41 Editat de Baracuda (2011-02-08 13:35)

Re: salut

Ancistrus A scris:
bradraqua A scris:

Stimate coleg, se pare ca esti intr-o confuzie totala. Ce ti-am scris eu acum citeva zile, se regaseste sub alte forme in comentariile ulterioare ale colegilor, unii chiar inconstanti in sfaturile pe care ti le dau: ba ca ti-ar trebui substrat fertilizant, ba ca nu... Ai bunavointa si mai citeste o data postul meu, poate te ajuta sa te hotarasti! Ce mare filozofie este sa mergi la un depozit de materiale de constructie si sa ceri nisipul pe care ti l-am recomandat? Nisipul de riu nu poate avea decit culorile si proprietatile care se armoniazeaza cu cerintele unui acvariu de apa dulce.

"inconstanti" sau neintelesi in limba materna. Eu nu vad unde am recomandat substrat fertilizant, in schimb i-am explicat colegului @peutz2008 ce este manado (un substrat decorativ), si i-am explicat ca pentru a avea un acvariu plantat, sub acest Manado se mai pune ceva (asa zice JBL  wink nu eu), ceva ce nu i-am recomandat sa cumpere, doar i-am spus ce se mai pune si cum. Faptul ca tu ai impresia ca esti "citat" sau neinteles este treaba ta. Singura mea recomandare a fost pietris pentru acvarii (quartz), asta la propunerea colegului @coco. Nu este nici o problema, cu totii mai gresim.

Imi pare rau ca ai luat foc dar sa stii ca te-am inteles foarte bine. Intr-adevar nu i-ai recomandat substrat fertilizant dar la nivelul lui de "foarte incepator" spusele tale "deci daca vrei plante frumoase trebuie sa cumperi si JBL Aqua Basis", suna ca o recomandare. Atit cit inteleg eu limba romana, cred ca in stadiul in care se afla colegul, substratul fertilizant ar fi ca tichia de margaritar pe capul chelului. Nu tot ce se gaseste prin magazinele de acvaristica, poate fi folosit de un incepator!
   Despre citate si neintelegeri, alta data...

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

42

Deci, eu doar incercam sa-l lamuresc care este scopul lui Manado el nefiind fertilizant, fertilizantul (in caz ca vrea acvariu plantat frumos) fiind cu totul altul.

peutz2008 A scris:

peste jbl manado  trebuie sa mai pun si altceva? pietris decorativ sau altceva?

Nu iau eu foc asa repede, sunt inca verde si nu ard bine... doar ca trebuia sa raspund felului tau mai "caustic" de a ma caracteriza, si sa explic fenomenul "inconstantei"  big_smile

43

Ancistrus A scris:

Deci, eu doar incercam sa-l lamuresc care este scopul lui Manado el nefiind fertilizant, fertilizantul (in caz ca vrea acvariu plantat frumos) fiind cu totul altul.

peutz2008 A scris:

peste jbl manado  trebuie sa mai pun si altceva? pietris decorativ sau altceva?

Nu iau eu foc asa repede, sunt inca verde si nu ard bine... doar ca trebuia sa raspund felului tau mai "caustic" de a ma caracteriza, si sa explic fenomenul "inconstantei"  big_smile

Toata stima, esti un partener de dialog interesant! :noroc

44

credeam ca cei de aici sunt prieteni si dau sfaturi din placere si nu din obligatie sau cu rautate.de aceea imi rezerv dreptul sa intreb doar pe unii pe privat    si daca au placerea sa-mi raspunda este fb daca nu imi cer scuze de acum si promit sa nu-i mai deranjez.celor care nu le face placere sa-mi dea sfaturi rog sa nu o mai faca si nici sa nu-mi citeasca mesajele.

45

peutz2008 A scris:

credeam ca cei de aici sunt prieteni si dau sfaturi din placere si nu din obligatie sau cu rautate.de aceea imi rezerv dreptul sa intreb doar pe unii pe privat    si daca au placerea sa-mi raspunda este fb daca nu imi cer scuze de acum si promit sa nu-i mai deranjez.celor care nu le face placere sa-mi dea sfaturi rog sa nu o mai faca si nici sa nu-mi citeasca mesajele.

Cred ca ar trebui sa ne risipesti nedumerierea si sa spui cine ti-a dat sfaturi din obligatie si mai ales cu rautate. Afirmatia mi se pare cel putin lipsita de politete!

46

@peutz2008 discutiile scrise au destule neajunsuri mai ales in ceea ce presupune interpretarea sau accentuarea catorva cuvinte.Nu a fost nimeni nici obligat si nici rautacios cu tine.In alte ordine de idei,frustrari incadrabile in cuvitele tale de mai sus nu prea isi au locul aici.Diversele nemultumiri,ca de exemplu nevoia subita de un BMW  eventual cu pachet M,se adreseaza direct adminilor,moderatorilor!Deci daca vreii sfaturi utile si potential prieteni intru acvaristica,recalibreaza dimensiunea cuvintelor tale.

47

:apl cred ca pe forumul acesta se practica cv frumos gen
nu stii...te invat :stupid
nu vezi ...iti arat :sok
nu poti ....te ajut :noroc

Diplomatie este sa te gandesti de 2 ori inainte de a nu spune nimic

48

omule incep sa cred ca acvaristii nu pot da un sfat fara a urechea mai intai interlocutorul

49

peutz2008 A scris:

omule incep sa cred ca acvaristii nu pot da un sfat fara a urechea mai intai interlocutorul

Hotarit lucru, suferi de mania persecutiei!

50

mai bine mi-ati spune care are drum pe la Petrosani zilele astea    il rog sa-mi aduca si mie un sac de pietris de la hornbach   contra cost bineintales

51

peutz2008 A scris:

mai bine mi-ati spune care are drum pe la Petrosani zilele astea    il rog sa-mi aduca si mie un sac de pietris de la hornbach   contra cost bineintales

Chiar nu exista nicio balastiera pe acolo?

52

nu man si nu stiu daca e bine sa iau direct din jiu sau alte paraie ca la noi apele de suprafata sunt destul de poluate mai ales cu praf de carbune     + ca ar trebui sa cumpar si sita pentru cernut     am prieteni care vin doar de 8 martie acasa  si imi aduc ei nu e problema    dar nu era rau sa schimb de pe acum oricum     mai astept   
azi mi-am dat seama cat de rau e amplasat acvariu
ieri a tras fetitamea  draperia in camera cu acvariul  si azi am vazut pe geamuri un inceput de alge verzi    am mai citit pe forum si unii recomanda sterilizator uv   pe mine m-ar ajuta in problema asta   ?

53

Sterilizatorul UV distruge microbii din apa, si algele conform carora apare efectul de green water. De restul algelor (sunt mai multe tipuri) scapi doar daca ai o apa cu lumina+fertilizare adecvate, dar asta este o discutie lunga... primul lucru care trebuie sa-l faci este sa nu permiti luminii solare sa bata direct in geamurile acvariului, prin pozitionarea acvariului in locurile din incapere unde nu ajung. Iluminarea acvariului o faci in totalitate artificial (becuri, neoane etc.)