octavian A scris:acum am vazut si eu topicul si chiar imi place ce ai facut acolo...foarte frumos lucrat,atat acvariu cat si capacul si background-ul,bravo!
eu am incredere ca o sa tina,asa cum a mai fost spus,rezistenta este data de coloana de apa nu de lungime...
imi place ca arata si bine,de fapt imi placea mai mult inainte,dupa mine eu zic ca intariturile alea in plus in H cele 2 de sus si cele 3 de jos nu isi au rostul,pentru ca jos sunt suficiente cele in lungime si sus la fel sunt suficiente cele tranversale,ca doar nu s-or dezlipi alea care erau...sunt inestetice si nu te ajuta mai mult decat o faceau deja cele existente deja..eu le-as da jos,pentru ca burta nu are cum sa faca oricum...ai putea sa mai pui la colturi asa cum este pus in link-ul de mai jos,la postul 4.
http://www.acvariidevis.ro/forum/topic/ … l-la-520l/
e nasol doar ca se poate sparge foarte usor,la trepidatii,cutremure,lovituri...la asta zic eu ca trebuie sa ai grija
in privinta siliconului am dubii eu,trebuia sa alegi si tu denbraven ca e cam la acelas pret si e mult mai bun,asta o stiu de la un prieten care lipeste acvarii de mult timp si nu a prea lipit acvarii mari cu ceresit..
daca nu pui coloana de apa mai mult de 35-37cm eu consider ca o sa tina(adica sper din tot sufletul) :sok
multumesc mult colegu !
referitor la silicon:
geamurile (acvariul) in prima faza afost lipit cu BISON.
dupa care am mai suplimentat eu la interior (mai mult pt etansare) asa cum se vede in primele poze ,cu CERESIT CS 23.
acesta l-am folosit si la suplimentarea acestor intarituri,dar asa cum am mai spus geamurile (laterale mici+laterale mari+fundul acvariului)sunt lipite cu Bison .
sper ca este mai bun decat Ceresit CS 23.
coloana de apa va fi cam in jur de 33 cm,pt ca din 37 cat imi mai ramane pana la intarituri se mai scad 4cm minim substratul
la aceasta coloana ,calculatorul de sticla imi dadea un factor de siguranta de 6,1 si chair scrie "very safe",iar daca mai are si intarituri..... 
---------
0764320771 Lucian