Ma bucura ce citesc aici,se pare ca esti ambitios si lucru mare esti dispus la multe "chinuri groaznice"specifice oarecum vietii de gradinarit acvatic.Variante sunt muuuulte de tot,daca le citesti pe toate,vezi si foto atasate te iei de cap.Cert este ca trebuie sa alegi din sfaturile ce le primesti,eu unul ti-am dat motivele pentru care as alege unul in favoarea celuilalt.Pe langa asta,unde naiba pe fundul baltilor ai putea sa vezi sol rosu?iar daca este un "scape" unde in natura vezi munti si campii rosii? Apoi daca folosesti la intretinerea periodica furtunul pentru sifonat,te sui pe pereti de cum se misca Manado.Altfel...e bun!
Pe de alta parte sa sti ca nu o sa faci un acvariu perfect doar din sfaturi oricat de bune vor fi ele,sfaturile,asta pentru ca fiscare mediu biologic din acvariile noastre este unic in felul lui,de necopiat!fiecare element poate schimba bioritmul minisistemului tau,de exemplu,stingerea luminii in plina fotosinteza ,intamplator,timp de 30 minute ,schimba parametrii,un echinodorus care se opreste in evolutie ,iar schimba parametrii,2% din fertilizant adaugat in plus fara motiv,tunderea plantelor schimba iar mediul si ar fi exagerat de multe exemple pe care le stiu eu si probabil tot atatea pe care inca nu le stiu. Presupunand ca vei reusi o reteta perfecta din prima,vei avea o frustrare pe mai tarziu,primul declin al acvarului te va dezamagii prea mult.Deci mergi din aproape in aproape,si "gusta"un pic din toate placerile acvaristicii,treci prin plante usoare,inlocuiestele usor cu plante mai grele,lupta-te cu algele,asta pentru ca intotdeauna am zis ,un acvariu cu 0% alge are o problema,tine-le usor "pe aproape" dar nu le lasa sa te invadeze,si in pasi usori dar cu munca si incercarea ta de a intelege fenomenele ce se petrec in acvariu,vei ajunge sa fi oarecum stapan pe situatie,iti vei forma un mod de intretinere si fertilizare propriu si functional.