Re: Pe nepregatite
Bravo Cezara,ha sa ni arati si noua! Sa-ti traiasca!
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Incepatori (apa dulce) » Pe nepregatite
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Asa..cu africanii ziceam ca`i mai usor ca cel putin mie, de la inceput, toata perioada cat i`am avut, adica o luna si aproape 2...au fost foarte ok. Nu dadeau nici cel mai mic semn ca ar avea ceva, sau ca nu s`ar simti bine. In plus, acvariul de ciclide africane...e un acvariu de ciclide africane..semichel:)) asta de acum presimt de acum ca voi avea batai de cap. Am sa bag mana des rau de tot prin el, pentru ca nemai lucram cu plante in trecut, nu realizez exact ce vreau si sigur o sa cumpar, le pun, le mut, in limita posibila, nu as vrea sa rascolesc substratul. Imediat aici si o poza, cu telefonul facut, ca am camera imprumutata.
Si inca una, stiu de o calitate execrabila...dar macar sa va prindeti in linii generale care`i treaba:D
El are niste culori superbe si foarte aprinse, pacat ca nu se vede in poza. Am sa fac maine daca e o poza cu camera, sa ma laud putin cu Rami si Sticks:))
Ok, referitor la larve am inteles. Multumesc pentru lamurire Radu. Azi am intrebat la 2 pet`shopuri dar nu aveau. Imi mai raman cateva, dar nu m`am simtit in stare dupa 3 ore de taras si alergare sa mai merg la ele. Las pe maine. Cat despre treaba cu mancarea, da...cu doua taisuri, deci..regim!!
Dupa ce am citit topicul cu biofilmul, am tras o concluzie, si am sa o scriu aici, ca tot e topicul meu. Concluzia mea e ca a aparut din cauza dezechilibrului din acvariu, neciclat, am pus si un substrat care banuiesc eu ca are diverse substante care nefiind absorbite de plante (pentru ca momentan nu exista) ajung in apa si creeaza acest dezechilibru. Daca zic prostii, va rog sa ma corectati, sau daca aveti o alta explicatie bazata pe cunostiinte as vrea sa o aud cu placere. Sper, daca este cum am zis eu, dupa ce aduc plante, intr`o anumita perioada sa dispara aceasta pelicula. Pana atunci, puterea servetelului:))
wow sunt superbi sa stii, voalati esti asa de norocoasa ca ii ai, sa iti traiasca!!!
ca mancare sa stii ca nu sunt foarte pretentiosi, eu le-am luat niste fulgi rotunzi, borcanelul avea poza cu ramirez, cand vad cerculetele alea in apa o iau razna, le infuleca de zici ca sunt bomboane am dat vreo 9 lei pe ele, se numesc Tetra Pro Colour. http://www.fishworldoldham.co.uk/Images … Colour.jpg
Multumesc Allexya. Rami e superb, ea mai are de recuperat:)). Mancare nu stiu ce sa zic, le dau alea de la JBL, dar se duc pe fund si se confunda prin pietris si cred ca`s putin chiori ca le ia ceva pana sa prinda o granula. Sondeaza juma de perimetru in jurul granulei pana s`o ia:). Am zis sa incerc sa le variez. Inca astept duminica dimineata:D
Asa e Cezara,ba chiar vei vea o cantitate mai mare de biofilm in urmatoarele zile,odata cu ciclarea sunt sanse sa scapi de el dar nu obligatoriu! :)peste inca cateva zile pestisorii tai vor trece prin momente grele,spun de acel moment in care NHul isi va face de cap in bazinul tau,urmatorul pas dificil formarea NO2ului la greu...apoi incet incet incep sa scada,deci a doua saptamana e cea mai grea pt ramirezii tai,nu uita sa bagi zilnic cate o bobita de hrana in sorbul filtrului sa hranesti bacteriile.Si schimburi de apa dese si regulate
si eu de 5 ani de cand mesteresc la acvariu tot cu albastru de metil si verde de malachit l-am intretinut. deci acum fiecare este cu parerea lui insa o doza de preventivitate nu strica nimanui, si atat timp cat nu imi afecteaza in primul rand pestii si apoi plantele o sa folosesc in continuare albastru de metil pe post de ,ca sa zic asa, pre-dezinfectant.
si o experienta inedita pe care am facut-o este ca am incercat sa imi fac apa cristal cu clynol de la jbl binenteles ca efectul nu a fost cel scontat insa cu albastreala am avut o apa cristal. acum nu stiu daca intradevar este efectul total al albastrului sau si a altui factor.
Am mai spus intr-un alt topic care a atins aceasta tema: albastrul de metil(en) si permanganatul de potasiu limpezesc apa pentru ca distrug o serie de microorganisme aflate in suspensie in masa apei (efectul de tulburare biologica). De aceea nu este recomandat a fi folosite in doze mari/dese, pot afecta sau chiar distruge si coloniile de bacterii utile.
Asa..cu africanii ziceam ca`i mai usor ca cel putin mie, de la inceput, toata perioada cat i`am avut, adica o luna si aproape 2...au fost foarte ok. Nu dadeau nici cel mai mic semn ca ar avea ceva, sau ca nu s`ar simti bine. In plus, acvariul de ciclide africane...e un acvariu de ciclide africane..semichel:)) asta de acum presimt de acum ca voi avea batai de cap. Am sa bag mana des rau de tot prin el, pentru ca nemai lucram cu plante in trecut, nu realizez exact ce vreau si sigur o sa cumpar, le pun, le mut, in limita posibila, nu as vrea sa rascolesc substratul. Imediat aici si o poza, cu telefonul facut, ca am camera imprumutata.
Mi-am manifestat nedumerirea deoarece exista o regula de baza: complexitatea ingrijirii unei specii, este direct proportionala cu cerintele specifice, dar si cu standardul practicat de fiecare acvarist in parte.
Ia-le Chironomus congelat, nici un peste sanatos nu refuza asa ceva, ba dimpotriva...e bataie la masa pe larvele astea. In Bucuresti le cumpar din Hornbach, dar nu stiu in Constanta...exista magazinul ?!
Chironomidele au valoare nutritionala foarte scazuta, nu se compara cu tubifexul de exemplu.
robertino A scris:Ia-le Chironomus congelat, nici un peste sanatos nu refuza asa ceva, ba dimpotriva...e bataie la masa pe larvele astea. In Bucuresti le cumpar din Hornbach, dar nu stiu in Constanta...exista magazinul ?!
Chironomidele au valoare nutritionala foarte scazuta, nu se compara cu tubifexul de exemplu.
Privitor la valoarea "NUTRITIVA" a Chironomidelor este de discutat, parerile majoritare sunt ca, datorita lichidului de tip "hemoglobina" pe care il contin, sunt f. hranitoare. In privinta tubifex, s-a discutat mult pe acest forum, ramin la parerea ca este f. riscanta folosirea lor. Nu dezvolt, exista multe "inscrisuri" pe forum, cine doreste, poate sa le parcurga.
Eh...referitor la mancare eu am zis ca asta am citit ca le place ramirezilor, banuiesc ca e un sambure de adevar acolo. Situatia se prezinta din ce in ce mai rau din pacate. El este ok, refuza in schimb sa manance...dar e la fel de frumos colorat si linistit. Ea...e dezastru. Sta ascunsa dupa filtru, el o alearga continuu, e innegrita si agitata. Nu mai stiu ce sa mai fac..orice ajutor e bine venit.
daca e innegrita imi pare nespus de rau sa iti spun ca nu e de bine la fel am patit si eu, tot din cauza deciclarii.
daca refuza sa manance in 2-3 zile o sa inceapa si el sa devina apatic si sa se innegreasca.
daca ai bani ia-le fishtamin, e in jur de 20 de lei, doar cu el am reusit sa ii salvez. nu manca deloc dar am pus oricum in apa si la 2 zile a inceput sa ciuguleasca fulgii. la vreo saptamana si-a revenit.
nu ai prieteni care au acvariu si care i-ar putea gazdui pana se realizeaza ciclarea?
Pai, am, dar n`am incredere sa`i duc. Si in cine am incredere are conditii diferite in acvariu. Asta a fost prima varianta la care m`am gandit de cand i`am primit. Vroiam sa`i duc cuiva ca eu sa fac ciclarea cum trebuie. Am sa ma duc azi sa la iau fishtamin, sper sa`si revina. Off...am sa ma duc acum la 4 dupa vitamine:(
Mai ai vreun bazin?
Daca da, scoate femela si pune-o separat. Cand o sa fie pregatita sa depune se imprietenesc! Daca o streseaza f tare poate sa moara!
Masculu o alearag si o streseaza ca sa depuna!
Daca mai ai un bazin, spune-ne!
Off Ciprian..ce spui tu suna bine. Daca as mai fi avut era mentionat deja. Pestii i`am primit cu acvariu si filtru la pachet. Nu stiu ce sa mai fac...ies acum sa cumpar vitamine si niste Chironomus daca gasesc. Sper sa ajute la ceva.
Nu e bine cu chironomide
Hrana bogata in proteina va accentua starea masculului de reproducere.In stadiul in care esti nu-ti ramane decat schimburi de apa dese si solutii antistresss
Off Ciprian..ce spui tu suna bine. Daca as mai fi avut era mentionat deja. Pestii i`am primit cu acvariu si filtru la pachet. Nu stiu ce sa mai fac...ies acum sa cumpar vitamine si niste Chironomus daca gasesc. Sper sa ajute la ceva.
si eu sunt de parerea lui narcis! nu te panica, nu ii umple de chimicale,si ajuta-i cu sare (ii ajuta sa respire mai usor cand este mult azot in apa).
Si Sera Nitrivec poti sa iei, iti va accelera ciclarea.
Ok, nu le mai iau hrana congelata, dar ma ingrijoreaza ca nu mananca. Azi n`au mancat deloc. Am sa le iau niste fishtamin momentan. Am fugit. apropo, azi am schimbat cam 20 % din apa, apa lasat de ieri in bidoane. Astept alte sfaturi, si multumesc pentru indrumare;)
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Incepatori (apa dulce) » Pe nepregatite