1 Editat de jorica (2014-11-25 00:31)

Subiect: Apa verde in acvariu.

Sant incepator in acvaristica mi-am facut primul acvariu in luna august a acestui an si am trecut prin furcile caudine a tuturor problemelor legate de un acvariu cele mai multe din ele din vina mea altele si cu putin ajutor din exterior cum este cazul de fata.Am cumparat de la un petshop de cartier niste plante ptr ca am vrut sa am mai multa verdeata si mai multa viata in acvariu insa odata cu ele am adus si niste mici bucurii...algele vre-o 3 tipuri...cele verzi filamentoase care cresc pe frunze...cele albe care cresc pe peretii acvariului si desigur clasica apa verde din acvariu.Desi am adus algele odata cu plantele raspindirea lor in acvariul meu a fost intrutotul vina mea deoarece odata cu venirea frigului m-am facut comod si am incetat sa fac schimburile de apa la saptamana cum faceam inainte am hranit pestii cu mult mai multa mancare decat le trebuia(le dadeam la o masa 4 feluri de fulgi+granule ptr sanitari).M-am lasat convins sa folosesc aqua save si easy balance reducand schimburile de apa la 1-2 pe luna.Desi am un acvariu mic 54litrii si cativa pesti mai precis 8 din care 5 sant juvenili sub 2 luni nu e vb de suprapopulare insa suprahranirea mea fost suficienta ca sa am acest boom de alge.Asa ca am fost nevoit sa trec la actiune.M-am documentat serios si desi am gasit ff multe informatii contradictorii si leacuri babesti am pus cap la cap cele mai pertinente informatii si cu cea ce stiam eu am decis sa tratez acvariul asa cum trebuia de la bun inceput in mod natural.Am scos pestii din acvariul meu si i-am mutat in cresa ptr o perioada scurta de timp si am pus acvariul in blackout l-am acoperit cu patura si am prevazut filtrul intern cu pad-uri suplimentare de filtrare pe care le schimbam la fiecare 24 de ore.Dupa aproximativ 8 zile am inregistrat o victorie mica pe frontul razboiului cu algele.O sa atasez 2 imagini cu inainte si dupa ptr a se observa schimbarea.NU am folosit nici un tratament chimic nici aquasafe sau sterilizatoare uv sau ramurele de salcie...doar intunericul curatarea sifonarea substratului stergerea geamurilor si a filtrului si a decorului si rabdarea de a astepta cateva zile.Inainte de a pune blackout-ul am facut un schimb de apa de 25% iar astazi dupa descoperirea acvariului am mai facut inca unul de 50%.O sa mai astept cateva zile sa vad daca reapar algele inainte sa reintroduc pestisorii in acvariu insa sant ff fericit am in sfarsit apa cristal asa cum mi-am dorit  :apl  :noroc
http://imageshack.com/a/img909/3061/z6YT81.jpg
http://imageshack.com/a/img911/3800/e41o28.jpg