din cate am inteles pana cum ..tu ai femela separata de mascul.....o cauza posibila a disparitiei dungilor...
oricum dungile apar in functie de "toane" dar vor revni mai mult ca sigur
ai putea sa incerci sa o reintroduci in acvariul de reprodus...cuibul e maricel....deci masculul momentul cel mai bun de reintrodus era f de dim(sau daca veia stepta pana amien ..poti incerac si dupa inserate sa introduci femela..dupa ce stingi lumina la pesti)..cand pesti sunt cam letargici...acum masculul e vioi banuiesc...si cum o vei introduce femela in acvariu, acesta va sari pe ea...nelasandui timp sa se obisnuiasca cu acvariul, si va fugi in toate colturile dupa ea...=>carnagiu
acum e momentul decisiv...introducerea femelei....e mai mult vb de noroc....daca experienta nu prea e....:D ...daca introduci femela si nu reapar dungile....atunci e putin mai complicat dar nu cred sa nu reapara dungile...ori introduci azi femela..ori maine ....cam asta e problema la tine acum 
daca vrei sa incerci acum sa introduci femela...poti incerca sa pui masculul putin timp intrun recipient mic transparent...sa ramana totusi in acvariu...si sa introduci femela...lasandui timp si ei sa se obinuiasca cu acvariul...iar masculul sa obs tot
, cam dupa 30 de minute lasa masculul liber si sper sa ai timp sa obs...e f interesant jocul lor de curtare...nu iti pot garanta ca vor depune azi( inca un sfat ..betta poate sa sara din acel recipient....cata nu face un mascul pt depus
) )
Dar oricum va alterna pt inceput curtarea femelei cu intoarcerea la cuib sa faca lucrari de intretinere...si femela va veni spre cuib sal obs....sau va sta aproape nemiscata ca sa nu atraga atentia mascului. Daca vor depune azi...ar fi ceva....trebuie dupa depunere sa scoti femela...si sa ramana doar masculul....atentie masculul nu mananca icrele...le ia in gura si le duce la cuib..icrelele sunt mai grele ca apa si nu plutesc sar ducce la fund daca nu ar fi masculul.apoi masculul va sta si va avea grija de cuib..va ventila ...si va aduna icrele care mai cad din cuib..etc....cand treci de etapa asta...voi reveni cu pasi de urmat....
oricum ai acvarul micut...si daca femela nu are locuri de ascuns....va iesi oricum lovita...fara cativa solzi...muscata de inotatoare....daca nu e ceva f drastic..gen lipsa coditza
, femela se va reface rapid dupa depunere. Oricum dupa depunere recomand sa tii femela putin intrun acvariu mic separat ..ori pui putina sare gronjoasa in apa ei..ori putin albastru de metil(sa incerci sa previi infectarea ranilor, sare parca un varf de linguritza la 4 litri, si albastru de metil, sau verde de malachit cumparale de la un petshop si vb cu vanzatorul de acolo sa iti spuna exact). Nu am mai avut de mult probleme cu pesti , asa ca nu mai stiu exact dozajul, si tu nu dozezi ca sa tratezi, pui ca sa previi..deci vei tine pestele acolo(un fel de carantina impusa).oricum se pune mai putin decat in mod normal...ca sa poti tine si pestele mai mult timp in aceea apa...si ca previi orice probleme, poti icnerca sa vezi daca exista topic,discutie pt tratarea bolilor de pestii....oricum e destul sa pui si putina sare gronjoasa...sarea este un antiseptic natural....deci nu vei avea probleme....
Bafta...uitate la semnatura mea...observatie si rabdare...deci cam asta trebuie sa ai ca sa reusesti 
calitatile unui acvarist....rabdare si spirit de observatie