :acv

684

Mersi! Si acvariul tău arata super!  :noroc

685

Întrebare pentru cei care "păstoresc" turmele de melci de substrat (Melanoides tuberculata): ai voștrii stau în substrat ????...sau doar denumirea este de forma, ceva de genul Dacia Duster = SUV
De când ii am (cca. 1 săptămână) nu cred ca au înțeles care este substratul si care este suprastratul..... lol  lol  lol  lol  lol

686

Poate ca isi gasesc ceea ce au nevoie.. deasupra.. smile pe suprastrat..  lol

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

687

pelly67 A scris:

Întrebare pentru cei care "păstoresc" turmele de melci de substrat (Melanoides tuberculata): ai voștrii stau în substrat ????...sau doar denumirea este de forma, ceva de genul Dacia Duster = SUV
De când ii am (cca. 1 săptămână) nu cred ca au înțeles care este substratul si care este suprastratul..... lol  lol  lol  lol  lol

lol Haha ,super!N-ai incercat sa le pui sagetzele?Fisa postului le-ai adus-o la cunostinta?  lol
Cu putin "noroc" se vor inmultii asa de bine ca vor recurge si la substrat ,in lipsa de alternative  :sok  :pp  :noroc

688

Stau in substrat!!!
Ies spre marginea superioara a apei doar daca: nu au hrana in substrat, parametri apei nu sunt tocmai ok, noaptea!

689

Cipriane substratul este unul fertilizat de la JBL, apa este în regula ,cel puțin pentru pești și plante, bine asta nu presupune ca este ok și pentru melci. In 2 săptămâni am rămas și fără 2 pomacea destul de mici (cât fisa de 1 ban) și ceilalți nu depun deloc. I-am dat unui prieten un pomacea cu o luna în urma și acum este cât mingea de ping pong, și a depus de 2 ori câte un "carnat" de 10 cm.Este posibil sa fie din lipsa calciului?

690

Nu le place ceva la apa....!
Hrana...?! Spui ca la prietenul tau a crescu f mare!
La mine se intampla lucrul acesta cand schimb o cantitate foarte mare de apa. Stau uracati la suprafata apei indiferent daca este ziua sau noapte. In cateva zile isi revin, dar nu aspir substratul atunci.

691

Le dai ceva special de mâncare? in afara de clasicele "legume"

692

nici macar legume! manaca ce ramane din hrana pe care o dau la pesti si care cade in substrat!

693

Doamnee cat m-am chinuit sa ma loghez!!
Paul si Ciprian, si melcii mei fac la fel  yikes daca va uitati la poze cu substratul o sa vedeti si cativa melci, adevarat ca nu vad multi, dar sunt destui care mai mult pe pietris stau decat sub pietris.
La mine e o problema ca nu ajunge mancare de pesti deloc pe jos, o halesc nebunii din apa. O sa imi dau ancistrusii, poate r sa faca ei munca lor acum si or sa apuca mancare mai multa
Ca hrana merge sa le dai graunele cu spirulina care le dadeam ancistrusilor sau frunze de salata? Ca ma gandesc ca risca sa moara de foame in ritumul asta  :scry

Under the sea, under the sea
Darling it's better down where it's wetter
Take it from me
Out in the sun they slave away
While we're devoting full time to floating
Under the sea....

694 Editat de ciprian01 (2010-06-21 18:16)

allexya A scris:

Doamnee cat m-am chinuit sa ma loghez!!
Paul si Ciprian, si melcii mei fac la fel  yikes daca va uitati la poze cu substratul o sa vedeti si cativa melci, adevarat ca nu vad multi, dar sunt destui care mai mult pe pietris stau decat sub pietris.
La mine e o problema ca nu ajunge mancare de pesti deloc pe jos, o halesc nebunii din apa. O sa imi dau ancistrusii, poate r sa faca ei munca lor acum si or sa apuca mancare mai multa
Ca hrana merge sa le dai graunele cu spirulina care le dadeam ancistrusilor sau frunze de salata? Ca ma gandesc ca risca sa moara de foame in ritumul asta  :scry

M-am distrat...! LOL
Imi imaginam cum este cand le dai mancare...! Ca atunci cand bagi 100 somalezi intr-o cabina telefonica aruncand o bucata de paine inauntru...!?
Sa nu dai mancare in exces la pesti nu inseamna sa stea flamanzi! Mancare in exces inseamna sa ,,zaca,, mancarea pe fundul bazinului si tu sa vii cu alta peste! Ca ramene ceva pe substrat nu reprezinta o problema! O manca melcii, ancistrusii, iar ce se degradeaza intra in ciclul azotuli si furnizeaza hrana pt plante! Cu un acvariu ciclat si schimb normal de apa nu se intampla nimc rau!
Nu le trebuie niciun fel de mancare speciala. Doar ce ramane de la pesti!

695

Pai nu le ramane nimic  lol cum pun mancare in apa rad neonii ca disperatii, nici ramirezul nu mai prinde. Le pun 6-7 randuri de fulgi si nu atinge nimic apa, si ancistrusii primesc mancare separata ca daca s-ar baza pe mancarea pestilor...vai de ei.
Ca sa ajunga ceva pe jos chiar ar trebui sa ii hranesc in exces. Am neoni violenti rau oameni buni..

Take it from me
Under the sea....

696

Paul cu cat zici ca vinzi 10 poturi de glosso? lol  Pui bonus si 2 melci de substrat care nu stau in substrat ,sa-i redenumim,melci de substrat calatori... :melc   :noroc

697

Pai nu e Paul magicianul nostru? big_smile tot ce ajunge la el in acvariu este putin altfel fata de ce are restu lol Paul tata, devii milionar asa lol

Take it from me
Under the sea....

698

Arata altfel din cauza razei de soare pe care o lasa din cand in cand sa penetreze :acv

699

Mai Dane, ce e cu glumele astea pe tine? lol

Take it from me
Under the sea....

700

Nu e gluma, e realitatea  tongue are cateva poze pe-aici in care se vede cum intra razele soarelui in acvariu  :fbr