Re: Upgrade de la 20 litri la 150

bradraqua A scris:
Edisonjohn86 A scris:
bradraqua A scris:

Imi cer scuze ca te-ai simtit jignit, nu asta am vrut, am vrut numai sa punctez confuzia pe care ne-ai transmis-o, nu numai in privinta acvariului, despre care sti cam tot atit ca acum trei luni, cind te-ai inscris pe forum. Daca tu ai convingerea ca a detine un pet shop inseamna numai sa vinzi mincare pentru animale, m-ai lamurit o data in plus, despre ce inseamna majoritatea intreprinzatorilor din Romania, si cunostintele acestora in domeniul in care activeaza. Sincer, faci diferenta intre un Hamster si un porcusor de Guineea, intre un Perus si o Nimfa australiana? Ti-as da un chestionar la care sa raspunzi in maxim 60 secunde, la fiecare intrebare si sint sigur ca te-ai face de ris.
   Am gresit intr-adevar cind am confundat starea materiala a firmei cu a ta personala. In rest nimic interesant sau inteligent in raspunsul tau.
   Cu prima ocazie cind va fi nevoie de un moderator pe acest forum, iti voi propune postul dar sper ca se va intimpla peste vreo 10-20 ani, sa ai timp sa inveti cite ceva.

Nu cred ca faceam rau ca vindeam mancare pentru animale, nu vroiam sa vand pasari,hamsteri,tarantule,serpi,broaste(alea mai imi trebuia) etc. Doar mancare de animale si accesorii, era ceva micut, in zona nu este, pe deoparte ma uit cum oameni in varsta se chinnuie sa ajunga la marginea orasului sa i o punga cu crontonele, era foarte bine daca faceam, dar pe domeniul IT aveam mai multe sanse sa obtin niste fonduri neramburasbile. Dar venind vara studioul o sa inceapa sa mearga bine, incep nunti,cununii etc. Vine vara , incepe sezonu de pescuit, alti bani alta distractie, si uite asa se duc banii.

Edi, imi pare rau ca te-am atacat, m-am simtit provocat de declaratiile tale, poate ca era mai bine sa te abtii sa ne aduci la cunostinta unele lucruri fara nicio legatura cu acvaristica si cu calitatea de membru al acestui forum. Imi cer scuze si-ti promit ca nu vei mai avea niciun motiv sa te stresezi datorita comentariilor mele. Imi esti simpatic (sunt putini carora ma adresez folosind-le numele real), am vrut sa te ajut sa evoluezi mult mai rapid, decit ti-ai propus sau o poti face tu, am vrut sa te ambitionez sa renunti la postura de vesnic "intrebator" dar... renunt. Nu voi mai interveni in posturile tale, ma voi rezuma sa le urmaresc si imi doresc sa n-o fac degeaba. Mult succes!

Deobicei intreb cand devin confuz, cu manado la fel pareri pro si contra, intr-un final sa dovedit a fi foarte bun, eu sunt foarte multumit de el. Neoanele o sa le comand T5 osram 865 x2 , iar cand dau de bani iau un reactor JBL Taifun.

Satul de Romania !!!

182

bradraqua  A scris:

Ai facut foarte bine, cine te-a invatat? Nu-mi aduc aminte sa fi fost cineva de pe forum, deci ti-ai pus mintea la contributie, felicitari! Mai poti folosi lemnul de tei (vezi "pietrele" produse de AquaMedic) si banalul filtru de tigara. Filtrul de tigara are avantajul ca lucreaza foarte bine si la presiunea scazuta (uneori) a bombei artizanale de CO2.
   De retinut insa faptul ca, toate aceste difuzoare, artizanale sau produse de firme specializate, nu au un randament foarte bun, oricit de fine ar fi bulele de CO2, acestea nu se dizolva intr-o proportie optima. Ele reprezinta o solutie de compromis in anumite situatii dar nu se vor compara niciodata cu reactoarele pentru CO2, mai ales cu cele performante, al caror randament ajunge la 98-100%.

Nu imi apartine ideea....am furat-o de la scifficus. Fagul este mai dens decat teiul deci si bule mai fine. Categoric nu functioneaza la fel de bine ca un difuzor activ. Dar pt un homemade e destul de ok.

183

ady vladutz A scris:
bradraqua  A scris:

Ai facut foarte bine, cine te-a invatat? Nu-mi aduc aminte sa fi fost cineva de pe forum, deci ti-ai pus mintea la contributie, felicitari! Mai poti folosi lemnul de tei (vezi "pietrele" produse de AquaMedic) si banalul filtru de tigara. Filtrul de tigara are avantajul ca lucreaza foarte bine si la presiunea scazuta (uneori) a bombei artizanale de CO2.
   De retinut insa faptul ca, toate aceste difuzoare, artizanale sau produse de firme specializate, nu au un randament foarte bun, oricit de fine ar fi bulele de CO2, acestea nu se dizolva intr-o proportie optima. Ele reprezinta o solutie de compromis in anumite situatii dar nu se vor compara niciodata cu reactoarele pentru CO2, mai ales cu cele performante, al caror randament ajunge la 98-100%.

Nu imi apartine ideea....am furat-o de la scifficus. Fagul este mai dens decat teiul deci si bule mai fine. Categoric nu functioneaza la fel de bine ca un difuzor activ. Dar pt un homemade e destul de ok.

Frumos ca esti modest! Ce inseamna difuzor activ?

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

184

bradraqua A scris:
ady vladutz A scris:
bradraqua  A scris:

Frumos ca esti modest! Ce inseamna difuzor activ?

lol vedeti domnul Radu... nici dupa atatia ani de acvaristica  nu le stiti chiar pe toate

185

Am vrut sa zic difuzor de firma si reactor activ big_smile
Merge?

186

ady vladutz A scris:

Am vrut sa zic difuzor de firma si reactor activ big_smile
Merge?

Pai tot nu merge, ce inseamna reactor activ? lol

187 Editat de merlin21 (2011-06-17 02:35)

:fmad

188

merlin21 A scris:

reactorul activ.. este cel care nu este pasiv.. big_smile
pasiv(in genul taifun si dennerle fliper) activ (cele cu powerhead dennerle cycloturbo)

Nene Merlin, mi-ai stricat joaca! lol

189 Editat de ady vladutz (2011-03-31 21:34)

Difuzorul: este un dispozitiv dotat cu o membrana(de obicei ceramica) permeabila la CO2 care necesita presiune ceva mai ridicata pentru lucru, prin acea membra ies bule foarte fine de CO2, pentru un drum cat mai lung pana la suprafata si implicit o dizolvare mai buna a CO2-ului.

Reactorul: reactoarele pentru dizolvarea CO2-ului se impart in doua categorii, reactoare active si reactoare pasive. Reactoarele active au o camera in care ies bulele de CO2 si o pompa de apa care agita bulele pana la dizolvare, este un sistem foarte eficient, iar in unele cazuri, dizolvarea poate fi totala. Reactoarele pasive au forma de spirala sau de scara, de aceea drumul bulei de CO2 este foarte lung, iar procentul de dizolvare a CO2-ului cu aceste reactoare este si el foarte mare.

acum sunt in grafic?

190

Membrana difuzoarelor ceramice nu produce bule foarte mici, pentru ca acestea sa parcurga un drum mai lung pina la suprafata apei, ci pentru a spori sansa acestora de a se dizolva in apa. Este exact ca in cazul unui drob de sare dizolvat in apa, in comparatie cu o sare extrafina. Daca ar fi asa cum zici tu, o bula de dimensiune mare, care parcurge o distanta dubla fata de o bula mai mica, s-ar dizolva mai bine?  Evident ca ambele conditii sunt importante, atit dimensiunea bulei, cit si distanta parcursa de aceasta pina la suprafata apei dar pe primul loc se situeaza dimensiunea.
   In cazul reactoarelor active, nu pompa de apa care agita bulele de CO2 are rolul important, ci turbina (rotorul) actionata de jetul de la pompa de apa. De aceea, la aceste reactoare, randamentul nu va fi niciodata 100% (vezi reactorul Tornado de la Aquatic Nature)
   Ai uitat sa mentionezi cel mai eficient procedeu de dizolvare a CO2-ului in apa: in cazul reactoarelor foarte performante, pe linga pomparea unui jet de apa in interiorul acestora, bulele de CO2 sunt dirijate pe un traseu obturat de diferite obstacole menite sa reduca la maxim dimensiunea bulelor de CO2 si sa prelungeasca traseul urmat de acestea, pina la iesirea din reactor (vezi reactorul Dupla S, Dupla 400)

191

Clar nu am aceleasi cunostinte si aceeasi experienta pe care o ai tu.....invat si eu incet incet.

192

ady vladutz A scris:

Clar nu am aceleasi cunostinte si aceeasi experienta pe care o ai tu.....invat si eu incet incet.

Cu siguranta ca in masura in care iubesti acest hobby, vei sti din ce in ce mai multe. Cel mai important lucru este sa constientizezi in fiecare moment, in ce etapa de acumulare a cunostintelor, te afli.

Cateva poze noi. Mare lucru nu am schimbat. decat lumina. Am 2 neoane T8 18w  7000k + fiecare neon cu suportul lui capsulat. urmeaza al treilea in curand. Substrat JBL Manado+Aquabasis. Nu mi-a iesit nici o planta din el pana acum. desi multi spun ca patesc asta. Nici Cory nu au reusit sa smulga vreun firicel cu toate ca zgarma in substrat toata ziua.

Satul de Romania !!!

Dupa 4 luni revin cu poze, plante noi , aici as dori niste sfaturi legate de amenjarea lor, nu stiu daca am procedat corect,plantele se inmultesc, cu toate ca nu dozez decat saptamanal fertilizant de la ADA Step 3, in curand raman fara, CO2 nu mai am pus de 2 luni, urmeaza sa fac iar o bomba.

Satul de Romania !!!

195

Dupa un parcurs ezitant si uneori greoi, ai ajuns la un rezultat deosebit. Bravo, frumos acvariu! :apl

Sper sa am mai mult timp liber sa ma pot ocupa mai mult de el, sa ii mai adaug un neon? momentan are 2x18w, nu am avut probleme cu algele

Satul de Romania !!!

Am mai pus niste pietre de pe la munte, radacini de vita de vie, si bineinteles neonul Juwel care a inrosit acvariul :sevil

Satul de Romania !!!

198

Arata foarte frumos si ingrijita jungla ta  :sok

bogdivaio A scris:

Arata foarte frumos si ingrijita jungla ta  :sok

pe mine ma omoara mult atunci cand trebuie sa tai din plante deoarece cresc prea inalte, nu prea am inteles cum se replanteaza (prin butasire) :-

Satul de Romania !!!

200

poi spune ce anume nu iti este clar  si incerc sa te ajut, sa te lamuresc  wink