Subiect: casasel bolnav!!!

buna la toata lumea!!!!am si eu o problema:caraselul meu sta de 3 zile suparat pe fundul acvariului intro parte.are 2 ani jumate,de mancat mananca,dar nu foarte mult,deobicei venea la mancare si era foarte activ....dar acum nu se mai misca foarte tare....aveti idee ce ar putea avea?ce pot sai fac ca sal ajut?

2

Re: casasel bolnav!!!

Daca nu a slabit chiar abdomenul putin mai umflat ca de obicei, poate avea bulimie trebuie sa-i intrerupi alimentarea 3-4 zile; hrana se da doar in cantitati foarte mici. Daca da semne ca slabeste sau apar diferite pete sau mucozitati sa ne tii la curent. sper sa fie numai atat, bafta.

Natalie Cardone "Hasta Siempre - Comandante Che Guevara"

Re: casasel bolnav!!!

are burtica umflata si e tare suparat....si zici sa nu-i mai dau sa manance,o sa incerc si asa....oricum el a avut mereu o burta mare,dar poate ai dreptate,iti multumesc pt ajutor

Re: casasel bolnav!!!

mai vreau sa spun ca are temp 28 grade si arata cam asa...defapt este pestisorul sotului meu,el are grija de el si de regula tine temp la 27 de grade...o fii si de la temp prea mare?

Re: casasel bolnav!!!

e foarte mare temperatura! coboara treptat la 24! in 1-2 zile!

6

Re: casasel bolnav!!!

la carasei nu le trebuie incalzitor .....scade treptat caldura si dupa acea opreste incalzitorul

este un lucru foarte important sa sti sa respecti

Re: casasel bolnav!!!

multumesc pentru sfaturi!!!nici noi nu aveam inainte incalzitor,dar acelasi carasel,acum 2 ani,sa umflat la fata,avea o basica mare albastra,iar sotul meu a aflat de pe net k era temp prea mica,avea 19 grade....si atunci a cumparat incalzitorul...si tot de atunci le tine temp la 26-27 de grade...eu nu i-am mai dat sa manance si i-am scazut temp,sa vd ce se intampla....oricum multumesc celor care mi-au raspuns:)

8

Re: casasel bolnav!!!

eu am tinut carasei 5 ani si nu am avut la ei niciodata incalzitor....si nu am avut cu ei probleme....

apropo cati pesti ai in acvariu si ce dimensiuni are...?

este un lucru foarte important sa sti sa respecti

Re: casasel bolnav!!!

pai are 54l si mai am 2 zebre si un sanitar alb,pe langa carasel....am mai avut un carasel la fel de mare,dar l-am gasit mort intr-o dim,acum cateva luni.oricum eu i-am scazut temp,acum are 24,nu i-am mai dat sa manance si vad deja k se simte mai bine....iti multumesc pt sfat

10

Re: casasel bolnav!!!

nu ai pt ce ..daca mai ai probleme nu ezita si intreabane .....

este un lucru foarte important sa sti sa respecti

11

Re: casasel bolnav!!!

salutare, pe langa temperatura si schimburile dese de apa ai ajuta sa isi revina, de obicei daca temeperatura este ok, au aceasta stare de melancolie din cauza calitatii apei si/sau a mancarii in exces, apropo : frumos exemplar; sa il monitorizezi in continuare si daca iti permiti i-ai un acvariu mai mare ( caraseii sufera dupa spatiu ).

Multi vad, putini cunosc !

Re: casasel bolnav!!!

ms pt sugestie,asa am sa fac...cat despre acvariu...nu imi permit prea curand unul mai mare.... sad

13

Re: casasel bolnav!!!

Buna!
Si eu am carasei...
Poate ca fost constipat...iar temperatura mare inseamna putin oxigen in apa... si de aceea sa fie abatut...
Dupa o zi sau 2 de post, sa-i fierbi cateva boabe de mazare, bine, bine, sa fie moi. (de preferat mazare congelata fiindca nu are conservanti, cea din borcane de pe raft posibil sa contina conservanti, sare etc.)
Le dai cojita aceea jos si le sfarami intre degete. Dupa cat e de mare caraselul din fotografie iti mananca 3 bobite. O va adora mazarea.:D
Are efect usor laxativ (ca si la oameni), si apoi meniul trebuie diversificat foarte mult. Eu le dau in fiecare altceva. Daca mai vrei info despre carasei, sunt gata sa-ti spun tot ce am adunat eu intr-un an de zile, din carti, forum, net, persoane care au sau au avut carasei, in fiecare zi am invatat ceva. Mie imi sunt tare dragi si sunt in stare sa ma duc pana in panzele albe sa le fie lor bine. ...:)
Cum il cheama?

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

14

Re: casasel bolnav!!!

A ! Inca ceva si carasei aurii voalati au nevoie de incalzitor, mai ales daca incaperea in care este acvariul nu are temperatura constanta sau e o camera mai rece.
Dupa site-urile americane (sunt obsedati de goldfish:-)) acesti carasei aurii voalati au nevoie ca temperatura sa fie intre 23-24 grade Celsius.
Ei sunt de generatii intregi in acvarii, si nu se pot compara cu cei care cresc in continuare in mediul lor natural.

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

Re: casasel bolnav!!!

Buna!!!Il cheama bubu si acum se simte mai binisor,a inceput sa fie mai activ...o sa incerc si cu mazare cum ai spus tu,dar cat de des ii pot da mazare???Intradevar camera unde se afla acvariul are acum vreo 19-20 de grade,iar la iarna va fi si mai frig....Inainte aveam acvariul la noi in camera,dar acum avem o bebita si l-am scos pe hol,unde e mai rece....(ne-a spus cineva k nu e bine sa tii acvariul in aceeasi camera cu nou-nascutul...o fi adevarat???? sad  )temp acum este de 24,insa nu stiu daca sa i-o scad mai mult de atat,dupa cum am mai spus mai sus el e obisnuit cu temp mare...Cum adica le dai in fiecare zi altceva???ce fel de mancare le dai? smile

16

Re: casasel bolnav!!!

ca un test pt cei care au incalzitoare la carasei....cand mergeti la megazinele cu pesti uitativa de curios cat e temperatura la carasei ....puneti mana pe acvari si veti vedea ca la carasei e cu mult mai rece .....asta cu temperatura sa nu imi zica nimeni pt ca am avut 5 ani carasei si nu am avut la ei incalzitor deloc....si nu au murit de frig

este un lucru foarte important sa sti sa respecti

17

Re: casasel bolnav!!!

ca sa nu mai fie nici un dubiu ...ia uitativa ce temperatura le trebuie ......

acest mesaj e copiat de pe acest site



Carasius auratus auratus
Dintre pestii de acvariu sunt poate cei mai cunoscuti si mai longevivi, putand ajunge pana la aproximativ 18 ani si pana la 30-35 cm. Se poate ca "pestele auriu" pe care-l cunoastem noi sa provina din specia europeana Carassius carassius sau din specia asiatica Carassius auratus. Denumirea provine din greaca veche. Se inrudeste cu crapul, deosebindu-se de acesta prin faptul ca nu are mustati. Specia Carassius auratus provine din specia Carassius auratus gibelio, diferentele aparand la solzi, inotatoare si colorit. Carassius auratus este primul peste adus in Europa acum circa 300 de ani, dar era crescut de chinezi de circa 1000 de ani. Prin selectii ulterioare s-au obtinut in China si Japonia diverse forme si varietati, atat ca forma cat si ca, colorit. A fost introdus in Anglia in 1691, apoi s-a raspandit in Portugalia si de aici in toata Europa.
Existand o marie varietate de carasi aurii vom descrie pestele tipic. Acesta seamana foarte mult cu crapii, dar este mai putin aplatizat pe flancuri si au solzii foarte mari. Forma de baza "gibelio" este raspandita in Eurasia. Se tin in acvarii spatioase bine aerisite si filtrate. In acvariu nu vom pune multe plante. Pentru formele voalate vom amenaja acvarii mai inalte pentru a valorifica frumusetea cozii. Temperatura trebuie sa fie intre 15-18° C, pentru ca la temperaturi mai mari stratul protector de pe corp se "dizolva", apa capatand un aspect cetos, iar pestele va avea de suferit daca va scadea temperatura (mucusul fiind un strat de protectie contra temperaturilor scazute). Doar pentru varietatile de selectie temperatura poate fi 20-22° C.
Sa vorbim acum despre reproducerea carasilor. In primul rand trebuie sa ne asiguram ca avem cel putin o pereche matura sexual, daca nu o femela si 2-3 masculi. Carasii ating maturitatea sexuala dupa un an, dar pentru asta trebuie sa le asiguram un acvariu de cel putin 200 l (pentru 4 carasi maturi), o hrana din belsug si foarte variata, o filtrare buna si eficienta precum si o temperatura de 18-20° C. Pentru reproducere avem 2 modele pe care sa le urmarim: depunerea libera si "mulgerea" reproducatorilor.
Pentru a practica metoda depunerii libere avem nevoie de un acvariu mai mare de 100 l, cu plasa de proatectie cu ochiuri mai mari, cateva tufe de plante (se poate si fara), un filtru si o piatra de aer de la un vibrator. Inaltimea coloanei de apa sa fie de 30-40 cm. Plasa de protectie trebuie sa fie situata la 25-30 mm de fundul acvariuluipentru ca altfel pestii, mari mancatori de icre, o imping cu botul ajungand la icrele de pe fund. Icrele de caras sunt lipicioase. Seara se introduce perechea in acvariul de reproducere care trebuie sa fie umplut cu apa proaspata, tinuta cateva zile la aerisit si filtrat. Temperatura optima este de 20-22° C. Depunerea s-ar putea sa nu inceapa intr-o zi sau doua de aceea vom proceda astfel: pregatim acvariul de reproducere lasand reproducatorii in acvariul comun. Dimineata, foarte devreme, ne uitam in acvariu si daca pestii dau semne ca vor sa depuna (unul sau doi masculi se tin dupa femela, alergand-o), atunci ii mutam pe toti in acvariul pregatit pentru depunere. Ii putem lasa linistiti cateva ore, pentru ca depunerea dureaza 4-6 ore. Cand pestii s-au linistit ii scoatem si-i introducem din nou in acvariul comun. S-ar putea ca apa sa aiba un aspect tulbure (paclos), care nu trebuie sa ne sperie pentru ca acest lucru se datoreaza faptului sa sunt prea multi lapti. Dupa circa 24 de ore apa se va limpezi singura. Dupa 30-36 de ore icrele eclozeaza, iar larvele stau atarnate inca 3-4 zile de plante sau geamuri. Cand incep sa inoate liber ii vom hrani cu nauplii de Artemia salina sau daca nu avem, cu galbenus de ou fiert tare sau cu microviermi. Bine hraniti, puii cresc repede. ATENTIE! Daca hrana nu este din belsug, atunci puii vor creste diferentiat, si cai mari ii pot manca pe cei mici. De regula, mai mancaciosi sunt puii care sunt mai apropiati de formele salbatice: astfel puii de "cometa" vor inota mai repede ca puii "voal" si vor fi primii la mancare. Daca totusi se intampla acest lucru, atunci va trebui sa-i triem de mai multe ori pana cand nu va mai fi nici un pericol de a fi mancati. Dupa 2-3 saptamani, selectia o putem face mai repede cu ajutorul unor castroane de plastic, pe fundul carora vom da gauri de 2-4-6-8-10 mm (se intelege ca intr-un castron vom da gauri numai de 2 mm, in altul de 6 mm.. etc). Puii sortati vor fi pusi in acvarii diferite, in functie de dimensiuni.
Metoda de "mulgere" a reproducatorilor poate fi practicata dupa ce avem putina indemanare. Se va aplica doar in momentul cand pestii au inceput deja agitatia in acvariul comun.
Are avantajul ca pentru depunere putem folosi un acvariu de 10-15 l, sau chiar un simplu castron. Astfel daca avem mai multe femele si mai multi masculi, ii vom testa pentru a vedea care sunt femelele si care sunt masculii. Vom lua fiecare peste in mana si in apa il vom strange usor in regiunea anusului. Daca ies icre este femela si o vom pune separat, iar daca iese un "fum alb" atunci este mascul. Pestii din care nu iese nimic, sau nu sunt gata de depunere, sau nu sunt maturi sexual si ii vom pune inapoi in acvariul comun. Acum avand reproducatorii separati pe sexe, putem incepe operatiunea de "mulgere". Intr-un acvariu pregatit in prealabil, de 10-15 l, cu inaltimea de maxim 10 cm, cu un difuzor de aer de la un vibrator. Apa trebuie sa fie mai veche, 2-3 zile si la o temperatura de 20-22° C, dar daca temperatura in acvariul comun este mai ridicata, atunci si temperatura apei din bazinul de reproducere trebuie sa fie la fel. Apoi luam in fiecare mana cate un peste de sex diferit: sa spunem ca in mana stanga tinem femela, iar in mana dreapta tinem masculul. Cu corpul in apa (ambii), cu degetul mare masam usor abdomenul pestilor, concomitent cu ambele maini, dinspre cap spre anus. Vor iesi atat icre cat si lapti, fecundarea facandu-se imediat.
Repetam aceste masaje pana nu mai ies nici icre nici lapti. Punem pestii "mulsi" separat si incepem cu o alta pereche sau daca nu mai avem femele, vom "mulge" ceilalti masculi. "Mulgerea" se va face usor, cu grija, pentru a nu sparge vezica inotatoare a pestilor. Dupa terminarea operatiunii, pestii se vor introduce in acvariul comun si vor fi hraniti. De regula pestii incep depunerea in jurul orei 4-5 dinimeata, deci daca vrem sa practicam aceasta metoda, trebuie sa fim matinali. Apa din acvariul de reproducere va avea un aspect cetos datorita laptilor in exces. Dupa 10-15 minute, vom rasturna toata apa din acvariul de reproducere (sa nu ne temem pentru ca icrele fiind lipicioase nu cad) si umplem bazinul cu ajutorul unui furtun subtire si cu apa limpede la aceeasi temperatura. Apoi punem bazinul sus in raft si asteptam. In rest totul este ca la metoda depunerii libere. Dupa cateva zile de hranire, vom putea muta puii intr-un acvariu mai mare. Astfel se pot obtine cateva mii de icre la o singura depunere. Cu cat pestii sunt mai varstnici, cu atat numarul icrelor poate fi mai mare.
editeaza

este un lucru foarte important sa sti sa respecti

18

Re: casasel bolnav!!!

nu mai dati sfaturi cei care nu stiti

este un lucru foarte important sa sti sa respecti

19

Re: casasel bolnav!!!

Da, soto_san, dar a fost tinut 2 ani la 28 grade...
si asta trebuie luat in calcul...
Pt. cristina1087, intr-o zi le dau hrana speciala pt carasi de la Hikari, de la Sera Goldy Royal Color, spirulina de la JBL, mazare fiarta decorticata, Daphnia de la JBL, si mai rar le dau larve de tantar rosu cumparate congelate. Asa ca in fiecare zi le dau altceva, iar vinerea le tin zi de post, fiindca mi-e frica sa nu scap cumva mancare mai multa intr-o zi, si de drag sa le fac rau... Le-am mai cumparat si vitamine speciale pt pesti de la Sera si de la JBL, pe care le administrez dupa indicatiile fiecaruia. Am mai auzit ca le place frunza de salata verde dar n-am incercat. Eu am incercat morcov, si le-a placut si s-au intetit culorile pe ei. Numai ca trebuie sa fie foarte bine fiert, si sa-i dai cate putin. Eventual il zdrobesti cu degetele, si-i dai putin.
Si inca ceva, era sa uit, mazarea cam murdareste apa... ar fi bine sa i-o dai inainte sa schimbi din ea. Multa sanatate si bebitei tale si lui Bubu! Numai bucurii!

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

20

Re: casasel bolnav!!!

inainte de a cumpara un peste sau mai multi trebuie sa ne informam despre ei ...nu....degeaba ii cumparam si ii stricam de cap ......cu cat este mai mare temperatura la un peste cu atat este predispus la boli ...cu exceptia pestilor care cer o atentie mai mare la temperatura precum discusul si mai sant si alti ....nu va suparati pe mine daca ,cateodata ma mai agit ..nu o fac cu rautate .......numai ape limpezi si temperaturi potrivite....:lol::lol::lol::lol::P

este un lucru foarte important sa sti sa respecti