Ionutdr A scris:Buna Lucia 
Chiar acum cateva minute iti admiram acvariul tau si prieteni tai.Foarte frumosi si felicitari pentru acvariu!
In primul rand tin sa-ti multumesc pentru sfaturile date,sunt foarte bune si adevarate
In al doilea rand vreau sa va spun ca experienta mea in domeniul acvaristici este undeva intre basic si medium.Tatal meu este in schimb un mare pasionat de acvaristica cu aproape 30 de ani de practica,avand in momentul de fata aproximativ 20 de bazine.Este un clasic al acvaristici,un conservator ,axat pe reproducere proprie,si care nu foloseste internetul 
Acvariul meu este intradevar mic pentru carasi dar cand vor creste mari voi gasi o solutie ca sa nu-i chinui
Legat de careselul meu tind sa cred ca este perfect sanatos,este vioi si mananca pe sparte.Defectul lui cred ca il are din nastere si sper sa-si mai revina odata cu cresterea cozi
Legat de temperatura ,am testat la inceput un incalzitor,iar apoi am vazut ca nu este necasar momentan,temperatura camerei tine apa la fix 25 de grade.
As vrea sa te intreb: ,ce mancare si de la ce firma imi recomanzi sa le dau?.Pe langa asta stiu ca e bine sa le dai mazare fiarta,varza sau salata verde,si alte mancaruri variate...dar inainte de a schimba apa
Iti multumesc incaodata pentru atentia acordata si multa sanatate tie si prietenilor tai 
Ehei.. cu atatia ani de experienta in spate sunt convinsa ca tatal tau, iti poate fi un sprijin de nadejde la greu...
Din cate tipuri de hrana am testat eu, cel mai mult le-a placut lor (ca mie nu pot sa spun..
) Saki Hikari Fancy Goldfish. Este o hrana care se scufunda, si care contine chiar probiotice pentru o digestie optima, un sistem imunitar eficient, si o rata redusa a poluarii apei.
Din pacate nu prea se gaseste. Nu stiu de ce importatorul nu o aduce.
Hikari produc mai multe tipuri de hrana, doar ca ceea ce am gasit eu pana acum, toata este plutitoare. Din pacate si Mimi al meu, sufera cu vezica inotatoare din prima zi de cand l-am primit, si asa am invatat si eu cum pot sa-i ameliorez starea. Si de atunci, caut sa-i hrnesc cu granule care se scufunda.
Din compromis, le-am mai luat si de la firma Tetra se cheama Golfish Gold Japan. E premium de la ei. De mancat o mananca ei, doar ca eu intotdeauna, inmoi granulele intr-un paharel. Si se pare ca, continutul de aer din ele, este destul de substantial.
Granulele se inmoaie in apa timp de 5-10 minute inainte de a se hrani pestilor, pentru a se evita umflarea lor in intestinele pestilor.
Apoi, sunt in comert, pastile de spirulina.
De exemplu cele de la firma Sera. Pot sa-ti spun ca se bat pt. ele..:)
Hrana cu continut mare de spirulina este foarte buna pt. ei.
O alta hrana care este semi plutitoare, este Sera Goldfish Royal. Granulele nu stau doar la suprafata apei, ci sunt purtate de curent, prin acvariu, iar ei le vaneaza cu placere.
In general, va trebui sa tintesti hrana care scufunda si sa fie cat mai diversificata. Azi, de un fel, maine altul, poimaine mazare si tot asa.
Sa nu uit! Vitaminele sunt foarte importante. de la Sera se cheama Fishtamin, iar de la JBL Atvitol.
Se pot pune direct pe hrana pestilor, se lasa sa fie absorbite, iar apoi se dau pestilor, sau in apa fiindca sunt formule hidrosolubile..
Eu pun si apa in paharelul cu harna si vitamine, ca hrana sa se imbibe bine de tot. 
Multa sanatate si bucurii! 
Life is better with animals... Life is better with friends
Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.