Am ciclat iar acvariul.
Am schimbat bilele acelea de plastic din filtru Resun 2500 L cu BioCeraMax de la Aquael,am mai cumparat inca un filtru Resun 2500 L,deci acum in acvariu sunt 2x Resun 2500 L.
Am pus si cate o pastiluta de Bactozym de la Tetra in fiecare filtru si l-am lasat 3 saptamani timp in care am schimbat apa de 4 ori pana cand a inceput iar sa apara mazga aceea care de fapt am observat ca dupa un timp capata culoarea maronie si s-ar putea sa fie o specie de alge brune.
Am indepartat acele alge de pe ornamentele din plastic si am curatat unul dintre filtre deoarece nu mai scotea bule de oxigen.Cand l-am desfacut era plin de alge, o intreaga scarbosenie.L-am curatat si desfundat si l-am bagat inapoi in acvariu-functioneaza corespunzator !Pana sa il curat daca il ridicam cu un deget mai sus incepea iar sa scoata bule dar dupa un timp nu mai scotea si trebuia sa il ridic iar pana cand nu mai scotea nici astfel.
Acum au mai ramas acele alge doar pe sticla unde inca nu am curatat deoarece nu mi-a ajuns pompa de curatat si buretele cu magnet.
Acvariul a fost cat de cat mai curat fara de cum era.
Am mai cumparat o pisica care curata sticla si un sanitar Leopard pe care i-am pus langa cei 2 Jandarmi,1 Plecostomus si 2 Aymonieri.Pe acestia din urma i-am adus din carantina si i-am pus ca cobai la noul acvariu ciclat
)
Dupa 4 zile cand am vazut ca totul este in regula am adus si restul pestilor ce au reusit sa supravietuiasca in carantina: 6 Zebre roz(au fost 10...),1 Molly(au fost 6),2 Guppy(au fost 8),2 Neoni(au fost 6).
Am asteptat 2 zile si deja algele incepeau sa apara iar asa ca am cumparat AlguMin de la Tetra.
Dupa 2 zile AlguMin si-a facut treaba si acvariul arata de un 8,5/10 la claritate.
A mai trecut o saptamana si deja incepeam sa cred ca am scapat de acele alge.
Intro dimineata cand am intrat in camera acvariului un sanitar Aymonieri era mort jos pe gresie,se invinetise(acvariul fiind de fapt o masuta de sticla are blatul detasabil si un loc de 4 cm de la blat pana la acavriu pentru a se aerisi a avut loc p-acolo printr-un miracol si a ajuns jos)...
In restul acvariului nimic schimbat.
A doua zi cand vin la acvariu incalzitorul probabil a avut o problema si temperatura apei a ajuns la 20 de grade si probabil din aceasta cauza pisica de curatat sticla am gasito moarta si capul il avea alb,in restul acvariului nimic schimbat.Intre timp incalzitorul si-a revenit si functioneaza.
Au aparut dupa 2 zile "mult asteptatele" alge brune IAR.
De aceasta de data asta am curata ambele filtre(cel vechi era mult mai mizerabil incat aproape nu mai scotea jetul de apa).
Dupa toate cele inpamplate in urmatoarea dimineata cand intru la acvariu 1 neon mic era jumatate cazut in acvariu(am 4 neoane subtiri 2 mici de 8W si 2 mari de 22W toate cu tenta albastru rece),noroc ca seara le opresc.L-am scos din apa si l-am pus la uscat sa vad daca mai este ok(pana acum am mai ars 3 lampi tot din aceasta cauza ca ua cazut in apa datorita bandei duble adezive cu care le-am prins de cadrul masutei,de fiekre data punand alta banda mai rezistenta).
De 2 zile au inceput algele brune sa dispara de pe sticla si apa este mult mai limpede.Am impresia ca au mai ramas doar cele de data trecuta de pe ornamente pe care nu le-am curatat.
Sa fie oare de la lumina mai slaba care este acum la acvariu (3 in loc de 4 neoane) sau pentru ca am curatat ambele filtre?...
Temperatura in acvariu este de 26-27 grade C iar la saptamana trebuie sa mai adaug 5-10 L de apa pentru ca scade nivelul.
Acum mai gandesc sa curat acvariul de toti "cacatii" la pesti si restul de alge de pe ornamente,sa curat si sticla dar asta cand or sa imi ajunga uneltele(cred ca dupa revelion).
Asta este acvariul meu momentan cu bune si rele,sper ca algele sunt pe duca si daca nu este asa cred ca ar putea sa fie din cauza luminii sau pietrisului alb spartura de marmura-cuart pe care il am.Astea ar fi urmataorele schimbari daca se inmultesc iar algele...
O sa mai cumpar 2 pisici de sticla(se pot bate intre ele saca sunt 2 sau sunt pasnice?) si ince 3 sanitari nu stiu inca ce specie(ma gandeam la inca 3 Aymonieri dar am citit ca se bat daca sunt 2 pe un acvariu sub 200 L.
As mai dori daca are cineva de vanzare Guppy Blue Moscow vre-o 15 buc,zebre roz 20,7 Molly si 20 Neon.
Daca aveti si alte pareri sau sfaturi va ascult.
Va salut !