mirceajifcu A scris:Nu ma refeream la moli ca fiind pesti de apa sarata, doar am uitat sa pun smiley dupa, dar am citit intr-un articol ca "s-au vazut exemplare de moli" in ape sarate.
Cel mai bun indicator al bunastarii animalelor este reproductia. Si din moment ce se reproduc si la GH 5 si PH 7 (neutru), fara sare, avand in vedere ca sunt pesti adaptabili si majoritatea crescatorilor amatori care ii poseda prin acvarii nu pun sare in apa, se poate spune Dl Radu ca acel "trebuie" radical poate fi inlocuit cu un "ar trebui" nu? Mai ales daca ii combina cu alti pesti carora nu le place apa sarata.
Cum zici tu Mircea!
Totusi, fara rea intentie iti aduc la cunostinta ca, in cel de-al doilea razboi mondial, in lagarele de concentrare (nu are importanta cine le construise...
), s-au facut experimente de genul: intr-o cada cu apa rece ca gheata, erau introdusi un barbat si o femeie, carora, sub amenintarea cu moartea, li se ordona sa faca sex. Evident ca majoritatea cobailor umani se conformau si chiar reuseau, din asta rezultind chiar ovule fecundate.
Scuze pentru aspectul macabru al povestii dar incerc sa ma lamuresc pe mine insumi, cum sta treaba cu reproducerea in conditii neprielnice! 
Eu stiu ca in afara de oameni si delfini care fac sex si de placere, restul vietuitoarelor fac numai in scopul reproducerii, de multe ori in conditii de mediu total neprielnice, asa ca viviparii care se reproduc in apa fara adaos de sare, nu cred ca sunt campionii regnului animal. 
P.S. La urma urmelor, totul se rezuma la obligatia noastra, de le oferi conditii optime de viata, vietuitoarelor pe care le avem prin... ograda!
Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!